İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri ve bu yıl 31 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleştirmeyi planladıkları “Hinkal Şenliği”ni, İslam ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerdeki yaşanan gelişmeler nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi.

KARDEŞLERİMİZ KATLEDİLİRKEN, BİZLER BURADA EĞLENEMEZDİK

“İslam ülkelerinin üzerinde kara bulutlar dolaşıyorken, Gazze’de, Musul’da, Kerkük’te, Suriye’de, Mısır’da, ve dünyanın bir çok yerinde  din kardeşlerimiz katledilirken, Ukrayna’da Ahıskalı kardeşlerimiz savaşın ortasında yaşam mücadelesi verirken, bizler burada eğlenemezdik” diyen Başkan Mehmet Taş,  bu yüzden 31 ağustos 2014 Pazar günü yapacakları  “Hinkal Şenliği”ni iptal ettiklerini ve  bu sene yapmama kararı aldıklarını kaydetti.

ORTAK TAVIR SERGİLEME ZORUNLULUĞU BULUNMAKTADIR

“Hinkal Şenliği”nin yerine önümüzdeki günlerde Müslümanların yaşadığı sürgünleri, katliamları,ve maruz kaldıklar sıkıntıların anlatılacağı bir seminer yapmayı uygun gördüklerini anlatan Mehmet Taş,  “Tarihini önümüzdeki günlerde belirleyip kamuoyuyla paylaşacağız.Bütün dünyanın, özellikle de İslam dünyasının, Müslüman kardeşlerimizi ve İslami değerlerimizi hedef alan İsrail yönetiminin eylemlerine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde ortak bir tavır ve duruş sergileme zorunluluğu bulunmaktadır. İsrail yönetimi, bu hain saldırılarla hiçbir sonuca ulaşamayacaktır. Ancak insanlık bu zulme sessiz kaldıkça ve göz yumdukça, hayatını kaybeden çocukların hikayelerini daha çok dinleyecektir. Bu güne kadar işgale, sürgüne, ve katliamlara maruz kalarak şehit olan tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, dünya üzerindeki tüm İslam ülkelerinde yaşanılan sıkıntıların biran önce sona ermesi için dua ve niyaz ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim