Anadolu Gençlik Dern

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen, Şubat Ayı genişletilmiş ilçe divan toplantısı, Mehter Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı sonunda Anadolu Gençlik Derneği bünyesinde eğitim gören öğrencilere yemek verildi. Ayrıca, en aktif çalışan öğrenci seçilen İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan Tuna ile en istikrarlı öğrenci seçilen Mustafa Özdemir’e plaket verilirken, ney eşliğinde ilahiler ve şiirler okundu.

Toplantı öncesi konuşan AGD Bursa İl Başkanı Hüseyin Altay, düzenlenen toplantıya katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bugün çatısı adlında ulunduğumuz milli görüşümüzün gençlik teşkilatı, Anadolu Gençlik Derneği bu yıl 37. yılını idrak etti. 37 yıl önce muhterem Erbakan Hocamın gençlik teşkilatını kurmayı düşünmesi ve arkadaşlarına bu teşkilatları kurdurması, bu milletin evlatlarına verdiği önemi gösteriyor. Eğer o zamanında düşünüşte bu gençlik teşkilatlarını kurdurmasaydı, kim bilir biz nerelerde olurduk. Bugün İnegöl’ümüzde çok güzel manzaralarla karşılaştığımız için Allaha şükrediyorum. Bizim varlık sebebimiz sizsiniz. Bizim çalışma sebebimizde sizsiniz. Anadolu Gençlik Derneği sizin için faaliyet yapıyor. Buradaki başkanlarınız, ağabeyleriniz, bizler sizler için faaliyet yapıyoruz. Sizleri geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için faaliyet yapıyoruz. Bizim dışımızda bir dünya da var. Sokağa çıktığımız zaman komşumuzla, arkadaşlarımızla, akrabalarımızla olduğumuz zaman, bizim dışımızda bir dünyanın da olduğunu görüyoruz. Neden biz sizi hazırlıyoruz ondan bahsedeceğim. Başkaları da hazırlıyor, başka başka düşünceler, zihniyetlerde geleceğe hazırlık için yatırımlar yapıyor, çalışmalar yapıyor. Bakınız, son 20-30 yılda dünyanın kitle iletişim sektörünün gelişmesi, bilim ve tekniğin gelişmesiyle insanlar daha rahat iletişim kurabiliyor. Televizyonlar, internetler ve daha burada sayamayacağım bir sürü iletişim şekli gelişti ve dünya artık adeta küçücük bir şehir, küçücük bir köy haline dönüştü. Fakat maalesef üzülerek söylüyorum ki, bu dünyada Müslümanların, Müslüman alimlerin temelde bir katkısı var ama son yüzyıldır bir katkısı olmadı. Bunu geliştirenleri insanlık hayatına sokanlar hep batılılar oldu ve batılılar kendi düşünlerine göre, kendi zihniyetlerine göre, kendi dünya algılamalarına göre bir dünya oluşturdular” diye konuştu

AGD İnegöl Şube Başkanı Kenan Alemdar ise, toplantıya katılan öğrencilere seslenerek, “Rabbim bu amelinizi, hareketinizi, adımlarınızı en zor anınızda, en zor zamanınızda karşısıza çıkarsın inşallah.  Bu akşamki yapmış olduğumuz bu toplantı öyle sıradan bir toplantı değil. Buraya yürüyerek geldiniz, bu yürüyüşünüzde öyle sıradan bir yürüyüş değil. Bilin ki, buraya yürüyerek geldiğiniz anda ve giderken de meleklerin kanatları üzerinde gideceksiniz.  Bu, Peygamber Efendimizin Hadisi Şerifinde beyan ettiği bir husustur. ‘Kim ilim mevkisine giderse, Allah’ın kelamının anıldığı, okunduğu, Allah’ın dininin anlatıldığı bir yere giderse, o kişi meleklerin kanatları üzerinde oraya gitmiş ve meleklerin kanatları üzerinde oradan dönmüş evine’ diye söylemiştir. Onun için bunun farkında olarak bu yürüyüşümüzü diğer yürüyüşlerimizden farklı olduğunu bilelim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim