‘PEYGAMBERİMİZİN HAYATI’ ADLI ESERDEN YOLA ÇIKILDI

Türkiye genelinde  İl ve İlçe merkezlerindeki okullarda yapılacak sınav için başvuruların tamamlandığını belirten Yakup Tokgöz,  “Sınava başvuru öncesinde ilçemizdeki bütün liselere Milli Eğitim Bakanlığından ‘Siyer-i Nebi Yarışması’ ile ilgili yazı geldi. Bizde tüm okullarımızı gezerek, ilgili müdür veya müdür yardımcılarımıza gerekli afişleri verip bilgilendirme yaptık. Yarışmaya katılabilmek için tüm yurt genelinde ‘www.efendimizinizinde.com’ adresinden internet ortamında başvuru yapıldı.  Sınav içeriği Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi İrfan Yücel’in Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarında yer alan, ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı eserden yola çıkılarak hazırlandı. Ayrıca isteyen öğrencilere ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı kitap hediye edildi” dedi.

İNEGÖL’DE 450 ÖĞRENCİ KATILIYOR

Sınav için, ülke genelinde şu ana kadar AGD Genel Merkezi tarafından 300 binin üzerinde başvurunun yapıldığını ifade eden Tokgöz,  İnegöl’de de 450 öğrencinin kayıt yaptırdığını, 26 Nisan 2014 Cumartesi günü (Bugün) saat 10.00’da İnegöl İmam Hatip Lisesinde Siyer-i Nebi Yarışması sınavının yapılacağını söyledi.

DERECEYE GİRENLERE SÜRPRİZ HEDİYELER VERİLECEK

Bu yarışmanın sonucunda, dereceye giren öğrencileri sevindirecek sürpriz hediyeler verileceğini kaydeden Tokgöz, “Biz en güzel hediyenin, tüm katılımcıların zamanlarını Peygamber Efendimizin örnek hayatını okumaya, öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Çünkü, İslam insanlara, bütünüyle yaşanması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz  ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Yarışmamıza katılan ve kitabı okuyan öğrencilerimizin, Efendimizin güzel ahlakını, haya ve edebini, toplumsal hayata bakışını ve adaletini en güzel bir şekilde anlamalarını umuyoruz.  ‘Siyer-i Nebi Yarışmamızın’, Kutlu Doğum Haftasında olması ayrıca sevindirici bir durumdur. Bu vesile ile sınava girecek öğrencilerimizin ve tüm İnegöl halkımızın Kutlu Doğum Haftasını  tebrik ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim