AK Parti İlçe teşki


AK Parti İlçe teşkilatı tarafından yılın belirli zamanlarında düzenlenen 16. Dayanışma toplantısı geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 20.00’de Alyans düğün salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, muhalefete ‘Bu millet sizi vallahi de tuş edecek billahi de tuş edecek’ dedi.
Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İl Başkan Yardımcısı Cennet Cankılıç, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Bülent Temelli, “9 senede defalarca yapılan, 4 seçim, 2 referandum, artık bizim için yaşam biçimi haline gelmiştir. Bu çalışmayı son 1 ay içerisinde onu da göreceğiz ama başta Başbakanımızın yapmış olduğu eğitimden sağlığa, ulaşımdan dış politikaya, kadar olan hizmetleri vatandaşlarımız çok iyi takip ediyor. Geçen hafta bir köy ziyaretimizde artık muhtar suçlanmaya başladı. Köylü artık muhatara kızmaya başladı. Bir köyü vatandaşı kalktı muhtara, ‘muhtar sen çalışmıyorsun, bu hükümet istediğini veriyor insanlara’ diye köylü ve muhtar bir söz düellosuna girdi. Bunlar bizim için hoş hatıralar. Vatandaşımızın bizi böyle biliyor olması çok güzel. Bir dönem sonra bizler çocuklarımıza bu işi bıraktığımızda, ‘işte, başında Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu bu ak kadro İnegöl’ümüze şu hizmetleri yaptı’ demek, bizim için en büyük ödül olacaktır” dedi.
ŞEHİRDE NE VARSA KÖYLERDE DE OLACAK MANTIĞI İLE ÇALIŞIYORUZ
Temelli, “Sizlerden ricam, şu seçim döneminde bir bir yatırımlarla neyi amaçladığımızı çok iyi anlatın. Milletvekilimizin bize Ankara kaynaklarını, merkezi hükümet kaynaklarını da aktarmış olduğunu anlatın. Adliye binamız yapımı devam ediyor, İnegöl Devlet Hastanemizin ve Diş Hastanemizin temelleri atılacak. Geçmişte de böyle büyük bir sürü projemiz oldu. İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızın, ‘Şehirde ne varsa köylerde de o olacak’ mantığıyla çıktığı yolda çok büyük projeleri var. İnegöl’ümüze, ülkemize bir çivi bile çakandan Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.
İl Başkan Yardımcısı Cennet Cankılıç ise, “İnegöl’ün bende çok özel bir yeri var. Bir kişi gittiği yerde iz bulmalı, geçtiği yerde de iz bırakmalıdır. Bir siyasetçi, bir siyasi parti geçmişe döndüğünde bu izi görebiliyorsa, hizmet etmiş demektir. Bu ülkeye kalıcı eser bırakan sözde değil, özde en büyük milliyetçidir. Siz bakmayın bu gün ‘Vatan, Millet, Sakarya’ diyenlere, onlar sadece eleştiriyor. Ne yaptılar, sadece bu ülkeyi siyasi, ekonomik krize götürdüler. Bu ülkenin büyümesine, demokratikleşmesine set vurdular. Şimdi çıkıp bol keseden atıyorlar. Dün, bir çivi bile çakamazken, bu gün sadece eleştiriyorlar. AK Parti bu ülke için büyük bir fırsattır. Referandumda, Türkiye bir kez daha demokrasiden yana oldu. O gün sadece ‘Evet’ diyenler değil, ‘Hayır’ diyenlerde kazandı” diye konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da konuşmasında, 1 Nisan 2009 ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladıkları Acil Eylem Planından bahsederek, “2009-2014 yılları arasında olmak üzere 60 maddelik beyanname hazırlamıştık. 2010 yılı içerisinde yaptıklarımızı anlatmak istiyorum. İnegöl’ü, mevcut İnegöl, yeni İnegöl ve Alanyurt olarak 3 sac ayağında planladık. 21 aylık eylem planı çerçevesinde 32 toplam projeden bahsetmiştik. Mevcut İnegöl konusunda, cazibe merkezine başlayacağız dedik. 25 Milyon TL’lik bir proje inşaatı devam ediyor. İçme suyu barajı konusunda projelendirme anlamında ciddi mesafe aldık. Kapalı çarşının restorasyonu ve çevre düzenlemesi ile Kapalı çarşı kısmi olarak bitti, çevre düzenlemesi devam ediyor. Katı atık depolama çalışmaları devam ediyor. 2011 yılı son çeyreğinde Alanyurt’a çöp atmayacağız. Bu yıl içerisinde Belediyespor Kulübünü kurduk. Kuyumcular çarşısı modernizasyonu devam ediyor. Heykel ile kuğulu Park arasında düzenleme yaptık. Eski tekel binasını Gençlik Merkezine dönüştürüyoruz. Restorasyon bitti, çevre düzenlemesi devam ediyor. Mahmut Esatbey caddesinin alt ve üst yapısını düzenledik. Mahmudiye mahallesi Pazartesi pazaryeri çevresinde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Su baskınlarının önüne geçebilmek için Alanyurt ile İnegöl’ün kolektör hattını ayırdık” dedi.
TOKİ KONUTLARINA DOĞALGAZ GETİRDİK
Yeni İnegöl hakkında yapılan hizmetlere de değinin Başkan Aktaş, “Akhisar mahallesi ile Kent merkezi arasındaki ulaşım konusunda, otobüs sayımızı artırdık. Akhisar mahallesine 12 dönümlük mini Kültürpark yaptık. Akhisar mahallesine Bilgi ve Kültür Evini açtık. TOKİ 2. etap konutlarının planlama çalışması bitti. TOKİ konutları bölgesine doğalgazı getirdik. TOKİ bağlantı yollarını, altyapı çalışmalarını yaptık” diye konuştu.
Alanyurt’taki çalışmaları da anlatan Aktaş, “2009 yerel seçimlerine kadar 6 mahallesi ile Belediye olan, 1 Nisan 2009 tarihi ile İnegöl belediyesine bağlanan Alanyurt hakkında, hedeflerimiz vardı. Alanyurt Belediye binasında düzenleme yaparak, ek hizmet binasına dönüştürdük. Fakat bu bina Alanyurt’un kıyı bölgesinde olduğu için gerekli verimliliği alamadık. 2 ay önce Belediye Meclis kararı ile binayı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 15 yıllığına devrettik. Alanyurt Belediye ek hizmet binasını Salı Pazaryeri mevkiindeki alana yapacağız. Mükemmel bir hizmet binası olacak. Çünkü, biz Alanyurt’u merkezinden idare etmek istiyoruz. Ulaşım konusunu tek çatı altında topladık. Çok radikal bir işti. 108 otobüsle ulaşım hizmetleri devam ediyor. İnegöl-Alanyurt arası yolun duble yol olarak yapılması asfaltı, yürüyüş yolları çalışmaları tamamlandı. İçme suyu hattını rehabilite ettik. Kapalı spor salonu ve spor kompleksi 12 dönümlük alanda yapılıyor. Bilgi ve Kültür Evini tamamladık. Yeni yapacağımız ek hizmet binasında büyük bir Bilgi ve Kültür Evi daha olacak. Bu yıl içerisinde  3 tane daha Bilgi ve Kültür Evi açacağız. Alanyurt İmar planı İnegöl ile bütünleştirildi. Mezarlık alanı düzenlendi” şeklinde konuştu.
BAZI ÇALIŞMALAR HEDEFTEN SAPABİLİYOR
21 aylık Acil Eylem Planı çerçevesinde yapamadıklarını da açıklayan Aktaş, “Karadere’nin ıslah çalışmasını başlatamadık. Yeni İnegöl bölgesi için Jandarma karakol binası, Huzur mahallesinde kentsel dönüşüm çalışması, Alanyurt’a farklı kurumların tahsilat büroları ve ATM’lerin konulması ile ilgili dört maddeyi gerçekleştiremedik. Bu konuda bir adım dahi mesafe alamadık. Takdir edersiniz ki bu yoğunluk içerisinde bazı çalışmalar hedefinden sapabiliyor” dedi.
GIDA VE GİYİM BANKASI MARKET GİBİ İŞLİYOR
Bu acil planı içerisinde yer almayan ilave olarak yaptıkları hizmetlere de işaret eden Başkan Aktaş, “Kurtuluş Amatör Spor Kompleksi’nin açılışını yaptık. İkincisini de bir ay sonra Sanayi Amatör Spor Kompleksi olarak hizmete açacağız. Gıda ve Giyim Bankasından 400 civarındaki aile, onuru zedelenmeden her ay giyim ve gıda konusunda gerekli alışverişini yapıyor. Aynı bir market gibi işliyor, sadece para geçmiyor. Devamlı yardım alan ailelerin durumları güncelleniyor. Bir çok şehrin başaramadığı sistemi hayata geçirdik. Huzur İlköğretim Okulu Anasınıfı binasını yaptık. 3 mahallede semt sahalarını hayata geçirdik. Orhaniye ve Huzur mahallelerinde Bilgi ve Kültür Evini açtık. Oto Galericiler sitesini yerine taşıdık.  Kültür Sanat Festivalleri, Altın Mobilya Halk Dansları yarışmasını yaptık. Okullarla beraber çalışmalar yaptık. Okullarımıza destek veriyoruz” ifadelerinde bulundu.
CAZİBE MERKEZİ BU YIL BİTİRİLECEK
1 Ocak 2011 ile 30 Nisan 2012 tarihleri arasını kapsayan yeni bir Acil Eylem Planı hakkında da bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, “Yakın bir zamanda bu plan kapsamındaki beyannameler evlere dağıtılacak. Cazibe Merkezi bu yıl içerisinde hizmete girecek. Cazibe Merkezi ismi için bir yarışma düzenleyeceğiz. İçme suyu barajının inşaat planlama çalışmalarına başlayacağız. Okullar bölgesi ve Alanyurt’taki spor salonları bu yıl hizmete girecek. Eski tekel binasını Gençlik Merkezi olarak hizmete sunacağız. Kuyumcular çarşısının modernizasyon çalışmasını bitireceğiz. Orhaniye, Akhisar ve Alanyurt’a çok amaçlı semt sahası yapacağız. Kapalı çarşının çevre düzenlemesini bitireceğiz. Katı atık düzenleme sahasının yapımını bitireceğiz. Alanyurt’a modern bir mezarlık yapacağız. Ana artellerden başlayarak yer altı ve yer üstü dekoratif çöp konteynırları yapacağız. Temizlikle alakalı ciddi paralar harcıyoruz. Maalesef çözümler üretemiyoruz. Maalesef bu konuda duyarsızlık var. Amatörspor kulüpleri için Alanyurt ve Turgutalp mahallesinde antrenman sahaları yapacağız. Pazartesi pazarı yerine farklı, modern kapalı pazaryeri çalışmasına başlayacağız. Mesudiye ve Mahmudiye mahalleleri ile Alanyurt konutlar bölgesinde yeni Bilgi ve Kültür Evleri yapacağız. Bilgi ve kültür evi sayımız 8’e çıkacak. Alanyurt Belediye ek hizmet binasını yapacağız. Mobilya mağazalarının bulunduğu Ertuğrulgazi ve Osmanbey caddelerinde düzenleme yaparak, mobilya çarşısı olduklarını belli eden taklar koyacağız. İnegöl Meslek  Yüksekokulunun Atatürk Bulvarı üzerindeki eski yerine Katlı Otopark çalışmasını Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapacağız. Atatürk Bulvarı ve Ahmet Akyollu caddeleri başta olmak üzere ana artellerdeki binalarda, şehir estetiği çalışmalarını başlatacağız. Bu çalışma 2011-2015 yıllarına hitap edecek. Bu yıl bir milyon ödenek konuldu. Belediye ekmek fırınını bitireceğiz. MOBESE çalışmalarına başlayacağız. Maliyeti 3.5 milyon TL civarındadır. 2. OSB’de binalar yükselecek. 2011 yılı sonunda bölgedeki 10 tane fabrikanın faaliyete geçtiğini göreceğiz. Mahmudiye mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmasının startını vereceğiz. Cenaze Hizmetleri Hizmet binası yapacağız. İstanbullu Hasan mezarlığının yan tarafında ve çevre yoluna cepheli yerde olacak. Bu hizmet birimi bütün cenaze çalışmalarını yapacak. Hatta ve hatta pide ayranın evine bırakılmasına kadar. 30’ncu projemiz ise, ‘Mobil Hizmet Masası’ oluşturup, vatandaşları yerinde ziyaret edeceğiz” dedi.
Her belediyede olduğu gibi tahsilat konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını, fakat buna rağmen hedeflerden, amaçlardan sapmadıklarının altını çizen Aktaş, bu çalışmaların bir ekip işi olduğunu, bu hizmetlerin de millet tarafından takdir gördüğünü, genel seçimlerde de bu takdiri göreceklerini söyledi.
BAŞBAKINIMIZI GÖRMEK İSTİYORUZ
2011 yılı içerisinde açılışı yapılacak olan 10 projenin bir kısmının açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etmek istediklerini söyleyen Aktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buraya gelişinin, İnegöl’ün geleceği adına önemli gelişmelere neden olacağını, hatta İnegöl’ün, Başbakanı etkileyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.
AK PARTİ ÖNCESİNDE “EMEKLİ MAAŞLARINI ÖDEYEMEYECEĞİZ” DİYEN BİR TÜRKİYE VARDI
AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, “10 yıl önce AK Parti ilçe Başkanıyken köy muhtarları gelip ziyaret ettiklerinde, ‘2002 seçimlerinde iktidara geldiğinizde ne olur bizden mazot parası istemeyin’ diye talepte bulunurlardı. Köy işleri için o günkü yönetimden grayder isterlerken, yönetimden ‘greyderi yollarız ama onun mazotunu siz dolduracaksınız’ diye cevap alırlardı. İş makinesinin yakıtını koyamayan bir devlet. Emniyet mensuplarının araçları içi 5 litre benzin istihkakı veren bir hükümet vardı. Her hangi bir suç işleyen zanlıyı kovarlarken benzini biten bir emniyet teşkilatı vardı. Yaşar Okuyan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönem ‘emeklilerin maaşını ödeyemeyeceğiz’ diyen bir Türkiye vardı. İMF’nin yönettiği bir Türkiye. Şimdi Türkiye çok mesafeler kat etti. Bu değişikliğin altında yatan bir tane gerekçe var. 2002 seçimlerine giderken Tansu Çiller, ‘AK partiye niye oy vereceksiniz, sakın oy vermeyin çünkü seçimlerin hemen ardından Recep Tayyip Erdoğan yok’ diyordu. Çünkü, o zaman genel başkanımız siyasi yasaklıydı. Bu millet sandığa gitti, Recep Tayyip Erdoğan’ı başa çıkardı. Dünya kış olimpiyatlarının Erzurum’da yapılacak olması kimin aklına gelirdi. Başbakanımız, ‘Biz savaş uçaklarına, tanklara, mayınlara değil, çocuklarımızın yarınına yatırım yapmak istiyoruz. Size elimizi uzatıyoruz. Gelin sizde elimizi sıkın’ diyor. Başbakanımız, Yunanistan Başbakanına ‘Ey Yunanistan Başbakanı, sen benim seçilmiş müftümü niye saymıyorsun da, müftü atıyorsun. Niye benim soydaşıma sahip çıkmıyorsun’ diyor. Birileri konuşur konuşur gider kimse ses çıkarmaz. Bu gün baktığınızda MHP Genel Başkanı, anında cevap verdiği için Başbakanımıza teşekkür ediyor” dedi.
AK PARTİ SAYESİNDE AÇIKLAR KAPANIYOR
Türkiye’de 312 milyar TL giderin olduğunu kaydeden Kızılcıklı, “Şimdi giderler 312.5 milyar, gelirler ise 279 milyar’dır. Bütçe açığımız 33.5 milyardır. 232 milyarlık bir vergi geliri bekliyoruz. Bütçe açığını 2002 yılında yüzde 12.5’lardan aldık. Şimdi yüzde 2.8’e düştü. Avrupalıların master kriteri yüzde 3’tü. Biz bunun altına düştük. Borç stokumuzun toplam üretimdeki payı yüzde 74’tü. Şimdi yüzde 40.6’dır. neredeyse yarı yarıya düşürmüşüz. Japonya’da yüzde 234, Yunanistan’da yüzde 139’dur. AK Parti sayesinde açıklar kapanıyor. Biz şimdi onlara Türkiye kriterlerini öğretiyoruz. Onun için 2009 ekonomik krizinden etkilenmedik. Eskiden bütçenin yarısı açıktı. Bütçenin yüzde 43’ü faize gidiyordu. Şimdi yüzde 15’i gidiyor. 2002 yılında verginin yüzde 86’sını faize veriyorduk. Bu oran şimdi yüzde 20.5’e düştü. Türkiye üretiyor. Ekonomik anlamda zenginleşiyor. 2002 yılında toplam üretimimiz 350 milyar TL’idi. Şimdi, 1 trilyon 100 milyardır. 161 bin konut üretilirken, şimdi 568 bin konut üretiliyor. 259 bin otomobil üretilirken, 750 bin üretiliyor. Millet ekmek kuyruğuna girerken AK Parti geldi ev kuyruğuna girdi bu millet. Her ay 6 bin konut yapıyoruz” diyerek, yapılan hizmetlerden bahsetti.
MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Herkes ana dili ile konuşabilir. Ama okulda, belediyede kurumlarda dilimiz Türkçedir. Bizim başka bayrağımız yoktur. Şanlı al bayrağımız hepimize yeter de artar bile. Bu ülkede biz kimseye ameliyat yaptırmayız” sözünü hatırlatan Kızılcıklı, “Birlik beraberlik kardeşlik içerisinde yaşayacağımız ortaya konuldu. Bir taraftan demokratik özerklik ortaya koyuluyor. Bir taraftan öğrenciler her gün yürüyüş yapıyor. Maksat, bir şeyleri tahrik etmek. Recep Tayyip Erdoğan’ı seçime sokmamak için iki günde karar alanlar, Hizbullahçıları neden içeri alamadılar. Neden şimdi dışarı salıyorlar. Niye bir hüküm veremediniz. Şimdi seçim yaklaşıyor herhalde ondan içeri atamıyorlar. Çünkü, milletin kafasını karıştırmak istiyorlar. Maaşlara zam dediler, adalet sarayları istediler yaptık. Ama personelinizi artıralım davaya rahat bakın dediğimizde, mülakat sorunu çıkartıp iptal ettiler. Bizim alacağımız personeli iptal ettiler. Sayın Kılıçdaroğlu, bir tane mülakat yapıp da mı aldı bu adamları. Adalet saraylarının toplam kapalı alanları 1 milyon metrekareymiş, biz geldik 3.5 milyon metrekare alana çıkardık” şeklinde konuştu.
VALLAHİ DE TUŞ, BİLLAHİ DE TUŞ
Sırtı yere gelmeyen Koca Yusuf isimli güreşçinin bir hikayesinden esinlenen Kızılcıklı, “Ünlü güreşçi Koca Yusuf Amerika’da maça çıkıyor. Her tuş yaptığında hakem tuş olduğunu kabul etmiyor. Koca Yusuf antrenörünün uyarısı üzerine rakibini tuş edip, göbeğinin üzerine oturduktan sonra bir çay istiyor. Hakem ise ‘vallahi de tuş, billahi de tuş’ diyerek maçı bitiyor. Genel seçimlerde bu millet bunları vallahi de tuş edecek, billahi de tuş edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim