Geçici olarak Tekel

“Bu hizmetler istikrarın sonucudur”
Geçici olarak Tekel Yaprak Tütün depolarının bulunduğu yerde tahsis edilen binada faaliyetini sürdürmekte olan  İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin, yeni bir binaya kavuşturulması amacıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Alanyurt İMKB Endüstri Meslek Lisesi yanındaki, İnegöl Belediyesinin tahsis ettiği yaklaşık 3 dönümlük alan üzerinde yapımına başlanan, tam donanımlı yeni İnegöl Diş Hastanesinin temel atma töreni, dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Dün saat 17.30'da gerçekleşen açılış törenine Başbakan Yardımcısı, AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmet Su, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Mustafa Öztürk, Önder Matlı, Hakan Çavuşoğlu, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, bazı ilçe yöneticileri İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, oda ve dernek başkanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.
İnegöl Tarihi Mehterinin gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 yıllık AK Parti hükümetinde bu ülkenin her ilinin, her ilçesinin, her beldesinin sağlık ve eğitim başta olmak üzere her alanda donatıldığını belirterek, "Bizde aynı hayali yerel yöneticiler olarak İnegöl için kurduk. Caddesi, sokağıyla, sağlık kurumlarıyla, eğitim kurumlarıyla. Şunu çok iyi biliyoruz, bir şehrin en önemli gelişmişlik göstergesi eğitim ve sağlık. Eğitimde çok işler yaptık. 6 olan lise sayısını 14’e çıkarırken, 30 civarında ilköğretim ve anaokulunu da bu dönemde hayata geçirdik. Konumuz Diş Hastanesi ve sağlık. Aynı şekilde sağlıkta da çok güzel işler oldu. 3 olan sağlık ocağı sayısı 12’ye çıktı. Yeni Hastanemizin temel atma töreninin sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2,5 yıl önce bizlerle buluştu. Eski Tekel Yaprak Tütün depoları bölümünde  tahsis edilen binanın bütün restorasyon çalışmaları, tüm müştemilatına varana kadar belediyemiz marifetiyle tamamlandı. Ama burası İnegöl. İnegöl’ün bunlara fazlasıyla ihtiyacı var. Biz bu alanı hastanemize tahsis ettik. Bu alan 5 bin m2’lik alan. 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' anlayışının bu ülkede nasıl egemen olduğunu görüyoruz. Bir dönem ambulans bulunamazken şimdi helikopter ambülansları görüyoruz. Bu hizmetleri bizlere kazandıranlardan Allah binlerce kere razı olsun. Bu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin burada olmasının da bir anlamı var. Alanyurt bu güne kadar oteller bölgesi olarak anıldı. Buradaki insanların işleri  İnegöl’de. Biz arzu ediyoruz ki, burada tersine bir hareket başlasın. Özellikle Diş Hastanesinin Alanyurt’ta olmasını istedik. Tesisimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Bizler İnegöllüler olarak, İnegöl’ü seven insanlar olarak hemşerilerimize hizmet etmenin aşkıyla ve heyecanıyla her zaman tutuşuyoruz. 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra, özellikle İnegöl’de merkezi idare olarak neler yapabiliriz, İnegöl’ümüze merkezi idareden neler aktarabiliriz, bunun çalışmalarına hızla başladık. Birçok konuyu yeniden değerlendirme, devam edenleri de en kısa zamanda bitirme adına teşkilatımız ve belediyemizle beraber hız verdik. Bu konuda birçok başlıkta çalışmalarımız var. Şu anda da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin temelini atıyoruz. Bundan 2 buçuk ay önce de İnegöl Devlet Hastanemizin temelini attık. İnşallah yeni devlet hastanemizi yerel seçimlerden önce hizmete açmak istiyoruz. Sağlığın ardından da, ulaşım konusunu derhal gündemimize aldık. Özellikle Bursa-Ankara karayolu üzerinde şehri bölen noktalarda güvenli geçişlerle alakalı derhal çalışmalarımıza başladık, en kısa sürede bunları da tamamlayacağız. Ulaşım ne kadar önemliyse, bizim için sanayimiz de o kadar önemli. İnegöl ihracatı ve ithalatıyla ülke ekonomisine artı değer bırakan, işsizliğin sıfır olduğu Türkiye’ye örnek bir ilçeyiz. Bu sayede İnegöl’ümüze Gümrük Müdürlüğümüzü kazandırdık. Türkiye’de bir ilk olarak Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçirdik. Buradaki fabrikalarımızı TOKİ’ye yaptırabilir miyiz diye geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık. Ankara’da da şu anda onun görüşmelerini yapıyoruz. Alanyurt yeni Ek Hizmet Binamızın karşısında, 2 bin metrekare yer ayırarak Sosyal Güvenlik Kumrunun binasını da oraya yapma kararı aldık. 16 Nisan’da buranın yer tahsisi belediyemizde karara bağlanmış olacak. Oraya Türkiye’de ilçeler bazında örneği bulunmayan bin metrekare üzerinde bir Sosyal Güvenlik Merkezi inşa edeceğiz" diye konuştu
İnegöl’de bir hizmete daha kavuşmanın gururunu yaşadıklarını belirten Bursa Valisi Şahabetin Harput, "İnegöl Türkiye’nin tamamına örnek olabilecek bir ilçe. İnsanların birlik ve beraberlikte gösterdiği müthiş bir örnek, İnegöl’ü İnegöl yapmak için yapılan büyük fedakarlıklar, eğitimde, sağlıkta, sanayide, tarımda, her yerde var. Bu birliktelik ile İnegöl sahip olduğu potansiyeli çok daha iyi değerlendirerek, daha güzel yerlere gelecektir. İnegöl’ü gösterdiği bu dayanışmadan dolayı kutluyorum. İnegöl’e hizmeti bir gurur olarak görüyoruz. İnegöl’ün meselesini kendi meselemiz olarak biliyoruz. Bu duygularla yeni Diş Hastanesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
İNEGÖL'ÜN SAĞLIK SORUNLARI ÇÖZÜLECEK
Yeni Devlet Hastanesiyle ve yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziyle İnegöllülerin sağlıkla ilgili sorunlarının çözüleceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir kaç ay önce Devlet Hastanemizin temelini atmıştık. Çok mükemmel bir hastane olacak. Projesiyle, bulunduracağı uzman doktorlar, ameliyathaneler, acil merkezleriyle inşallah özlediğimiz hizmetlerin tamamını yapacak. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi esasen var. Şimdi oda 6-7 milyon liraya yakın bir yatırımla, 40 ünitelik güzel bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olacak. Bütün ihtiyaçlarımızı karşılayacak. Hepimizin sağlıkla ilgili, dişle ilgili konularda ihtiyaçlarımızı karşılayacak. Hayırlı olmasını diliyorum. İnegöl güzel hizmetlere talip ve hamdolsun bir taraftan kamu yatırımlarıyla, bir taraftan da özel sektörün fedakar gayretleriyle Türkiye'de herkesin övünçle bahsettiği, gıpta duyduğu, güzel bir beldemiz. İnsan kalitesi çok güzel. Milli, manevi değerlere saygılı, çalışkan, dürüst. Çok şükür iyi niyetli insanlarıyla İnegöl'ü herkes çok iyi biliyor ve tanıyor. Bunu yaparken 4 tane Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz oldu. Bunlarda 2 tanesi merkezde, biri Gemlik'te birisinin de temelini şimdi atıyoruz" diye konuştu.
MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN'E ÖVGÜ
Milletvekili Hüseyin Şahin'in yaptığı konuşmasında çok geniş bir şekilde yatırımlardan ve gelecek projeksiyondan bahsettiğini belirten Arınç, "Ulaşımda şunu yapacağız. Sağlıkta bunu yapacağız. Eğitim de bunu yapacağız. Bu çok güzel bir olay. Bütün Milletvekili arkadaşlarımda Hüseyin kardeşim gibi Bursa'mızın hizmet almasında, kalkınmasında, halkımızın taleplerini yerine getirme konusunda çok fedakarca çalışıyorlar. Ben huzurlarınızda hem kardeşim İnegöl'ün güzel evladı, Hüseyin Şahin beyi, hem de bütün milletvekillerimiz alınlarından öpüyorum. Tebrik ediyorum. Allah yardımcıları olsun" dedi.
DÜNYA DA ARTIK 2 TANE DEV VAR
İnegöl'ün 200 bine yaklaşan merkez nüfusu olduğunu ifade eden Bülent Arınç, "Her ne kadar kayıtlar biraz da eksik söylese de, gerçekten baktığımız zaman Türkiye'deki en önemli yerleşim yerlerinden birisi. Tarım da çok iyiyiz, sanayi de çok iyiyiz. Etrafımızda termal kaynaklar, ulaşım imkanları bizleri fevkalade heyecanlandırıyor. Bir tek amacımız var. Halkımız daha mutlu yaşasın, daha huzurlu ve güvenlik içerisinde yaşasın. Refah seviyesi de hep yüksek olsun. Çok şükür 10 yıllık hükümetlerimiz döneminde hep bu gaye için çalıştık. Bir kaç gün evvel Türkiye'nin büyüme rakamları açıklandı. Bu rakam yüzde 8,5'tur. Dünyada artık 2 tane dev var. Birisi Çin, birisi de Türkiye. 200'den fazla ülke içerisinde çok şükür Türkiye son yıllarda rekor üstüne rekor kırıyor. 2010'da yüzde 8,9, 2011'de 8,5. Avrupa ülkeleri global bir krizin içerisinde. 5 tane hükümet istifa etmiş. İşsizlik yüzde 18'lerde. Maaş ödeyemez hale gelmişler. Maaşlar dondurulmuş, işçiler toplu sözleşme yapamıyor. Bir felaketin içindeler. Türkiye yüzde 8,5 büyüyor, hamdolsun. İşsizliği yüzde 10'un altına indirmiş. Fert başına düşen milli gelirimiz 11 bin 500 doları şimdiden yakalamış. Sevinmeliyiz. Memur maaşını zamanında alıyor. Çalışan işçiler ücretlerini alıyor. Emekliler için yeni yasalarla gelirlerini artırıyoruz. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, enerjide, dış politikada çok daha iyiyiz. Bu istikrarın bir sonucudur. Sandığa giden 2 kişiden birinin oyunu almayı Allah bizlere nasip etti. Bize güvenen milletimize, şükran duygularımızı iletiyoruz. Boş vaatlerde bulunmuyoruz. Boş sözlerle günümüzü geçirmiyoruz. Kıytırık koalisyon değil, tek başına bir iktidar var. Akşam düşündüğünü sabah yapıyor. Olacak diyor ve Allah'ın izniyle yapıyoruz. Bu yatırımların hepsi geçmişte hayaldi. 100 bin lira bile bulamazdınız ki, bir köyün içme suyunu halledesiniz. KÖYDES projesi bir taraftan büyük bir başarı, kamu yatırımları bir başarıdır. Bugün bütçemizde bu yatırımlara para bulabiliyorsak ve hatta ‘para bende hazır kardeşim. Sen işini iyi yap, bana 2 senede biter dedin ama sen bir sende bitir al gel parayı benden iste’ diyecek kadar da güçlüyüz. Şu hastaneyi seçimlerden önce bitirecek noktaya geldik. Eskiden bir başlardı 20 sene bir metre yükselmediğini görürdük. Çünkü, iz bedeli diye bir para koyarlardı bütçeye. 10 bin lira da seneye koyarlardı. Hem maliyetler yükselir hem de o yatırım bir türlü hayata geçemezdi. Çok şükür şimdi ne gün biteceğinin bile saatini tarihini veriyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin butona birlikte basmasıyla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeli atıldı.

 

Editör: TE Bilişim