Aile Hayatını İyile


Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından her Cuma akşamı düzenlenecek olan ‘Aile Okulu Cuma Seminerlerinin startı Müftü Hasan Çınar’ın konuşmacı olacağı “İslam’da Evlilik ve Nikahın Önemi, Gençliğin Sorunları” konulu semineri ile verilecek.
AHİD yönetimi tarafından önceki akşam saat 20.30’da, dernek merkezinde  düzenlenen  basın toplantısında, seminer çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.
AHİD Başkanı İsmail Dönmez, Yönetim Kurulu üyeleri Yasin Güçlü ve Eyüp Çelik’in hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Ahmet Sert, AHİD olarak 2010 yılı çalışma takvimini oluşturduklarını, bu yılda dernek olarak Cuma seminerlerini muhtelif konularda, değerli eğitimcilerle sürdüreceklerini belirterek, programlara, bay ve bayan, evli, bekar her kesimden vatandaşı beklediklerini kaydetti.
AHİD dernek merkezinde, farklı eğitimcileri Aile Okulu programında buluşturacaklarını ifade eden Ahmet Sert,  “Aile okulu seminerlerimizin ilkini Müftümüz Hasan Çınar’ın katılımı ile ‘İslam’da Evlilik ve Nikahın Önemi, Gençliğin Sorunları’ konulu seminerle, 15 Ekim 2010 Cuma günü akşam (Yarın akşam) saat 20.30’da gerçekleştireceğiz. AHİD olarak hedeflediğimiz misyon doğrultusunda ilçe halkımızın gündemine aile hayatının önemini, aile kurumunun değerinin gözden geçirilmesine vurgu yapmak, hatırlatmak istiyoruz. Aile kurumunun doğru inşa edilmesi konusu, kendine misyon edinen bir sivil toplum kuruluşu olarak aile kurumu gibi önemli ve güzel bir müesseseyi, modernizmi seküler bir hayat, batıl, yanlış, heva ve hevese teslim etmek, TV kanallarındaki bir takım dizilerin aile hayatımızı inşa etmesine seyirci kalmak, toplum olarak altından kalkılamayacak yanlışa imza atmak olacaktır. Bu acı gerçekten hareketle aile kurumuna yapılan saldırı ve tahribata pasif kalmak, sadece etrafta olup biteni eleştirmek ile hiçbir yere varılamayacağı hepimizce malumdur. Sorumluluk bilinci ile hareket etmek, aile hayatını yeniden doğru bir şekilde inşa etmek, bir çok sorumluluk sahibi insanımızın, bir çok aydın entelektüelin yoğunlaştığı, üzerine yazılar yazıp, seminerler tertiplediği konu olmasıdır” dedi.
AHİD’in Aile Okulu çalışmasının ne kadar isabetli bir adım olduğunu ispatlamanın da bir o kadar doğru ve yerinde yapılan bir çalışma olduğunu vurgulayan Sert, yarın akşam saat 20.30’da düzenleyecekleri seminere bütün İnegöl halkını davet etti.

Editör: TE Bilişim