İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) ülke genelinde diri fay hatlarına ilişkin resmi sitesinden yaptığı bilgilendirmede İnegöl’e yer verdi. AFAD’a göre İnegöl’de biri 20 km, diğer 17 km uzunluğunda 2 diri fay hattı bulunuyor.

2019 yılına kadar Büyük İstanbul depreminden bahseden ünlü deprem profesörleri 2 yıldır İnegöl’ü de konuşmaya başladı. Özellikle dikkat çekilen bölgemize ilişkin detaylarda belli olmaya başladı.

Son olarak AFAD’da İnegöl’de ki diri fay hatlarını gündemine taşıdı. Resmi internet sayfasında Türkiye genelinde ki deprem bölgelerine ilişkin detaylı bilgiler sunan AFAD başkanlığının “İnegöl Yöresi Diri Fayları” başlığı ile verdiği bilgilendirme yazısında şu ifadelere yer verildi;

İnegöl (Bursa) Yöresi Diri Fayları: Bursa-İnegöl-Yenişehir arasında geniş bir alanda dağılım gösteren birkaç fay takımı İnegöl yöresi diri fayları olarak adlandırılmıştır. İnegöl batısında, Uludağ'ın kuzey eteklerine karşılık gelen fay, yaklaşık 20 km uzunlukta ve K50B gidişlidir, morfolojik dikliklere bağlı olarak normal fay olarak nitelendirilmiştir İnegöl-Yenişehir arasında uzanan faylar, yaklaşık 17 km uzunlukta bir kesimde izlenmekte olup, K65D gidişlidir. Morfolojik veriler, fayın sol yönlü doğrultu atımlı fay olduğunu göstermektedir. Şaroğlu vd. fayların Kuvaterner yaşlı çökelleri kesmediğini, ancak Bursa GD'sunda bazı depremlerin meydana geldiğini ve bu nedenle bu fayların olası diri fay olduğunu ileri sürmektedirler.

Editör: TE Bilişim