Saadet Partisi Temmuz Ayı İlçe Divan Toplantısı geçtiğimiz akşam açık havada sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.
Yapılan ilçe divan toplantısında görevi devreden Osmaniye Mahallesi Eski Başkanı Kadri Şeşka'ya plaket taktim edildi.  Fatih Mahalle Başkanlığı görevine atanan Fethullah ULUTAŞ'a görevlendirme yazısını ise İlçe Başkanı Hasan Eroğlu taktim etti.


İlçe Divan Toplantısında konuşan Hasan Eroğlu, “Yaşadığımız pandemi süreci sebebiyle uzunca bir müddet toplantı yapamadık. Başta yönetim kurulu toplantılarımız olmak üzere tüm toplantılarımızı video konferans yolu ile gerçekleştirmek zorunda kaldık. Bugün, uzun bir aradan sonra bir aradayız. Geniş ve açık bir alanda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak İlçe Divan Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. En kısa sürede bu salgından kurtulmayı ve normale dönmeyi Rabbimden niyaz ediyorum. Değerli teşkilat mensuplarımız, Malumunuz olduğu üzere pandemi sürecinde yaşadığımız duraksamadan sonra yerel gündemlerle ilgili konuları ele almaya devam ediyoruz. Buradan şunu ifade etmek istiyorum ki, sadece kuru muhalefet yapmıyoruz. Milli görüşe yakışan şekilde yapıcı muhalefet anlayışıyla, sorunlarla birlikte çözüm önerilerimizi de sunuyoruz. Değerli İnegöllüler, Sizlerle mevcut yönetim anlayışındaki iki ana sorunu paylaşmak istiyorum. Birincisi, mevcut yönetim bir takım icraatlar yapıyor ancak yaptığı icraatların öncelik sıralamasını doğru yapamıyor.İnegöl’ün ana sorunları pansuman tedavilerle geçiştirilirken tali konular üzerinden sosyal medya belediyeciliği yapılıyor. Bu anlayış bir müddet takdir edilir. Ancak ileride birikecek sorunlarla birlikte yerini daha büyük tepkilere sebep olur. Diğer yandan yüzme havuzu yapmak bir hizmet midir? Evet hizmettir. Ama İnegöl’ün sokakları, caddeleri alt yapı yetersizliği sebebiyle havuza döndüğü bir ortamda önceliğin alt yapı olması gerekir. Şimdi sanırım merkezi yönetimin desteğiyle bir millet bahçesi yapılması planlanıyor. Yapılırsa hizmet midir? Evet hizmettir. Ancak Türkiye’nin en büyük paket su üreticilerinin bulunduğu Uludağ’ın eteğinde İnegöllü vatandaşımız kalitesiz su içiyor. Şu yanımızdaki içme suyu için yapılan Hocaköy barajı merkezi yönetimin ilgisizliğinden dolayı senelerdir atıl durmakta. Eğer ki merkezi yönetimden bir yardım istenecekse bu Millet Bahçesi için değil; baraj için, su için olmalıdır.” Dedi.


BU GÜNLERDE YENİCEKÖY KAVŞAĞINDA “GÜZELLEŞTİRME” ADIYLA ÇALIŞMA YAPIYORLAR
Yeniceköy kavşağındaki çalışmadan bahseden Eroğlu, “Hizmet midir? Hizmettir. Ancak geçtiğimiz günlerde Yeniceköy yolunda yaşanan kazada üç gencimiz vefat etti. Sebebi ne olursa olsun ama, kaza yaptıkları nokta sürekli olarak facialar yaşanan bir viraj. Aynı daha önce dile getirdiğimiz metal sanayi kavşağı gibi. Bir taraftan sürekli kazalar yaşanan ve insanların öldüğü bir noktada hiçbir şey yapılmıyor. Diğer taraftan ondan 500 metre ilerideki kavşakta “Güzelleştirme” çalışması için on binlerce lira para harcanıyor. İşte biz bu yersiz yapılan harcamaları kabul etmiyoruz.” Diye konuştu.


Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mevcut yönetimin ikinci sorunu ise yaptığı işi kalitesiz yapmasıdır. Asfaltlama yapılıyor, bir hafta sonra ya çöküyor, ya tekrar kazılıyor. İnegöl’de yapılıp da yapıldığı gibi sağlam duran kaldırım yok denecek kadar az.  Geçtiğimiz aylarda Yeşil Camii kavşağına üç boyutlu yaya geçidi yaptıklarını söylediler. Sonradan boyutu tutturamamış olacaklar ki o yaya geçidini tekrar bozup tekrar yaptılar. Biz gidip yerinde inceleme de yaptık. Ancak herhangi bir boyuta da rastlayamadık. Tek gördüğümüz boyut, köstebek yolu gibi her tarafı kazılmış ve kalitesiz bir şekilde yamalanmış bir kavşak oldu. Şimdi İnegöl’de geniş bir altyapı çalışması yapılıyor. Ancak Cerrah’tan başlayan çalışmalarda gördük ki aynı kalitesizlik devam ediyor. İnegöl Belediyesinden talebimiz, ihale ile yapılan bu altyapı işlerini anlık ve sıkı olarak takip etmesidir. Değerli basın mensupları, kıymetli ilçe halkımız. Sözlerimi özetleyecek olursam mevcut yöneticilerin yapması gereken iki şey var. Birincisi yapılacak icraatlarını önem sırasına göre ve zamanında yapmak, İkincisi yaptıkları işlerin kaliteli ve uzun ömürlü olmasına dikkat etmektir. Değerli teşkilat mensuplarımız. Saadet Partisi olarak artık İnegöl’de ana gündem maddemiz yerel konulardır. Mahalle teşkilatlarımız önümüzdeki dönemde daha aktif olacak ve aynen Cerrah’ta olduğu gibi mahallelerindeki vatandaşların tercümanı olacaklar. Çözüm merkezi olacaklar. Bu sebeple sizlere büyük görev düşmektedir. Pandemi sürecinde yaşadığımız duraksama döneminin yerini artık yoğun bir çalışma dönemi almıştır. Saadet Partisi’ olarak sadece seçim döneminde değil, her zaman çalışarak halkımıza ve gelecek nesillerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek için gayret edeceğiz.  Son olarak Saadet Partimizin kuruluşunun 19. Yılı münasebetiyle sözlerimi şu cümlelerle sonlandırıyorum:  50 yıllık Milli Görüş tarihimizin, son 19 yılında da umudumuzu kaybetmeden adalet arıyoruz. 19 yıldır, emeklerin karşılığının alınmasını istiyoruz. 19 yıldır, Okul sıralarında gelecek kaygısı yaşanmasın istiyoruz. 19 yıldır, Güçlü ekonomi istiyoruz. 19 yıldır, İşsizlik sorunu yaşanmasın istiyoruz. 19 yıldır, kutuplaşmak değil, kucaklaşmak istiyoruz. 19 yıldır, Hak edene hakkı verilsin, ehliyet ve liyakat gözetilsin istiyoruz. 19 yıldır, mutlu bir gelecek istiyoruz. Unutmayın. Sen varsan biz varız. Hepinizi hürmetle selamlıyorum. Şimdiden İlçe Halkımızın ve sizlerin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.”.

Editör: TE Bilişim