Ayakkabıcılar Çarşıs

-İtfaiye Raporunda Yangının Kaynağı, Tavan Arasındaki Kabloların Şasesi Olarak Belirtildi-

“Zararı, önümüzdeki günlerde açıklayacağız”

Ayakkabıcılar Çarşısında önceki gün sabah saat 07.30 sıralarında meydana gelen yangınla ilgili, İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda, yangının tavan arasında bulunan elektrik kablolarının şase yapması sonucu çıktığı belirtildi.

İtfaiye Müdürlüğünün düzenlediği Yangın Raporunda, ihbardan 4 dakika sonra 7 araç ve 20 personelle yangına müdahale edildiğinin belirtildiğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yangının ise, tavan arasında bulunan elektrik kablolarının şase yapması sonucu çıktığı kanaatine varılmıştır. Yangın sonucunda 11 işyerinin çatısı tamamen yanmıştır. Ekrem Yenisoy, Mustafa Başarır, Risalet Koca'ya ait işyerleri kısmen (Risalet Koca'ya ait işyerinin çatısında bulunan giyim eşyaları tamamen yanmıştır). Lütfiye Bulut, Mehmet Başarır, Hüseyin Malgaralı ve Ali Özer'in işyerleri ise tamamen yanmıştır. Osmanlı Perde, Mithat Kurt, Yurdaer Ekici, Ercan Amuk, Nadir Çetinkaya'ya ait işyerlerinin tavanları tamamen yanmıştır. İsmail Bayrak'a ait işyerinin çatısı kısmen, işyerinde bulunan mallar sudan zarar görmüştür” dedi.

Yangına müdahale esnasındaki video görüntülerini seyrettiğini de anlatan Başkan Aktaş,  “Açıkçası dükkanların çok eski olmasının, üst katlarda çok ciddi yanıcı maddelerin bulundurulmasının, yangının çok kısa sürede büyümesine ve yayılmasına neden olmuştur. Ama genel anlamda bazı dükkanlarımızda hasar olmamasına rağmen, eşya anlamında ciddi bir zarar ortaya çıktığını düşünüyorum. Meydana gelen zararın yaklaşık tutarıyla alakalı sizleri daha sonra bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim