BU İNSANLAR, TÜRK VATANDAŞI OLMAYI HAK ETMİYOR MU?

Suçlarının sadece  Türk ve Müslüman olmak olduğunu ileri süren Mehmet Taş,  “Her zaman masumun ve mağdurun yanında olan ülkemiz, kanı kanından olan kendi milletine ne zaman sahip çıkacak? Yeter artık 185 yıldır anavatanına hasret yaşayan bu insanlar, Türk vatandaşı olmayı hak etmiyor mu? 100 yıl önce Osmanlıya karşı savaşıp kaçan Ermeni çetelerine vatandaşlık konuşuluyor da, kendi kanından olan Ahıska Türklerine vatandaşlık vermek ülkemize neden külfet oluyor, anlamıyoruz” dedi.

AHISKALILAR, UKRAYNA’DA DA ATEŞ ALTINDA KALDI

Dünyanın neresinde bir karışıklık oluyorsa, ateş hattında yine Ahıska Türklerinin kaldığına dikkat çeken Mehmet Taş, “1944 yılında yurtlarından sürülen Ahıska Türkleri, 1989 Fergana faciasından sonra dünyanın 10 ayrı ülkesine dağıtıldı. Özellikle sorunlu ülkelerde yaşayan sahipsiz Ahıska Türkleri, herhangi bir karışıklıkta çatışmaların tam ortasında kalıyor. 1989 yılından bu yana Azerbaycan Karabağ’da, Hocalı’da, Çeçenistan’da, Kırgızistan da, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde, Kırım’da olduğu gibi, şimdi de Ukrayna’nın doğusunda Donetsk bölgesinde yaşayan Ahıskalılar yine ateş hattında kaldı. Donetsk ve civarında 463 Ahıskalı ailenin olduğu bildirildi. Dünya Ahıska Türkleri Birliği Ukrayna Temsilcisi ve  Ukrayna Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov, Ahıska Türklerinin korku içinde evlerinden dışarı çıkamadığını belirterek, ‘Ukrayna’da ardı ardına cereyan eden olayların tam ortasında kalan Ahıskalılar, çok zor durumdadır. Artık yıllardır her türlü baskı ve şiddete maruz kalan insanlarımızın gözü korktu, burada gelecek görmüyorlar ve Türkiye'ye göç bir kaç yıl önce başladı. Sadece şu anki durum bu süreci hızlandırmaya başladı ve sonuçta biz buraya Özbekistan'dan canımızı kurtarmak için geldik. Biz Ukrayna’ya, Ahıska'ya gitmemiz için izin verilene kadar geçici olarak geldik. Bizim amacımız Vatanımız olan Ahıska’ya dönmektir. 70 yıldır bir türlü bu hakkımızı alamadık. Donetskin Slavyansk ilçesinden gelen arkadaşlar, oradaki durumun çok kötü olduğunu ve kendilerini her an patlayamaya hazır bir barut fıçısının içinde olduklarını söylediler. Ahıskalılar nüfus olarak bu ilçede Ukraynalı ve Ruslardan sonra üçüncü sırada geliyor. Rusya taraftarları da Ukrayna taraftarları de, -siz 24 senedir bizimle beraber yaşıyorsunuz, gelin bize katılın, beraber barikatlarda duralım- diyorlar. Bizimkiler şuana kadar hiçbir tarafta yer almak istemiyor. Ancak ortada kalmanın da sonuçlarını kestirebiliyoruz. 2010 Yılında Kırgızistan’da, Kırgızlar ile Özbeklerin çatışmalarında arada kalan Ahıska Türklerinin başına gelenleri unutmadık. Biz Türkiye’den yardım talep ediyoruz. Bizi Ahıska’ya yerleştirsinler, olmazsa Türkiye’ye daha da olmazsa burada bize vatandaşlık vererek sahip çıkılmasını istiyoruz. Büyük Türkiye’nin buna gücü muktedirdir’ diyerek yaşanan sıkıntıları anlattı” diye konuştu.

VATAN VE BAYRAK SEVGİMİZ SORGULANAMAZ

Ahıskalıların, vatan sevgisinin, Bayrak sevgisinin sorgulanamayacağını kaydeden Taş,  “Ülkesine ve Bayrağına böylesine bağlı bir topluluğa, ülkemiz insanlarının ve Başbakanımızın sahip çıkarak, gerekeni yapacağını umut ediyoruz.     Evet, durumun vahameti böyle, herkesten yerelde ve genelde kamuoyu oluşturmak, sıkıntıları gündeme getirmek için destek istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim