13 KİŞİ BAŞVURDU

Aday adaylığı için bugüne kadar Devrim Kosova, Umut Ortakçı, Ayşe Kuş Taşkın, Adem Demirel, Erkan Akyürek, Nedim Bayram, Bülent Temelli, Asuman Akçay Sakallı, Tevfik Bayraktaroğlu, Sedat Öpçiner, Adli Kavukçu, İsmail Kösen ve Hasan Aydın başvuruda bulundu.

MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN 1 KİŞİ BAŞVURDU

Meclis üyeliği için ise, Keramettin Yıldız, AK Parti İlçe Başkanlığına gelerek başvurusunu yaptı.

15’E ÇIKMASI BEKLENİYOR

İnegöl’de Belediye Başkan aday adayı için en azından 15 kişinin başvurması bekleniyor. Son gün aday olması beklenen isimler ise şöyle; AK Parti Bursa eski milletvekili Sedat Kızılcıklı, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İNGAZ eski genel müdürü Faruk Coşkun, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yurttutan.

ADAYLAR İÇİN ZORLU SINAV

Başvuruların ardandan gözler teşkilat içerisinde yapılacak olan temayüle çevrilecek. Temayül ise, 18 Kasım Pazar günü ise 10.00 ila 16.00 saatleri arasında yapılacak. Elektronik ortamda yapılacak temayüllü il ve ilçe belediye başkanları için parti üyeleri oy kullanacak. İlçe belediye başkanları için, ilçe teşkilatındaki ana kademe, gençlik ve kadın kolları başkan ve yöneticileri, ilçede ikamet eden il yönetim üyeleri, mahalle başkanları ve geçmiş dönem ilçe başkanları oy kullanacak. En fazla bir kişi 3 aday adayın ismini yazabilecek. Temayül öncesinde ise, başkan aday adayları Kent Müzesi Konferans Salonunda 16 Kasım Cuma günü saat 20.00’de düzenlenecek programda kendilerini teşkilata anlatacaklar.

Editör: TE Bilişim