3 Nisan 2011 tarihin


3 Nisan 2011 tarihinde yapılan genel kurul sonucunda 241 Nolu Taksiciler Kooperatifi Başkanlığına getirilen Süleyman Salık ve yeni yönetim kurulu üyeleri, dün Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

Dün saat 16.00'da gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan 241 Nolu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz'ın yönetime geldikten sonra kendilerinden desteğini esirgemediğini ifade ederek, verdiği desteklerden dolayı Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz'a teşekkür etti.

Tek tip durak projesinin Haziran ayının ilk haftasında ihaleye çıkacağını ifade eden Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, "Yaklaşık 15 aydır Şoförler Odası Başkanıyım. Nasıl tüm üyelerimize destek verdiysek taksicilerimize de aynı desteği verdik. Bu desteği de sizlere vermek zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Sonuçta siz şoför esnafısınız. Yıllar önce taksicilik İnegöl'de güzel kazancı olan bir meslekti. Ama yıllar geçtikçe taksicilik biraz lükse kaçtı. Toplu taşıma araçları, servis araçları çıktı. Ama biz tabi ki, bu taksiciliği yeniden canlandırmak için girişimlerde bulunduk. Her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız bizlere bu konuda da destek çıktı. Tek tip durak, hepsinin kooperatifleşmesi, tek çatı altında toplanması ile ilgili bir teklifte bulunduk. Kendisi de buna çok sıcak baktı. Geçen sene bazı olumsuzluklardan dolayı bu projeyi hayata geçiremedik. Ama biliyorsunuz kooperatif seçimlerinden sonra protokol ziyaretlerine başlandı. Yaklaşık 15 gün önce Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret ettiğiniz de durakların yapılacağı ile ilgili müjde verdi. Bu duraklar yapılacak. Çok güzel bir görüntü sağlanacak. Arkadaşlar arasında bir birliktelik sağlayacak. Kooperatifleşmek, birleşmek her zaman iyidir. 90 tane taksici var. Bizim herkese kapımız açık. 90 taksicinin hepsi bu sistemin içerisinde değil ama bizim isteğimiz, hepsinin bu sistem içerisinde olmasıdır. 90 kişi demek büyük güç. Bugün bir lastik almaya kalktığında 250 lira verirsin. Ama 90 kişi gittiğin zaman onu 200 liraya alırsın. Bu güçten kaynaklanan bir şey” dedi.

10-15 taksicinin bu projeye sıcak bakmadığını ifade eden Bahattin Korkmaz,  “Ama biz yılmadık. Belediye Başkanımızı arkamıza aldık. Bu tek tip duraklar projesini hayata geçireceğiz. Haziran'ın ilk haftasında ihaleye verilecek. Çok güzel olacak. Sistemin dışında kalmak isteyenler, projeyi gördükten sonra onlarda dahil olacaklardır. Ben buna inanıyorum. Çünkü, sürüden ayrılanı kurt kapar. Esnaflarımızın hiç birini kurt kapsın istemiyoruz" diye konuştu.

Konuşmalarında ardından, 241 Nolu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz'a çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim