Genel seçim çalışmal


Genel seçim çalışmaları kapsamında İnegöl Ziraat Odasını ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili adayı Hüseyin Şahin, AK Parti iktidarının çiftçi dostu olduğunu belirtti.

Dün saat 13.00'de gerçekleşen ziyarete AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, bazı Belediye Meclis Üyeleri ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Ziraat Odası Meclis Başkanı Recep Bayrak ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan  Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, baraj ve göletlerin artırılarak bir an önce sulama sistemlerinin hayata geçirilmesini istediklerini belirterek, "Seçim çalışmaları kapsamında bütün siyasi partiler bizleri ziyaret ediyor. Milletvekilimiz, bizlerin Ankara'da sesi olacak. Hasat zamanının yaklaştığı şu günlerde buğday taban fiyatlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Pancarda kota sorunu var. Günümüzde ziraatın önemi gün geçtikçe ön plana çıkmakta. Hükümetimizin yaptığı Tarım Danışmanlığı gibi güzel bir uygulama var. Tarım danışmanı devlet desteği ile gerek bizlere gerek kooperatiflerine verilmeye başlandıktan sonra, Ziraat Mühendisi bulamamaya başladık. Bu yüzden Ziraat Mühendislerinde bir açık var. İnegöl'de her dalda lise var ama tarım lisesi yok. Tekniker ve mühendis var ama ara eleman yok. İlköğretim ve lise de tarımla ilgili hiç bir müfredat yok. Bunun için tarım lisesinin oluşturulmasını istiyoruz. Bizler desteklemelerin kaldırılmasını istiyoruz. Mazot ve gübrenin ucuzlatılıp, desteklemelerin kaldırılmasını istiyoruz. Bunun nedeni de haksız kazançtır. Kimse bir şey ekmeden destekleme alabiliyor. Özellikle doğuda haksız kazanç sağlanıyor. Hayvancılık desteklemeleri güzel ama bankaya gidildiği zaman şehirden ipotek isteniyor. Zaten üreticinin şehirden bir şey alacak durumu yok. Bir süzgeçten geçirilip bu konuda başka bir formülün uygulanmasını istiyoruz. Baraj ve göletlerin artırılarak bir an önce sulama sistemlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.

AK Parti  hükümeti tarafından uygulamaya koyulan  Tarım Sigortasından  memnun olduklarını ifade eden Sezai Çelik,  son dönemde meyvelerde çiçekleme döneminin de sigorta kapsamına aldığını kaydederek,  yapılan uygulama için hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Çiftçinin artık büyük düşünmesi gerektiğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin ise, "AK Parti iktidarı çiftçi ve tarım dostudur. Bu söylenen Tarım Sigortasının iyileştirilmesi, desteklemeler konusu değil, biliyorsunuz hükümetimizin destek vermediği hiç bir ürün kalmadı. Mazot desteği, ektiğiniz bütün ürünlere destek veriyor. Benim saha çalışmalarında gözlemlediğim bir husus var. Bunun mazot ve gübre konusunda desteklemelerin indirilmesi, diğer desteklemelerin ortadan kaldırılması hususu. Saha çalışmalarımızda, araştırma çalışmaları da yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı rapor halinde Genel Merkezimize iletiyoruz. Dolayısıyla bu konuyla ilgili bir aksaklık varsa, doğru yolu hep birlikte bulacağız. Ama bizim tarıma neler yaptığımızı, neler yapacağımızı hepimiz biliyoruz. Biz, sulu tarıma geçilmezse bereket artmaz, ürün artmazsa gelir atmaz. Bunun bilincindeyiz. Ülkenin kaynaklarının el verdiği nispette köylerde kapalı sistem sulama projelerini uyguladık. Ben, İl Genel Meclisi üyesi olduğumda hiç yoktu. Şuan da 18-19 köyde var. Yavaş yavaş hepsine gelecek. Hiç yapılmayanın biz 7-8 yılda yüzde 20'sini tamamladıysak, çok başarılıyız demektir. Ülkenin bunun haricinde bir çok ihtiyacı var. Babasultan ve Boğazköy barajlarının temeli ne zaman atıldı? 20 sene önce kaç tane temel atıldı? 135 tane temel atıldı. Bunların bir çoğunu dönemimizde bitirdik. Bunları bir bir yapsaydınız da hepsi bitseydi. Ülkenin kaynakları da heba olmasaydı. Şimdi bunlar kapalı sistem sulamaya alınacak. Onlar projelendiriliyor ve uygulamaya alınacak. Barajlar su tutmaya başladı. Hoca köyündeki Göleti yakın zamanda uygulamaya alacağız. İhtiyaç olan yerlerde göletleri bir bir devreye alacağız. Amacımız çiftçiye gölet, baraj yapalım, çiftçi suya batsın değil, sulu tarıma geçilsin, ürünü ve geliri artırmaktır. Bizim en nihai hedefimiz geliri artırmak. Geliri artırıyorsanız, bizim işte başarı elde etmişsiniz demektir. Ama biz bunları yapıyoruz çiftçi çalışmıyorsa, orada da yapacak hiç bir şey yok. Yukarıdan para yağmaz. Tarım bir fabrika gibidir. Uygun maliyetlerle, fiyatlarla bütün girdilerinizi sokacaksınız. Arazileri büyütmemiz. Lazım. Çiftçinin ölçeğini büyütmesi lazım. Çiftçinin artık büyük düşünmesi lazım. Bir çok ürüne destek veriliyor. Sizin söylediğiniz konuyu ele alacağız. Bizim 2023 vizyon hedefimizde liselerin yüzde 65'ini Meslek Lisesi haline getirmek var. İnegöl'de Tarım Lisesine ihtiyaç varsa, oturup konuşacağız. İhtiyaç neyse o olacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim