Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılışa Ak Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Metin Külünk, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, II.Abdülhamid Hanın 4. Kuşak Torunu Nurhan Osmanoğlu, siyaset ve iş dünyasından önemli isimler ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“ŞANLI GEÇMİŞİMİZİ BUGÜNE VE GELECEĞE YANSITMAK İÇİN DUR DURAK BİLMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

Açılışta Cuma Camii İmam Hatibi Emin Topçu’nun Kur’an-ı kerim tilaveti ve yapmış olduğu dua sonrası Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı selamlama konuşması yaptı. Yazıcı, “İstiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz bu dönemde, aleme nizam vermiş bir milletin evladı olarak, ben ve yönetici arkadaşlarım milli şuurla yola çıkmış bulunmaktayız. Vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, milli ve manevi değerleri her şeyin üzerinde gören bir neslin yetişmesi için dernek olarak uğraş vermekteyiz. Ayrıca, 80 milyonu kucaklayacak, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek yürek olarak, yeniden bir dirilişin gerçekleştiği bu dönemde bizlerde dernek olarak 2. Abdülhamid Han'ın rehberliğinde, şanlı geçmişimizi bugüne ve geleceğe yansıtmak için dur durak bilmeden çalışacağız" dedi.

“BUGÜN CENNET MEKAN ABDÜLHAMİD HAN'IN DOĞUM GÜNÜ”

Sultan Abdülhamid Han'ın 4. kuşak torunu Nurhan Osmanoğlu ise, " Bu derneğin açılışında yardımlarından dolayı bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. İnegöl'de açılması bu derneğin çok güzel oldu. Bunu ailem adına konuşuyorum. Babam Harun Osmanoğlu adına konuşuyorum. Bütün ailemin desteği ile geldim bu güzel açılışa. İnşallah bu dernek çatısı altında çok güzel işlere imza atılır. Bugün cennet mekan Abdülhamid Han'ın doğum günü. Bu nedenle onu bir Fatiha ile anmanızı istiyorum. Dernek yöneticilerimizin başarılarını dilerim" dedi.

“GÜCÜMÜZ, GEÇMİŞİMİZDE SAKLI”

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bu ülke uğruna, bu vatan ve ümmet uğruna, İslam uğruna çok ciddi çalışmalar yapıldı ve bunları yapan bizim ecdadımız. Her zaman söylüyorum gücümüz, geçmişimizde saklı. Ama maalesef çok fazla okumaya, araştırmaya ve yenilikleri araştırmaya yönelmiyoruz. Böyle bir eksikliğimiz olduğunu düşünüyorum. Dernek başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten genç bir ekip ama kendinden emin hepsi. Abdülhamid Han’ın gelecek kuşağa anlatacak ve ortaya koyacakları faaliyetlerle farkındalık oluşturacak bir dernek olacaklarına inancımız tam” dedi.

DERT BÜYÜK, DAVA BÜYÜK

Böyle güzel bir oluşuma belediye olarak destek vermek istediklerini belirten Taban, “İnşallah bu dernek çatısı altında bundan sonra Abdülhamid Han’ın çok yönlü kişiliği, ortaya koyduğu reformist hareketlerin genç nesle aktarılması ve milli tarih şuurunu vatandaşlara anlatılması noktasında önemli çalışmalara imza atılacaktır. Ben hepinizden Turgay kardeşimiz başta olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarımıza sizlerden güçlü bir alkış istiyorum. Bu işin İnegöl’de başlaması bizler için önemli. Tüm sivil toplum kuruluşları ve değerli İnegöllü hemşehrilerimiz bu konuyu önemseyecektir. Bu konuda biz ümmete buradan bir ışık yakalım, dünyaya ışık tutalım derdinde olacağız. Boşa kürek çekmeden bizler faydalı olmak zorundayız kendimizden başkalarına da. O yüzden dert büyük, dava büyük diyerek hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

“TARİH TEKERRÜR ETMEK İÇİN VARDIR ANCAK ANLAŞILIR İSE, YARIN İÇİN BUGÜNE DEĞER KATAR”

Programda son olarak kürsüye çıkan AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Etik Kurulu Üyesi, önceki dönem milletvekili Metin Külünk ise konuşmasına, "Var olan tarih şuurunu geleceğe taşımak üzere bir idrak ile bir inanış ile yola çıkmış genç arkadaşlarımızın çatısı altında buluştuğu Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür derneğinin açılışında sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum diyerek başladı. Külünk, “Tarih tekerrür etmek için vardır. Ancak anlaşılır ise, yarın için bugüne değer katar. Eğer anlaşılmazsa dünde kalır, yarın için bugüne ışık tutmaz. Her ikisi de bizim elimizde. Neden bakarsak bakalım. Habil ve kabil'den bu yana tarih tekerrür ediyor. Sadece eşyanın niceliği değişiyor. Dün at arabası vardı, dün ok vardı. At arabasının yerini arabalar aldı, okun yerini de füze aldı. Hatta uzay savaşları aldı. Ama mantık aynı... Habil ve Kabil ekseninde devam eden ve kıyamete dek de devam edecek bir mücadelenin içerisindeyiz" dedi.

Konuşmasının sonunda Külünk, "Bu derneğin Abdülhamid Han üzerinden kendini ifade etmesi, bugünü anlamamız noktasında çok önemli. Abdülhamid Han'ı anlarsak, geçen 100 yılı anlamış oluruz. Bugün de Sayın Erdoğan'ın yaşadıklarını anlarsak, bugün ki 100 yılı anlarız. Çünkü Abdülhamid Han'ı anlamadığımız için son 100 yılı anlayamadık. Şimdi de sayın Erdoğan'ın yaşadıklarını anlarsak bugün ve yarını anlamış oluruz. İşte bu milli tarih bilincinin mektebi olmalı burası" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alper Taban, günün anısına Ak Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Metin Külünk’e Esma’ül Hüsna tablosu takdim etti. Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneğinin açılışı protokol üyelerinin kurdele kesimi ile gerçekleşirken, dernek binasının gezilmesi ile program sona erdi.

Editör: TE Bilişim