904 ADET KURBANI

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, İHH’nın dünyada ilk defa vekâlet yoluyla kurban organizasyonunu 1993 yılında başlattığını anımsattı. 26 yıl olduğunu aktaran Başkan Tatlı, “2018 kurban yolculuğumuzda İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 57 bin 961 hisse kurbanı 103 ülkede 2miyon 300 ihtiyaç sahibine ulaştı. İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği olarak bu sene 904 adet kurbanı 35 bin 872 ihtiyaç sahibine ulaştırdık. İnegöl’den 4 kişi bağışlamış olduğunuz emanetleri yerine ulaştırmak ve şahitlik yapmak için Somali, Nijer, Sudan ve Togo’ya gitti. Arkadaşlarımız 55 saat uçak yolculuğu 60 bin km yol kat ettiler. İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği olarak emanetlerin yerine ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Vermiş olduğunuz desteklerden ötürü, ihtiyaç sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

İzlenimlerini aktaran Hasan Aydın, “İnegöl İHH olarak halkımızın vermiş olduğu kurban vekaletlerini görmek ve yerine incelemek için ben şahsen Sudan'a gittim. Vekaletleri kestikten sonra ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bizzat dağıttık. Bu nedenle İnegöl halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Nida Menteş ise” Yaptığı yardımlar için ihtiyaç sahipleri adına İnegöl halkına teşekkür ediyoruz. Bizlere yapmış olduğunuz destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

Serkan Oral da “İnegöl İHH olarak halkımızın emanet ettiği kurbanları dağıttık. Rabbim tekrar nasip etsin inşallah” şeklinde konuştu.

Somali'ye giden Erkan Atalayın ise, “Bende İHH'nın kurban şahitliğini yapmak üzere Somali'ye gittim. Kurban'ın seçimi,kesilmesi,paylaştırılması ve elden dağıtılmasına şahitlik yaptık. Bu bağlamda kurban bağışında bulunanlar rahat olabilirler. Bu iş usule uygun yerine getirilmiştir. Ben Somali'de büyük bir mağduriyet gördüm. Burada Türkiye'den giden ekiplerin büyük bir çabası var. İHH'nın insanların gitmekten korktuğu yerlere gitmek gibi bir cesareti var. Hepsi yerine ulaştığı için rahat olabilirsiniz. Yetimlerin boynu bükülmeyecektir ,baskılar azalacaktır. Açlıktan dolayı tuhaf davranışlara gidebiliyorlar. Bu bağlamda her türlü yardımları devam ettirmeliyiz. Ümmetin mazlumları yolumuzu gözlüyor" dedi.

Editör: TE Bilişim