-CHP Genel Başkan Ya

-CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili 1. Sıra Adayı Sena Kaleli Kamyoncu Esnafına Söz verdi-

“Türkiye’yi lojistik üssü haline getireceğiz”

Seçim çalışmaları kapsamında İnegöl'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa birinci sıra Milletvekili Adayı Sena Kaleli, 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde kamyon şoförleri ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli dün saat 14.30'da İlçe Başkanı Erol Kazanç ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret etti. CHP'li ekibi, Kooperatif Başkanı Recep Portakal, yönetim kurulu üyeleri  ve kamyoncu esnaflar karşıladı.

39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP'ye başarılar diledi.

CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, kamyoncu esnafının çok zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek, "Durumunuz da ekonomik olarak kötü. 12 Haziran Türkiye için çok önemli bir tarih. CHP İlçe eski Başkanlarımızdan İbrahim Kama ve beraberindeki ekiple bu kooperatif kurulmuştu. Bizim bir araya gelip birlikte mücadele etmemiz lazım. O gün kooperatif kurma amacıyla bir araya gelmiştik, bu gün ise iktidar olmak için bir arada olmak zorundayız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli ise, kamyoncu esnaflarına “Karayolları emekçileri” şeklinde hitap ederek, "Sizlerin karayollarında yaşadığı sıkıntıları, mesleki yeterlilik için verdiğiniz savaşları, SRC, K Belgelerini, mazota ödediğiniz ÖTV ve KDV'yi hepsini çok iyi biliyorum. Sizler için yasa çıkarken çok mücadele ettik. TBMM’de tüm Komisyonlarda esnafı öldüreceklerini, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine her defasında söyledik. Yönetmeliğin 50 maddesinin 20 maddesini Danıştay'da iptal ettirdik. K Belgelerinin ücretlerinin yüksekliği konusunda erteleme yaparak, zaman kazandık. Bakanlığın kafasında her meslek dalına yapmak istedikleri bir gizli ajanda vardı. O'da 'Herkes ya büyük olacak, yada küçük olan ölecek' yani 'Ya öl ya ol', bu mantık vardı. Bu mantık, küçük esnafın var olmasını istemeyen bir anlayış. Bu gün tarımla, hayvancılıkla uğraşana sorun '3-5 İnek bakmakla bu olmaz' diyor. Ya binlerce hayvan bakacaksın, ya da şirketlerle bağlantılı olacaksın. Çünkü onlar 'Sen Türkiye'sin büyük düşün' diyorlar. Bunda büyük rant var. Sizlerin boğazından ne geçiyor kimse düşünmüyor. Çılgın düşünüyorlar. Marmara denizinden tekneler, gemiler geçecek. Vatandaşın boğazından ne geçerse geçsin düşünmüyorlar. Yandaşla anlaşırlar, tarihi geçmiş gıdayı erzak olarak verirler" dedi.

Türkiye’nin yoksullaştığını, AK Parti iktidarları döneminde  3 milyon yoksul yaratıldığını iddia eden Sena Kaleli,  “Yandaş mantığıyla güya yoksullara bir şeyler dağıtıyorlar. Vatandaşa yetiyor mu? Biz ‘Aile Sigortasını’ vatandaşın yoksullaştırılmasına önlem olarak hazırladık. Aile sigortasının içinde vatandaşın meslek sahibi olmasından tutunda, mesleki eğitime kadar, çocukların eğitimlerine, sağlıklarına, yaşlı bakımına, engelli desteğine kadar, 600 TL'nin altında geliri olanın gelirini 600 TL'ye tamamlayıp, bin 250 TL'ye kadar artırmak istiyoruz. Sizlere nefes aldırmayı düşünüyoruz. Aile Sigortasının kaynağı hazır. Yolsuzlukları durdurun, bazı kurumları yandaşlara peşkeş çekmeyin, Cumhuriyetin tarihi değerlerinin satışına, insanların sözleşmesiz, güvencesiz çalışmalarına engel olup, 250 bin öğretmeni kadroya alıp, 50 bin engelliyi devlet kadrolarına atayın, o zaman zaten yoksul sayısı azalacak. Sizin kamu giderlerinizin arasında 1.7'ye tekabül eden bu Aile Sigortasının da payı azalacak" diye konuştu.

Emeklilerin adil ve eşit ücret almadığını savunan Kaleli, "Emeklisiniz halen esnaflık yapıyorsunuz. Her emekli farklı maaş alıyor. İntibak yasası ile bunu sağlayacağız. Sizin gibi cefakar, fedakarca, yolların kötülüğüne, hava şartlarına rağmen, iş yapanlar 65 yaşına kadar bu işi yapabilir mi? Mesleki şartları ağır olanların emekliliği 65 yaşına kadar  uzatılmamalı. Milli gelirle alakalı 2004 yılında bir yasa çıkardılar. 'Emekli artık üretmiyor, üretmiyorsa milli gelir artışından pay alamaz' dediler. Eyvah eyvah. Emekliyi öldürdü. Emekliye 'sen üretmiyorsun o zaman yok ol' diyor. Milli gelirden pay alamayan emekli, maaşı yetmiyor diye başka işe yapıyor. 'Madem çalışmaya devam ediyorsun, yüzde 15 sosyal destekleme primini öde' diyorlar. Üretsen suç, üretmesen suç. Yani 'üretme' diyor. CHP bu manzarayı görüyor. Vatandaş çalışamaz, üretemezse bu yürümez. Çalışmak zorundayız. Alın teri ile üretmek zorundayız. Bu ekonomiyi el birliği ile üretir hale getirip, hakça bölüşüp yürütmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Mazotun fiyatı düşürülse, üstündeki ÖTV ve KDV kaldırılsa, K Belgeleri düşürülse, bu ekonominin daha iyiye gelebileceğini ileri süren Kaleli, "Türkiye'nin nüfusunun yüzde 17'si çiftçi. Bunun yüzde 4'ü traktör kullanır vaziyette. Çoğu maalesef kaçak mazot kullanıyor. Altın alışverişlerinde KDV, ÖTV yok. Ama mazotta var. Çiftçi, sanayici, esnaf, KOBİ üretmezse, siz neyi taşıyacaksınız. Bu ülke üretmiyor ki, sadece ithal ediyor. Size iş kalmadı. Biz Türkiye'yi lojistik üssü haline getireceğiz. Yerli üretim sadece yüzde 30" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim