Anadolu Gençlik Dern

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bursa şubesi, "Geleceğin İhyası İçin, Gençliğin İnşası" konulu Ortaöğrenim Şurası düzenledi. Ortaöğretim Şurasına AGD Genel merkez Ortaöğrenim Başkanı Abdullah Aydın Demir ve yönetim kurulu üyeleri, AGD Genel Merkez Danışma Kurulu Başkanı İsmet Çambel, Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay ve yönetim kurul üyeleri, Bursa’nın tüm ilçelerinden AGD ilçe temsilcileri ve ortaöğretim başkanları ile  İnegöl’den de  Şube Temsilciler Birimi Başkanı İsmail Arslan ve Ortaöğretim Başkanı Yakup Tokgöz  katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AGD Bursa Ortaöğretim Başkanı Ahmet Turgut, Ortaöğretim Şurasının amacından bahsetti. Turgut, “Ortaöğretim komisyonumuzun amacı, gençliğin ihtiyaçlarını belirleyip, mevcut durumun yeterliğini incelemek, gençlerimizin çağımızın gerektirdiği bilgi, beceri, donanıma sahip, şuurlu, milli ve manevi değerlerine bağlı, heyecanlı, dinamik, ufku geniş, çalışkan, başarılı, toplumsal meselelere çözümler arayan nesiller yetiştirecek, çok yönlü analiz, metot ve atılımları yapmaktır” dedi.
AGD Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Altay ise, “Genel merkez Ortaöğretim Başkanımıza, Danışma Kurulu Başkanımıza, kıymetli dava kardeşlerimize, Ortaöğretim şuramıza katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Genel Merkezimiz önümüzdeki 3 yılı ortaöğretim yılı ilan etti, bizlerde bu hususta ortaöğretim çalışmalarımıza önem veriyoruz. Öğrencilerimiz için kaygılarımızı ortaya koymak, hedef ve faaliyetlerimizi yeniden gündeme almak için bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.
Daha sonra AGD Genel Merkez Ortaöğrenim Başkanı Abdullah Aydın Demir’de  yaptığı konuşmada, “Osmanlının payitahtı olan, manevi olarak zengin bir ilimiz olan Bursa’mızın gerçekleştirdiği ortaöğretim şurasına katılmaktan mutluyuz. Peygamber Efendimiz, Hıra mağarasından başlayan nurla, Allah’ın verdiği emirle insanları iyiliğe davet etti. Allah’u Teala, korkup yatağına yatan Peygamber Efendimize, “Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar” dedi. Efendimiz, tembellik etmedi hemen kalktı, kendi teşkilatını kurdu. İnsanları iyiliğe davet etti. Bizim gibi araba ile gezerek, güzel yemekler yiyerek çalışmadı. Aç kalarak, arpa ekmeği yiyerek, sıkıntı çekerek çalıştı, gayret etti. Önce ümmetini oluşturdu var oldu, sonra onları Darul Erkam’da, Suffe’de eğitti.  Bizde bu hayırlı çalışmalarda önce var olacağız, sonra eğitimli olacağız. Bursa’mızda ortaöğretimi taçlandırmak için, çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.
Daha sonra Şura çalışmalarına geçildi ve katılımcılar üç ayrı salonda, Eğitim, Teşkilatlanma, Müesseseler, Sosyal Faaliyetler, Yaz Etkinlikleri ve Tanıtım-Organizasyon konularında çözüm ürettiler. Program sonunda salon başkanları sonuç bildirgelerini katılımcılara paylaştılar.

 

Editör: TE Bilişim