Bursa Kalite Derneği

Bursa Kalite Derneği (KALDER) ve Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen, 2011 Bursa Kalite Ödül sürecinde, 100. Yıl İlköğretim Okulu başarı ödülü aldı. Bu ödülün bir tesadüf olmadığını ifade eden 100. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sait Eriman, 100.Yıl İlköğretim Okulunun sosyal, kültürel ve akademik alanda bir çok başarıya imza attığını belirtti.
Dün saat 12.00'de okulda, Okul Aile Birliği Üyeleri ve öğretmenlerinde katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen 100. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sait Eriman, 1998 yılından bu yana KALDER ve BUSİAD iş birliğiyle yapılan kalite ödül sürecini 2011 yılından başarıyla tamamlandıklarını ifade ederek, "KALDER ve BUSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği, EFQM mükemmellik modelinin kurumlarda uygulanmasını değerlendiren Bursa Kalite Ödülü sürecinde, 100. Yıl İlköğretim Okulu, Başarı Ödülü almıştır. Okulumuz son 4 yıl içerisinde yaptığı çalışmalarını mükemmellik modeli çerçevesinde yapmış ve bunu rapor haline getirdiği, ödül başvuru kitabı ile başarı ödülünü almıştır. 13-14 Nisan tarihlerinde KALDER ve BUSİAD işbirliği ile 10. Kalite ve Başarı Sempozyumunda açıklanan ödül sonuçları, 14 Nisan Cumartesi günü görkemli bir törenle sahiplerine verilmiştir” dedi.
22 Eylül 2011 tarihinde başlayan sürece, özel sektör dalında B-Plas ve Presmetal firmalarının, kamu dalında Ali Osman Sönmez Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi ile İnegöl 100. Yıl İlköğretim Okulunun katıldığını bildiren Müdür Eriman, “100. Yıl İlköğretim Okulu olarak, Türkiye’de bu ödülü alan ilk İlköğretim Okulu olduk. Kurumlarda belirlenmiş kalite standartları çerçevesinde çalışmalar yapıldığını tescilleyen Bursa Kalite Ödülü, her yıl yapılmakta ve Nisan ayı içerisinde sonuçlanmaktadır. Okul olarak bu ödülü haklı olarak aldığımızı, akademik başarılarımızla da göstermekteyiz. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan SBS deneme sınavında 6. sınıflar arasında, İnegöl’deki 49 okul arasında ve Bursa’daki 88 okul arasında birinci olduk. Öncü ve farklı okul olma vizyonuyla çalışmalarımıza emin adımlarla devam ediyoruz. 100. Yıl İlköğretim Okulu olarak, 2009 yılında başlattığımız yenileşim çalışmaları neticesinde, bulunduğumuz eğitim bölgesinin sosyal merkezi haline gelmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim