İnegöl Belediyesi ta

-Belediye, Doğada Yaşayan Hayvanların Su İhtiyaçlarını Rahatlıkla Karşılamaları İçin, Şehrin Çeşitli Yerlerine Hayvan Sulukları Yerleştirdi-
“Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım”
İnegöl Belediyesi tarafından, hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla şehrin 24 noktasına hayvan sulukları yerleştirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, dün saat 13.30'da Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar ve Belediye Veterineri Mesut Karıman ile birlikte Kültürpark Şahin tepesine giderek, hayvan sulukları çalışması ile alakalı basın toplantısı düzenledi.
Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, belediyeciliğin, sadece insanlara değil, kentte yaşayan tüm canlılara hizmet olduğunu belirterek, "Hayvan dostu bir Belediye olarak, en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Onlar için hayata geçirdiğimiz ‘Hayvan Barınağı’ ve ‘Kedi Evi’ projemizden sonra 'Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım' projemizle şimdi de hayvanların susuz kalmamaları ve susuzluktan ölmemeleri için, ilçemizin belirli noktalarına hayvan sulukları yerleştirdik. Can taşıyan sokak hayvanlarına karşı insani sorumluluk bilincinin arttırılmasını amaç edinerek, hayata geçirdiğimiz bu uygulamanın onlar için ne kadar önemli olduğunun farkındayız" dedi.
24 NOKTAYA SULUK YERLEŞTİRİLDİ
İnegöl'ün genelindeki 24 farklı noktaya hayvan suluğu yerleştirdiklerini kaydeden Günaydın, "Hayvan suluklarının bulunduğu noktalar, aynı zamanda beslenme yerleri olarak da kullanılacaktır. Beslenme odağı ile ilgili projemizi de ilerleyen günlerde hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz beslenme odağı projemiz hayata geçene kadar, hayvan suluklarının yanına evlerdeki bayat ekmek ve yemek artıklarını koymalarıdır. Bu şekilde israfın da önüne geçmiş olacağız. Bu uygulamamız sayesinde başta kedi, köpek ve kuşlar olmak üzere, bir çok hayvan susuz kalmaktan kurtulacak. Bu noktada, vatandaşlarımızdan ricamız zor durumda kalan sokak hayvanlarına sahip çıkmaları ve Belediyemizin 153 numaralı hattından Hizmet Masası’ndaki görevli arkadaşlarımıza haber vermeleridir. Yaklaşan yaz döneminde tatile çıkarken, lütfen sahiplenmiş olduğunuz hayvanlarınızı sokaklara terk etmeyiniz. Uygulamamızın hayırlı olmasını diliyor, vatandaşlarımızdan bu projeye destek vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim