Müftü Bayram Canbey,

-Müftü Bayram Canbey, Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinin Bugün İshakpaşa Camii Önündeki Törenle Başlayacağını Bildirdi-
“Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz”
İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, makamında düzenlediği basın toplantısında, 14 Nisan 2012 Cumartesi günü (bugün) düzenleyecekleri Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış törenine tüm ilçe halkını davet etti.
Dün saat 11.00'de makamında basın toplantısı düzenleyen Müftü Bayram Canbey, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 'Kardeş Ahlakı ve Hukuku' konularının üzerinde durulacağı hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1441. yıl dönümü münasebetiyle her yıl olduğu gibi, bu yılda 14-20 Nisan 2012 tarihleri arasının 'Kutlu Doğum Haftası' olarak kutlanacağını kaydeden Müftü Canbey, "Kutlu Doğum Haftasının bütün Müslümanlara huzur ve barış getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasını, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesini ve yeni yeni rahmet kapılarının açılmasını Cenab-ı Allah' tan niyaz ediyor, halkımızın, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum. Diyanet Başkanlığımız, bu sene 'Kardeş Ahlakı ve Kardeş Hukuku' konularını belirledi. Bunlar üzerine etkinlikler düzenleyeceğiz. Hafta dolayısıyla, Müftülüğümüzce bir dizi etkinlik gerçekleştirilecektir. Peygamber sevdalısı tüm halkımızı bu etkinliklere davet ediyoruz" dedi.
HAFTA AÇILIŞ TÖRENİ
14 Nisan 2012 Cumartesi günü (Bu gün) İshakpaşa Cami önünde saat 11.00'de Mehter konseri ile Kutlu Doğum Haftası'nın açılışını yapacaklarını kaydeden Müftü Canbey, "Müftülüğümüzce bağlı Kur’an Kursları yararına düzenlenecek olan kermesin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının yayınlarının tanıtımı, indirimli satışı amacıyla kitap sergisi açılışı ve Kutlu Doğum Aşı ikramı da olacak. Aynı günün akşamı, Saat 20.30 da Anafen Dershanesi Konferans salonunda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru'nun konuşmacı olarak katılacağı 'Hz. Peygamber ve İslam Kardeşliği' konulu halka yönelik Konferans düzenlenecek. 15 Nisan 2012 Pazar günü sabah namazından itibaren Sanikonukoğlu Camii'nde Akşemsettin Camii Müezzin Kayyımı Nuri Kaçan tarafından yatsı namazına kadar hatim okunacak,  verilecek aralarda ikramlarda bulunulacak. Aynı akşam  Yenice Beldesi Sevgi Düğün salonunda saat 20.30'da halka açık olarak Türk Tasavvuf Musikisi Konseri icra edilecek. 16 Nisan 2012 Pazartesi günü İshakpaşa Camii'nde öğle namazından önce Mevlidi Şerif, hatim duası ve ikram olacaktır. Yine aynı akşam Yenice Beldesinde Sevgi Düğün salonunda saat 20.30'da konuşmacı olarak İlçe Müftüsü Bayram Canbey ile İlçe Vaizleri Hasan Tanrıkulu ve Hasan Başkırık’ın katılacağı 'Hz. Peygamberin İnşa Ettiği Kardeşlik Köprüsü' konulu panel gerçekleştirilecektir. 17 Nisan 2012 Salı günü Hürriyet Camii'nde saat 10.00'da Bayanlara yönelik Mevlidi Şerif okutulacak, hatim duası yapılacak ve ardından programa katılan hanımlara ikramlarda bulunulacak. Aynı akşam Alanyurt Golan Düğün salonunda Saat 20.30'da halka yönelik "Hz.Peygamber ve İslam Kardeşliği" konulu, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenlerinden Abdulvasih Duran'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans gerçekleştirilecek" diye konuştu.
YARIŞMA FİNALİ
18 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 10.30'da Sani Konukoğlu Camii'nde Kur'an Kursu öğrencileri arasında "Hadis Yarışması" finalinin yapılacağını bildiren Müftü Canbey, "Aynı akşam Cerrah Beldesi Belediye Düğün salonunda saat 20.30' da konuşmacı olarak benimle birlikte  İlçe Vaizlerimiz Hasan Tanrıkulu ve Hasan Başkırık tarafından 'Hz. Peygamberin İnşa Ettiği Kardeşlik Köprüsü' konulu panel gerçekleştirilecek. 19 Nisan 2012 Perşembe günü ise, İlçe Müftülüğü ve Kızılay işbirliği ile Din Görevlileri Derneğinde Kan Bağışı Kampanyası tertip edilecek. Çimen Camii'nde öğle namazından önce Mevlidi Şerif okutulacak, hatim duası yapılacak ve katılanlara ikramlarda bulunulacak. Sanikonukoğlu Konferans salonunda ise, bayanlara yönelik saat 14.00 de konuşmacı olarak İlçe Vaizi Betül Bayar ile İshakpaşa Kur'an Kursu Öğreticisi Zehra Ustaoğlu ve Urgancılar Kur'an Kursu Öğreticisi Handan Bilgesoy tarafından 'Hz. Peygamberin İnşa Ettiği Kardeşlik Köprüsü' konulu panel gerçekleştirilecek. Aynı akşam Tahtaköprü Beldesi Belediye Düğün salonunda saat 20.30'da benim konuşmacı olarak katılacağım, 'Hz. Peygamber ve İslam Kardeşliği' konulu konferans tertip edilecek" şeklinde konuştu.
Peygamberimizin miladi takvime göre 20 Nisan sabahı dünyaya geldiğini kaydeden Canbey, "20 Nisan 2012 Cuma günü saat 04.00'de Sanikonukoğlu Camiinde Hz. Peygamberin Doğumunu, doğum anına denk gelecek şekilde Kutlama Programı tertip ettik. Aynı akşam saat 20.30'da Belediye Kültür Sarayında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Remzi Kaya'nın konuşmacı olarak katılacağı 'Hz. Peygamberin İnşa Ettiği Kardeşlik Köprüsü' konulu konferansın sunumuyla beraber, Hadis yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ile Hafta münasebetiyle yapılan etkinliklere katkılarda bulunanlara teşekkür belgeleri verilecek. Hafta içinde ücretsiz Kur'an-ı Kerim, dini içerikli kitap ve gül dağıtımı ile Kutlu Doğum Komisyonumuzca İlçemizdeki Hastane, Huzurevi, Esnaflar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ziyaretler yapılacaktır. Bu etkinliklerimizin planlanmasında, halkımıza duyurulmasında ve uygulanmasında maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür eder, tüm halkımızın Kutlu Doğum Haftasını kutlar ve katılımlarım bekleriz" dedi.

Editör: TE Bilişim