İstanbul’da im

İstanbul’da imal edilip, özel bir firmanın markası altında İnegöl’de satışa sunulan sahte motor yağı çetesine yönelik düzenlenen baskında, piyasa değeri 144 bin lira civarında olan 9.5 ton sahte motor yağı ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul’da özel bir firmanın markası ve etiketi adı altında imal edilen sahte motor yağlarının, İnegöl Huzur mahallesindeki depoda saklanarak, buradan piyasaya sürüldüğü ihbarını alan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli takibin ardından, önceki akşam söz konusu depoya baskın yaptı.
Daha önce yeri tespit edilen Huzur mahallesindeki depoya yapılan baskında, uluslararası özel bir firma markası adıyla etiketlenen koliler halinde 9.5 ton 10W-40 cinsi, otomobillerde kullanılan sahte motor yağı ele geçirildi. Sahte motor yağlarının İstanbul’daki imalathaneden 4 litrelik bidonlar halinde 27 liraya alınıp, piyasaya 50 liraya satıldığı, orijinal yağların ise 60 liraya satışa sunulduğu öğrenildi. Depo ile birlikte eşzamanlı olarak, buradan alışveriş yapan Küçük Sanayi Sitesi Metal İşleri bölümünde faaliyet gösteren iki oto tamirhanesine de baskın yapılarak, buralardaki sahte motor yağlarına da el koyuldu.
Olayla ilgili olarak  M.G.,  H.Ü.,  E.B. ve  C.S. isimli 4 kişi gözaltına alındı. Sahte motor yağları kamyona yüklenerek yediemin deposuna koyulurken, yağın niteliğinin tespiti için alınan örnekler incelenmek üzere Laboratuara gönderildi. Olayla ilgili gözaltına alınan ikisi oto tamircisi,  4 kişinin sorguları sürüyor.

 

Editör: TE Bilişim