17 Temmuz 2011 tari


17 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimler için, siyasi partiler çalışmalarına hız kazandırırken, CHP ilçe teşkilatı Çalışma Grubu toplantısı geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 19.30’da Organize Sanayi Bölgesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.
CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK HERKESİN GÖREVİ OLDU
Toplantının açış konuşmasını yapan CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç, “Bugün ülkemiz ekonomik, politik ve kültürel çıkmazın içinde kıvranmaktadır. Yoksulluk ve yolsuzluk insanımızın canına okuyor. İşsizlik kıvrandırıyor, özgürlükler ayaklar altında çiğneniyor. Sadaka toplumu yaratılıyor, hak arama kültürü yok ediliyor. Hayatında eline kalemden başka bir şey almamış, Cumhuriyetimizi savunan aydınlarımız zindanlarda çürütülürken, din adına cinayet işleyen, domuz bağı ile insanları boğan irticacılar, ülkemizi bölmek isteyen teröristler, para için insanları zehirleyen baronlar toplu olarak tahliye ediliyor. AK Parti iktidarı döneminde korku imparatorluğu yaratılarak hukuk, hukuksuzluğun ve zulmün kendisi yapılmaya çalışılıyor. Hukuksuzluk birer kör kurşun gibi her şeyi delip geçiyor. Hukukun ve adaletin olmadığı bir ülkede, insan hakları ve özgürlükleri de yoktur. Demokraside yoktur. Eşitlikte yoktur. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan kurtarmak için kurtuluşunda ve kuruluşunda imzası olan partimizin iktidar olması kaçınılmazdır. Yeniden demokrasinin  kurulması ve özgürlüklerin yaşama geçirilmesi, hukukun yeniden egemen olması, yoksulluğun kader olmaktan çıkarılması, yolsuzlukların önlenmesi, işsizliğin giderilmesi, halkın iktidarının kurulması için partimizi iktidar yapmak hepimizin görevidir. Bu kutsal görevi başarmak için sizleri  büyük düşünmeye ve büyük işler başarmaya davet ediyorum. İnegöl’ün politik yazgısını değiştirmeye, yerelde iktidar olmayı hedeflemenizi istiyorum. Artık elbirliği ile çalışma zamanı. Başarımızın gerçek kaynağı, iktidar olacağımıza inancımız ve güç birliğiyle  özverili çalışmalarımız olacaktır” dedi.
CHP, TÜRKİYE’NİN EN TEMEL KURUMLARINDAN BİRİDİR
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ise konuşmasında, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, Cumhuriyet Halk Partisinde de çok yoğun ve önemli bir dönem yaşandığını söyledi. CHP’nin 85 yıllık kökeni ve tecrübesinin, Cumhuriyeti kuran değerlerin üzerine oturduğu bu kimlik ve hükümle, bu olağan üstü koşulları aştığına vurgu yapan Gürhan Akdoğan, “Bu süreçler çok ciddi süreçlerdir. Bir partide genel başkan değişikliği yaşanıyor. Hemen akabinde çok önemli bir genel sekreter değişikliği yaşanıyor. Daha sonra bir parti meclisi kurultayı yaşanıyor. Bunların hepsi sadece altı aylık süre içerisinde yaşanıyor. CHP, sanki hiçbir şey olmamış gibi yoğun bir programdan çıkarak önümüzdeki genel seçimlerin çalışmalarına start veriyor. Cumhuriyet Halk partisi Türkiye’nin en temel kurumlarından birisidir. İçeriden ve dışarıdan kuşatmak isteyenler bu dönemdeki gibi her dönemde de olmuştur” diye konuştu.
SOSYAL DEVLET İLKESİNİ ORTADAN KALDIRDILAR
Türkiye’nin bugün her köşesinin kuşatılmış durumda olduğunu ileri süren Akdoğan, “AK Parti iktidarının Türkiye’de yarattığı büyük erozyon büyük deformasyon, gerek ekonomik hayatta gerek sosyal hayatta gerekse Cumhuriyetin temel değerleri üzerinde oynadığı oyunlar var. Ancak, Cumhuriyetin temeli olan Sosyal, Laik, Demokratik Hukuk devleti olan o üç bacak yok edilmek istenmektedir. En son bacağı hukuk devletiydi. 12 Eylül referandumunda, sandıktan çıkan sonuçlara demokrasi gereği her ne kadar inansak da, sonuçlar hukuk devletinin temel ilkesini kaldırmıştır. Hukukun bağımsızlığı yargının bağımsızlığı ilkesi yok edilmiştir. Daha önce hepimizin bildiği gibi sosyal devlet ilkesi yok edildi. Seçimlerde de çok söyledik. Sosyal devlet ilkesi cehalet ve sefaletle insanları karşı karşıya bırakan bir iktidarın sonucu olarak, bir torba erzağa muhtaç eden sosyal devlet ilkesini ortadan kaldıran, eşitlik ilkesini ortadan kaldıran, eğitim eşitliğini, eğitimde fırsat eşitliğini, sağlıktaki, hukuktaki fırsat eşitliğini ortadan kaldıran bir yaklaşımla sosyal devlet ilkesini ortadan kaldırdılar” diye konuştu.
AK PARTİ, LAİKLİK KARŞITI OLARAK TESCİLLİDİR
Bu günkü iktidarın, Anayasa Mahkemesi tarafından ‘Laiklik Karşıtı’ olarak tescillenmiş bir partinin iktidarı olduğunu savunan Akdoğan, “Ne demektir bu. Laiklik ilkesiyle ilgili bir sorunu var demektir. Bu anayasa mahkemesi tarafından bu partinin kapatılma davasından hemen öncesinde olanlardır.  Ne demektir bu, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunu ortadan kaldırmak gerekiyordu. Şimdi emperyalist devletler ülkemiz üzerindeki kaynakları acımasızca sömürmek, onları ele geçirmek için mücadele ediyorlar. Çeşitli yatırımlar yapıyorlar. Bu yatırımlarla ilgili de karşılarında hukuk devletini buluyorlardı. Yani çeşitli meslek odaları ile karşılaşıyorlardı. Bu tür emperyalist hükümetler, yapacakları çeşitli yatırımları, söz konusu  kurumlar karşılarına çıktığı için yapamıyorlardı. Bunu ortadan kaldırmanın yolu da İdare Mahkemelerini kişiselleştirmek, istedikleri şekilde şekillendirmek, açılan davlarda gerek Danıştay’da gerek Bölge İdare Mahkemelerinde iyi sonuçlar alarak, uluslararası sermayeye peşkeş çekerek, yaklaşımların önünü açmaktadır. Bunun için hukuk devletinin ortadan kaldırılması gerekecekti. Örnek olarak, Güneydoğuda mayınlı arazilerin İsrailli bir firmaya peşkeş çekilmesini kim önledi? Aynı Mart tezkeresinde olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi önledi” dedi.

Editör: TE Bilişim