İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminere Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Kubilay Boya Genel Müdürü İhsan Bilgiç, Mobilyacılar Odası eski Başkanı Hamdi İdil ile esnaflar katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Odamız ile Kubilay Boya işbirliğinde ‘Ahşap ve Mobilya Boyama Sistemlerinde Yeni Trendler´ konulu konferansımız katılan herkese teşekkür ediyorum. Kubilay ailesine İnegöl´e sosyal ve ekonomik alanda verdiği desteklerden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

32 YILLIK TECRÜBE

Firmanın kuruluşuyla ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Kubilay Boya Genel Müdürü İhsan Bilgiç ise, “Kubilay Boyanın fabrikası İzmir Aliağa´da bulunuyor. Kubilay ailesi 32 yıldır satış tecrübesi, 16 yıllık da üretim tecrübesine sahip. Firmamızın temeli Hasan Bilgiç´in 1984 yılında, Ankara Sitelerde küçük bir satış mağazasında mobilya boyası satmaya başlaması ile atılmıştır. Kubilay boya ailesi 2001 yılında boya ve vernik üretimi yapmakta olan bir firma ile ortak olarak, üretim faaliyetine başlamıştır. Yaklaşık 5 yıl süren bu ortaklıkta son derece başarılı bir performans konularak, ortak olduğu firmanın mobilya boyası sektöründe, Türkiye´nin en önemli firmalarından birisi haline gelmesi sağlanmıştır. Daha sonra özellikle mevcut kapasitenin yetersiz olması nedeniyle yeni bir tesis yapma kararı alınmış ve ardından da iki aile ortaklıktan ayrılmaya karar vermiştir. Bu nedenle 2005 yılı Ekim ayında Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde kendi tesislerinde üretime başlamış ve Kubilay markalı ürünler pazara sunulmaya başlanmıştır” dedi.

EN BÜYÜK BOYA VE VERNİK SATICISI

Kubilay Boya´nın 5 adet satış merkezi ile Türkiye´nin en büyük boya ve vernik satıcısı konumunda olduğunu ifade eden Bilgiç, “Ayrıca Kubilay Boya, Ankara Sitelerdeki satış merkezine ilave olarak, 2000 yılında İnegöl´de, 2005 yılında Antalya´da, 2006 yılında Samsun´da, 2010 yılında da Kayseri´de satış merkezlerini faaliyete geçirmiştir. 5 adet satış merkezi ile Türkiye´nin en büyük boya ve vernik satıcısı konumundadır. Kubilay Boya, hiçbir zaman kaliteden ödün vermeden, teknolojik yenilikleri, yakından takip eden, sürekli kendini geliştiren, yenilikçi, sektöründe öncü bir firma konumuna gelmiştir. Çevreye ve insan sağlığına son derece duyarlı, ARGE çalışmalarında, hep bu kavramı ön planda tutan bir anlayışa sahiptir. Ayrıca; 2010 yılı sonunda mevcut ISO ve TSE belgelerimize ilave olarak, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesini de alarak, bir boya ve kimya şirketi olmasına rağmen, çevreye olan duyarlılığı da belgelendirilmiştir. Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde yıllık 30 bin ton boya, vernik, sertleştirici üretim kapasiteli olan tesisimizde, çağımız, modern teknolojilerinin tamamı kullanılmıştır. Gerek kendi satış merkezlerimiz ve gerekse yaygın bayii ağlarımız ile ahşap boyaları sektörünün en önemli firmalarından birisi konumundadır. Değişen ekonomik koşullar ve global ekonominin gereği olarak, gelişmiş batılı ülkelerin kalite ve hizmet standardına ulaşmayı hedefleyen firmamız, bu amaçla yabancı bir partner ile işbirliği yaparak, bir dünya firması olma yolunda önemli bir adım atmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kubilay Boya Ar-Ge Müdürü Rukiye Çolak, Yeni ve Alternatifsiz Ürünler konulu sunum gerçekleştirdi. Konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi. 

Editör: TE Bilişim