İnegöl’e bağlı

İnegöl’e bağlı Çayyaka köyü nüfusuna kayıtlı olup, bir müddetten beri Bursa’da ikamet etmekte olup, Bursa Adliyesinde çaycılık yapan,  geçtiğimiz yıl dini nikahlı eşinin eski kocasını adliye koridorunda bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle  yargılanan sanık Bülent A., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’’kasten adam öldürme’’ suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık  45 yaşındaki Bülent A., son kez hakim karşısına çıktı. Konuşmak için adliyeye çağırdığı, dini nikahlı eşinin eski kocası Turan Ekinci’yi bıçaklayarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Bülent A., son sözünde, "O benim üzerime geldi. İstemeyerek oldu. Pişmanım" dedi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığı önce "adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından ceza, suçun tahrik altında işlenmesi sebebiyle 18 yıla, iyi halden de 15 yıla indirildi.
Geçtiğimiz Mart ayında  yapılan ilk duruşmada konuşan Bülent A., maktul Turan Ekinci’nin eski eşi Ş.S. ile dini nikahlı olarak 4 ay beraber yaşadığını belirterek, eşinin, maktul tarafından sürekli olarak rahatsız edildiğini söylemişti. Olay günü eşinin, maktul Turan Ekinci hakkında ’tehdit’ suçundan şikayetçi olmak için adliyeye geldiğini ifade eden sanık Bülent A., "Maktul Turan Ekinci eşimi takip ederek adliyeye gelmiş. Maktul, eşimle beni yan yana görünce, ona vurmaya kalktı. Elini tutup peşimizi bırakmasını söyledim. Küfrederek bu kez bana saldırdı. O sırada ben de yanımdaki bıçağı çıkartıp salladım" diyerek kendini savunmuştu.

 

Editör: TE Bilişim