Hocaköy deresinde başlatılan ıslah çalışması nedeniyle kesilen ağaçlara vatandaşlar tepki gösterdi. Ağaç kesimi yapan ekipleri durduran vatandaşlar, yetkilerin bir an önce bu ağaç katliamını durdurmasını istiyor.

Edinilen bilgilere göre, Hocaköy Muhtarlığı mahalle içinden geçen derenin taşması nedeniyle ıslah edilmesi için dilekçe verdi. Ağaçlar nedeniyle sürekli derenin taştığı iddia edilirken, Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin, bölgeden sorumlu olarak Devlet Su İşleri’ni göstermesinin ardından, Hocaköy Muhtarlığı 3 dilekçe vererek deredeki ağaçların komple kesilmesini istedi. Verilen dilekçeler sonrasında ıslah çalışması için ihale yapıldı ve ihaleyi alan firma kesime başladı. Çalışma kapsamında, dere boyunda bulunan yaklaşık 2 kilometrelik alan da ki ağaçların tamamı kesildi.

Ağaçların kesildiğini gören mahalle kadınları bölgeye akın ederken, birçok mahalle sakini de konuyu duyunca soluğu kesim yapan ekibin yanında aldı. Dere kenarında oturan vatandaşlar, ekiplerin çalışmasını engellerken, bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

3 yaşından beridir mahallede ikamet ettiğini ve derenin taştığını hiç görmediğini belirten mahalle sakinlerinden Vildan Dumlu, “3 yaşından beridir burada oturuyorum. Şimdiye kadar derenin taştığını hiç görmedim. Kesinlikle derenin taştığı yalan” dedi.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Erman Bostancı, “Hocaköy’ün bu alanı gerçekten güzel bir alan. Yeşili ile deresiyle, her şeyiyle güzel. Lakin şöyle bir şey söz konusu; bizimde tam detayı ile vakıf olamadığımız durumdan dolayı, dere kenarında bulunan ağaçların, ıslah edilme adı altına, şu anda katliam derecesine getirilmiş vaziyette” dedi. Bostancı, kendilerinin ülke vatandaşı olduğunu ve devlet yetkililerinin de kendilerine bu konuda yardımcı olmalarını beklediğini ifade etti.

Öte yandan mahalle sakinlerinin Hocaköy Muhtarı’nın verdiği dilekçeler nedeni ile kesimin yapıldığını öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı. Hocaköy Muhtarı’nın yanlış bilgi verdiğini belirten mahalle sakinleri, ilgili kurumlardan yardım beklediklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim