İnegöl Posof Kültür

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği bünyesinde faaliyetini sürdüren Uğultu Tiyatro Grubu'nun sahnelediği  'Wanted' isimli oyununda kahkaha tufanı yaşandı.

İnegöl Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi sosyal kültürel etkinlikleri takvimi kapsamında, geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 19.30'da  Belediye Kültür Sarayı salonunda, Uğultu Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen ‘Wanted’ adlı oyun katılanları kahkahaya boğdu.

İki yıldan beri faal bir şekilde çalışan Uğultu Tiyatro Grubu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Erdal Akkaya ve Ayşe Balcı, SP Belediye Meclis üyesi Özgür Öztürk, Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergün ile çok sayıda davetli ile beşinci oyunu buluşturdu.

Bir dolandırıcının hilelerinin ele alındığı oyun, izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı.

Kah güldüren kah ders veren oyunun sonunda, İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergül, dernek binalarının üçüncü katını tiyatro grubuna tahsis ettiklerini söyleyerek, “Biz de kendilerini takip ediyoruz ve çalışmalarını izliyoruz, çok güzel işler yapıyorlar. Bu çalışmalardan dolayı ben bütün genç kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Biz genç nüfusu çok fazla olan bir ilçeyiz. 50 bine yakın öğrencimiz var. Bu gençlerimizin enerjilerini harcayabilmesi ve daha faydalı vakit geçirebilmeleri için, belirli etkinlikler yapmak gerekir. Tiyatroda bunlardan bir tanesidir. Biz de bu amaçla tiyatro grubumuzu kurduk. 2 yıllık bir süre içerisinde de 5’inci oyunumuzu sahneledik” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Dernekler tabela derneği olmamalı, böyle hayırlı işler de yapmalı. Eskiden futbol oynamaya gidiyoruz diye, ayakkabılarımız çabuk eskidiği için hafiften marizleniyorduk. Kendi kendime düşünürdüm bu spor ayakkabıları bana niye aldılar top oynayamayacaksam diye. Ama şimdi çocuklarımızı spora teşvik etmek için çalışıyoruz. Eskiden otur dersini çalış denirdi, şimdi ise çocuklarımızı derslerine çalışırken, aynı zamanda farklı faaliyetlere de sokmaya çalışıyoruz. İmkânlar gerçekten çok arttı. Tüm ailelerimizden beklentimiz, lütfen çocuklarını kültür sanat faaliyetlerine yönlendirsinler. Ben bu kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Ben, Posoflular Kültür Derneğine de teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim