/resimler/2017-11/10/1757214332897.jpg

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel´in yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından İlçe Başkanlığı için temayül yapıldı. Mobilya Müzesi Konferans Salonu´nda düzenlenen temayül oylamasında Mustafa Ersan, Nezir Kuyumcu, Oktay Arda, Sedat Öpçiner, Ergün Çağlar ve Ahmet Ünal isimlerinin aday oldukları öğrenildi.

Yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile mahalle başkanları olmak üzere 229 üye 3 ayrı sandıkta oy kullandı.

REKORLAR KIRDIK

Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti yönetim, meclis, kadın ve gençlik kolları ile mahalle başkanlarının katıldığı temayül oylaması öncesi konuşan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “14 Aralık 2014´ten itibaren AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı görevimi başarı ve şerefle yürütüyoruz. Bu zaman zarfında İnegöl siyaset tarihinde hiçbir teşkilatın alamadığı oy olan yüzde 70,4 oy rekorunu kırarak İnegöl siyaset tarihinde bir ilke imza attık. Bu başarının asıl mimarı ne şahsım ne milletvekilimiz ne belediye başkanımızdır. Asıl mimarı sizlersiniz. Çok değerli çalışma arkadaşlarımdır. Sizleri tebrik ediyorum. Bu 3 yıllık zaman zarfında 2 genel seçim, 1 referandum ve bir de hain darbe teşebbüsü yaşadık. Hamdolsun bu hain darbe girişimine karşı dimdik durarak tepkimizi gösterdik. Hiçbir sıkıntılı konuya girmedik. Ama ilginçtir ki 2014 yılında yapılan seçimle seçildikten 1 ay sonra il kongresi yapıldığında bazı arkadaşlarımız, ilçe yönetiminden İl Yönetimine 1 tane dahi yönetim kurulunun girmemesi konusunda bizi suçladılar. Bunda başarısızlık bizdeyse kabul ederiz ama bu 3 yıllık süreçte Melih Ecertaş´ın Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olması, Ayhan Salman´ın İl Başkanı olması, Alinur Aktaş´ın Büyükşehir Belediye Başkanı olması bizim zamanımıza denk geliyor, bununla da gurur duyuyoruz.” Dedi.

“KOLTUK SEVDAMIZ YOK”

“2-3 aydır yoğun bir tempo yaşıyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımızın istifa etmesinin ardından İl Başkanlığına Ayhan Salman´ın gelmesi, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Alinur Aktaş´ın gelmesi, İnegöl Belediye Başkanlığına da Alper Taban Beyin gelmesi yoğun bir tempo gerektirdi. Elhamdülillah her arkadaşım bulunduğu yere layıktır. Kendilerine başarılar diliyorum. Ne hikmetse sosyal medyada şu paylaşılmış; ilçe başkanımızın yeterli görülmemesinden dolayı diyor… Elhamdülillah genel merkezin bizle ilgili kararı devam etmemiz yönündedir. Ayhan Salman´ın bizle alakalı kararı devam etmemiz yönündedir. Yakın gelecekteki bir takım projelerimizle alakalı göreve devam etmememizin daha doğru olduğunu düşünüp bu kararı biz aldık. Yalan yanlış yazan arkadaşlarımızı Allah´a havale ediyorum. Bizle alakalı ne hesapları var bilmiyorum ama onlarla öbür tarafta hesaplaşacağız. Bu davaya hizmet etmek için illa İlçe Başkanı olmaya gerek yok, her kademesinde çalışılabilir. Eğer niyet halka hizmetse, niyet davaya hizmetse, Hakk´a hizmetse bunun yeri hiç önemli değil. Bizim koltuk sevdamız olmadı ve bu nedenle kendi irademizle bıraktık. Bize verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kongre olana kadar görevimin başındayım. İnşallah bu görevi bizden daha iyi yapacak arkadaşlarımıza vereceğiz. Adaylarımız bizi mutlu ediyor. Bu insanlarımızın AK Parti´ye olan teveccühünü gösteriyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Göreve gelecek arkadaşımızın hayırlı hizmetleri hayata geçireceklerine inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Konuşmanın ardından yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile mahalle başkanları olmak üzere 229 üye 3 ayrı sandıkta oy kullandı.

İlçe kongresinin Aralık ayında yapılacağı öğrenildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim