Belediye Başkanı Alper Taban başkanlığında, Sani Konukoğlu Konferans salonunda yapılan toplantıda, 1'i takrir olmak üzere 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin ilk 6'sı İmar Komisyonuna, 7 ve 8. gündem maddeleri ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Alper Taban, ilçe halkının Kurban Bayramını kutlayarak, "Bayram öncesinde pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafımıza destek olmak amacıyla uyguladığımız kaldırım işgali yasağını esneteceğiz. Bu karar 10 Temmuzda başlayıp bayramın birinci günü sona erecek. Ayrıca pazar öncesi Mer-Pa'da pazarlar kurulacak." dedi.

Konuşmanın ardından gündem maddelerinin görülmesine geçildi. Toplantıda, kırsal mahalleye dönüşmek için başvuruda bulunan mahallelerin durumu görüşüldü.

İmar, Plan ve Bütçe ile Tarım Komisyonunda görüşülen konu, mecliste de görüşüldü. 3 komisyonun aldığı karar, meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Mecliste alınan kararla, mahalleye dönüşen köy ve beldelere 'kırsal' statüsüne geçme hakkı tanındı.

Böylece kırsal statüye geçen 91 mahallede su kullanım bedeli, en düşük tarifenin % 25'ini geçemeyecek. Zirai amaç için kullanılan bina, arsa ve araziler emlak vergisinden muaf olacak. Ticari amaç için kullanılan bina ve araziler için vergi oranı yüzde 50 indirimli uygulanacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan meclis üyeleri, memnuniyetlerini dile getirerek, 3 komisyon üyelerine teşekkür etti.

Meclis toplantısında, kira alacaklarının ertelenmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Böylece belediyenin 3,5 milyon TL kira alacağı 3 ay ertelendi.

Editör: TE Bilişim