Saadet Partisi (SP)


Saadet Partisi (SP) Bursa Milletvekili Adayı Salih Berber, yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında  geçtiğimiz gün Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikaları ziyaret etti.

Milletvekili adayı Salih Berber, fabrika ziyaretlerini İMSAN Sandalye fabrikasında sonlandırdı. Burada fabrika çalışanlarına yönelik yaptığı konuşmada, Hükümetin bu seçim beyannamesi ile geçmiş seçim beyannameleri karşılaştırıldığında, halkın pembe tablolarla yanıltıldığı gerçeğinin ortaya çıktığını söyledi.

KREDİNİZ BİTTİ

Bilinçli bir seçmen olarak, geçmiş dönemin yeniden değerlendirildiğinde, söylenecek tek şeyin ‘Krediniz Bitti’ olduğuna dikkat çeken Salih Berber, bu milletin toplam borcunun 8 yılda 2 kat artırıldığını, 1 litre benzinin fiyatının 1.7 TL'den 4,2 TL'ye çıkarıldığını, 2002 yılında iktidara geldiğinde 2 milyon 270 bin olan işsiz sayısının 8 yılda 1.5 kat artarak 3 milyon 260 bine yükseldiğini, yine 2002 yılında göreve geldiğinde 16 milyar dolar olan dış ticaret açığının, 8 yılda 4.5 kat artarak 72 milyar dolara çıktığını söyledi.

MİLLETİMİZ 12 HAZİRANDA BUNLARA KIRMIZI KART GÖSTERECEK

Tarım sektöründe de çiftçinin, faizli kredilerle bankalara borçlu duruma düşürüldüğünü hatırlatan Berber, “2002 yılında çiftçilerin bankalara borcu 5 milyar TL iken, 2010 yılında bu rakam 5 kat artarak, 24 milyar TL olmuştur. Karşılıksız çıkan çek sayısı 2002 yılında 740 bin iken, 2.5 kat artarak bu rakam 2010 yılında 1 milyon 900 bin rakamına ulaşmıştır. Bu nedenle milletimiz, bunlara kırmızı kart göstermek için 12 Haziran’ı bekliyor” dedi.

Halkın yeniden, 54. Hükümet döneminde 11 ayda yapılanların daha fazlası  için Saadet saflarında kucaklaştığını kaydeden Berber, “Milletimiz, özüyle buluşuyor. Çünkü fark burada. Yeniden Büyük Türkiye azmine sahip, yeni bir dünya düşüncesiyle farklı tek parti Saadet Partisi’dir. Şimdi bu fark, 13 Haziran’da Meclisteki yerini alacak. Farklılığını, yapacağı muhalefetle, kuracağı iktidarla yeniden gösterecek” ifadesini kullandı.

AĞIR SANAYİ DEVRİMİ BİZİMLE BAŞLADI

Organize Sanayi Bölgesi ziyaretlerinde Erbakan’ın Ağır sanayi hamlesine değinilmeden geçilemeyeceğini belirten Berber, o dönemde yapılan fabrikalara ait yanında getirdiği haritayı göstererek, “Şimdi Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hükümet ortağı olduğu dönemde başlatılan ‘Ağır Sanayi Hamlesi’nin ayrıntılarına bir göz atalım. Öncelikle ‘Ağır Sanayi’ ne demektir? Ağır sanayi aslında diğer sanayileri kuran sanayidir. Bu sebeple ancak büyük ve lider ülkeler bu sanayiyi kurup işletebilir ve geliştirebilirdi. Erbakan ve arkadaşlarının gayesi, ülkemizin kısa süre önce geçirdiği sosyal yıkımların tedavisi ve kalkınma, ancak bu ağır sanayi hamlesi ile başarılabilirdi. Ağır sanayi, Yeniden Büyük Türkiye'nin ana adımlarından birisi idi. Ağır sanayi, yaygın, milli, güçlü süratli kalkınmanın belkemiği idi. Yani bu, hakiki kalkınma demekti. Yeni kurulmuş genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük kalkınma hamlesi idi” dedi.

O dönemde kurulan fabrikalara sayısal örnekler veren Berber, mevcut hükümetin 10 yıllık icraatları ile sadece bu verilerin karşılaştırıldığı zaman bile ortaya büyük fark çıktığını belirterek,  “Bütün bu plan ve projeler bir araya geldiği zaman 18 çimento fabrikası, 16 gübre fabrikası, 14 şeker fabrikası, 23 Sümerbank fabrikası, 6 SEKA fabrikası, 77 büyük sanayi tesisi 63 Organize Sanayi Bölgesi ve 250 küçük sanayi sitesi. Bütün bunlara ilaveten 7 demir çelik, 32 ağır makine fabrikası ve MKE'nin makine sahasında yeni büyük atılımları, 4 takım tezgahı fabrikası, 10 motor sanayine ait tesis, 11 elektromekanik sanayine ait tesis, 3 araştırma merkezi, 4 elektronik sanayine ait tesis, telekomünikasyon sanayine ait 1 tesis, 1 tane de uçak olmak üzere 72 adet ağır sanayi kuruluşu sadece 5 yıl içinde yani 1982 yılına kadar başlanıp bitirilmek üzere hedefe alınmıştır. Bütün bunların hepsi 462 tane tesis için 239, 5 milyar lira, takriben 240 milyar lira. Bugüne kadar harcadığımız paraların en hayırlı harcanma yeri olarak harcanacaktı” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili adayı Salih Berber, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika ziyaretlerinden sonra, SP İnegöl İlçe Hanım Kollarının Kapalı Çarşı Girişindeki Seçim Karargahını ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim