Ocak ayı sonunda yapılan genel kurulda Abhaz Kültür Derneği yönetimini devralan İrfan Kap Başkanlığındaki yeni yönetim, protokol ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, Abhaz Kültür Derneği yeni yönetimini makamında ağırladı.

İLİŞKİLERİMİZ İYİ, DAHA DA İYİ OLACAK

Ziyarete ilişkin bir konuşma yapan Abhaz Kültür Derneği Başkanı İrfan Kap, “Abhaz Derneği yeni yönetimi olarak Başkanımızı ziyaret ederek, kendimizi tanıtalım istedik. Bu bir görevdir. Göreve geldiğimizi ifade ederek kendimizi takdim ettik. Samimi bir görüşme oldu. İlişkilerimiz çok güzel, inşallah bundan daha da iyi olur” dedi.

İNEGÖL SOSYOKÜLTÜREL RENKLİLİĞİYLE DE MEŞHUR BİR ŞEHİR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, renkli bir çiçek bahçesi olan İnegöl´ün önemli renklerinden biri olan Abhaz Kültür Derneği´nin yeni Başkanı ve yönetimini ağırladıklarını hatırlattı. Ziyaretleri için dernek yönetimine teşekkür eden Aktaş, “Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Tabi İnegöl ekonomisi kadar, mobilyası, köftesi, kaplıcası kadar bu sosyokültürel renkliliğiyle de çok meşhur bir şehir. Dolayısıyla da buna renk katan, destek veren, katkı veren, bu örf adet ve ananelerin yaşanması için emeğini maddi manevi ortaya koyan tüm dernek Başkanlarımıza ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Abhaz Kültür Derneği´nde görevi devralan İrfan Kap ve yönetiminin çıtayı daha yukarılara götüreceklerine inandığını da kaydeden Aktaş, “Örf, adet ve ananelerin yaşanması, buradaki Abhaz kökenli kardeşlerimizin birlik ve beraberliklerinin artması adına inşallah onlar da yapacakları çalışmalarla katkı ve destek verecekler. Bizler de her zaman elimiz el verdiğince şahsi olarak da belediye olarak da yardımcı olacağımızı ifade ediyorum. Büyük bir nezaket göstererek bizi de ziyarete geldikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Ziyaret Abhaz Kültür Derneği Başkanı İrfan Kap´ın Başkan Aktaş´a hediye takdimi ile son buldu. 

Editör: TE Bilişim