12 Eylül 2010 tarih


12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandumun ardından teşekkür ziyaretlerine devam eden AK Parti İlçe Başkanı ve Yönetimi Kurulu üyeleri, Hilmiye köyünü ziyaret ederek, köy kahvehanesinde köylülerle sohbet ettiler.

Önceki akşam saat 19.00'da gerçekleşen ziyarete AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Murat Gültekin ve Osman Güç ile  İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Köy kahvehanesinde gerçekleşen ziyarette kısa bir açış konuşması  yapan Hilmiye Köyü Muhtarı Mustafa Şen, ziyaret dolayısıyla AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'ya, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli'ye, İl Genel Meclisi üylelerine ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

ÖZELLEŞTİRMEDEKİ 600 MİLYAR DOLARLIK KAYIP CHP’NİN YÜZÜNDENDİR

12 Eylül tarihinde yapılan referandumda “Evet” oyu çıkan Hilmiye Köyüne geçte olsa bir teşekkür etmek için ziyaret ettiklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, "İnegöl halkı referandumla alakalı anlattıklarımızı anladıklarını,  verdikleri ‘Evet’ oylarıyla belli ettiler. İnegöl İlçe Teşkilatı olarak ‘Evet’ oyu çıkan köylerimize ziyaret etmeyi düşündük. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bizlerden bir ricası oldu. ‘Referandumda ‘Evet’ oyu veren köylere gidin ve teşekkür edin’ dedi. 26 maddeden oluşan paketi gezerek vatandaşlarımıza anlattık. Turgut Özal zamanında PTT’yi özelleştirelim dendi ve 42 milyar dolara satıldı. Türkiye’nin o zamanki dış borcu 16 milyar dolardı. Özelleştirmeden elde edilen para hem dış borcu kapatıyordu hem de 16 milyar dolar cebimizde kalıyordu. CHP Anayasa Mahkemesine başvurarak satışı durdurdu.  Tansu Çiller döneminde tekrar satıldı ve 7 yıl önce 42 milyar dolara satılan PTT o dönemde 32 milyar dolara satıldı. Türkiye’nin dış borcuda 32 milyar dolar oldu. CHP yine aynı senaryo’yu uygulayarak Anayasa Mahkemesine başvurdu ve tekrar satışı engelledi. Daha sonra ise aynı PTT 2,2 milyar dolara satıldı ve Türkiye’nin borcu 80–90 milyar dolara çıktı. Türkiye’nin özelleştirme kaybı 600 milyar dolardır. Zararı verenlerden hesap sorulması gerekiyor. 3 ay önce yapılan referandum da halkın büyük sağduyusuyla geçti. AK Parti olarak hedefimiz var. Biz Cumhuriyetimizin 100. yılında yani 2023’de gelişimi ve büyümesi ile en iyi ülke sıralamasında dünyadaki gelişmiş  10 ülke arasına girme hedefimiz var. 8 sene önce Türkiye ekonomisi ile en iyi ülke sıralamasında 26. sıradaydı iyi bir idare ile 17. sıraya çıktı. 2023’de de inşallah Dünyada gelişmiş ülkeler sıralamasında ilk 10’a gireceğiz" dedi.

USTA KAPTAN FIRTINALI DENİZDE BELLİ OLUR

AK Parti olarak 2002 yılında iktidara geldiklerini ve hizmetlere hızlı bir şeklide devam ettiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, "2000’li yıllarda o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Oylat dönüşü bu kahveye uğrayarak sizlerle birlikte olmuştuk ve ardında İnegölspor-Ümraniyespor maçını izlemiştik. Kısa bir süre sonra partiyi kurdu. Giden geleni aratır sözü olmadı. Bizden memnun olmasaydınız bizi ikinci kez seçmezdiniz. Herkes rahat konuşuyor ama iktidara gelince değişiyor. İstanbul’u ayağa kaldıran Türkiye’yi de ayağa kaldırır dediniz ve Başbakan yaptınız. Türkiye saygın bir ülke konumuna geldi. Hastane sıkıntısı vardı. Bunların hepsi şimdi ortadan kalktı. Ambulans ücreti alınıyordu, ambulans ücreti de ortadan kalktı. Ben İlçe Başkanı olduğum zaman köylüler geliyordu. Köy hizmetleri araçlarda benzin olmadığı için köylüden benzin parası istendiği yönünde şikâyetler alıyordum. Kendi emniyet aracına benzin koyamayan bir iktidar vardı. Bizden önceki sıkıntıların hepsi ortadan kalktı. Emniyetin araçları yenilendi. 8 yıldır okullarda ücretsiz ders kitabı dağıtıyoruz. Her ile üniversite yaptık. AK Parti geldi her ilin bir üniversitesi oldu. Cumhuriyet tarihinde yapılan 78 üniversiteyi biz 9 yılda yapmışız. 160 bin derslik inşa ettik. Yolsuzluklar nedeniyle duble yollar yapılmıyordu, şimdi yolsuzluk yok duble yol var. Hizmetlerden vatandaş yararlanıyor. Bizden önceki 80 yılda 6 bin kilometre duble yol yapılmış, biz 9 senede 13 bin kilometre duble yol yaptık. Hızlı tren ağlarıyla tüm Türkiye’yi donatacağız. Türkiye’de yapılmayan tüm projeler 2013'te bitecek. Otomobil üretiminde ülkeler sıralamasında 6. sıradayız. 752 bin araç vatandaş tarafından satın alınmış. Bütçe içinde faize ayrılan kaynak yüzde 43’tü. Şuanda bu yüzde 18’e kadar düştü. Türkiye emin adımlarla ileriye gidiyor. Önceden hazineye fare düşse açlıktan ölürdü. Şimdi ise çok şükür paramız var. Usta kaptan fırtınalı denizde belli olurmuş. 2002 bütçesinde 7,8 milyar dolar yatırımlara ayrılıyordu. Biz sadece 4,7 milyar doları yeşil kartlılar için ayırdık. 3.3 milyar doları özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza hizmet için ayırdık. Yani zamanın da tüm yatırımlar için ayrılan kaynağı biz şimdi sadece 2 hizmet için ayırıyoruz. İnegöl-Bursa arasındaki yolu duble yaptık. Okul yapılamayan İnegöl’e 9 yılda 6 lise kazandırdık. Ağız ve Diş Hastanesi, yeni Hastane ve Halk Eğitim Merkezi binası inşa edeceğiz” diye konuştu.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’yi eski dönemine döndürmeye çalıştığını ileri süren Kızılcıklı,  “Herkese iş, herkese 600 lira maaş vereceğini söylüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1991–1999 yılları arasında SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemleri hatırlayın. Kendisine SSK 128 bin lira karla verilmiş ve zararla devretmiştir. Hiç bir işi ihaleyle vermemiş. İşleri hep tanıdıklarına vermiş. 20 lira ile başlayan işler 400 lira ile bitmiş. Bir binanın onarımının yapılması 6 yıl sürmüş. SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde başarılı icraatları olsaydı, şimdi onlar konuşulurdu. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Geçmişte temiz bir iş yaptıysan çık ortaya. SSK Genel Müdürlüğü maaş ödeyemez hale düşmüş biz onları toparlıyoruz.  Kürsüye çıkıp 5 tane suçlama yapıyor. Elinde delil olarak gösterdiği dosyaları götürüp savcılığa vermiyor. Rahşan affıyla her şey affedilmiş. 1991–1999 yılları arasında ne yapılmışsa incelediğimiz zaman Rahşan affı önümüze çıkıyor. Kılıçdaroğlu, 8 sene SSK Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalardan bahsetsin" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim