AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi bugün gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongreye video konferansla katılarak Bursalılara seslenecek. AK Parti'nin yeni yönetimi de belli oldu. Davut Gürkan'ın yönetiminde İnegöl’den eski meclis üyesi Asuman Akçay Sakallı yer aldı.

AK PARTİ BURSA'YA TAZE KAN! İŞTE YÖNETİMDEKİ İSİMLER...

AK Parti'nin Bursa'daki yeni yönetimindeki bazı isimler belli oldu...

1- Davut Gürkan
2- Adnan Kurtuluş
3- Ali Sait Adiloğlu
4- Asuman Akçay Sakallı
5- Bilal Tutuş
6- Bünyamin Savaş Albayrak
7- Cemile Yiğit
8- Dergah Mansur Alkan
9- Dilek Yamakoğlu
10- Ebru Ahu
11- Engin Kökçıkaran
12- Erol Oruç
13- Fatma Şahin
14- Ferhat Erol
15- Feyza Şükran Hakyemez
16- Fuat Alpaslan 

17- Gökhan Yıldız
18- Gülten Doğrul
19- Hasan Durmayaz
20- İrfan Akkaya 

21- İzzet Şenocak
22- Kamil Bayramiç

23- Kemal Ermiş
24- Kevser Öztürk
25- Mustafa Kemal Bilgin
26- Mehmet Emin Kasapoğlu
27- Mehmet Fatih Özkul
28- Mehmet Refik Selik
29- Mustafa Kaymaz
30- Mustafa Yavuz
31- Mustafa Yıldırım
32- Nurettin Arif Kurtulmuşlar
33- Nurettin Özbağkıran
34- Oğuz Babacan
35- Orhan Aygün
36- Osman Doğruyol

37- Osman Öztürk
38- Osman Şahin
39- Salih Bahadır
40- Servet Kayar
41- Setenay Asyat Yüksel Olguner
42- Sinan Kahraman
43- Süheyla Bülbül
44- Süleyman Son
45- Şahin Biba
46- Şakir Emin
47- Ufuk Ay
48- Ümmühan Fidan
49- Zehra Altınöz
50- Zeynet Höçük

YÖNETİM KURULU YEDEK 

1- NURDAN SARICA BAĞCI
2- OKAN DİNÇDERİN 
3- TARIK AKMAN 
4- ERDOĞAN AKYILDIZ
5- BAYRAM ALİ YUSUFOĞLU 
6- CEVAT KOÇ
7- ORHAN SAMAST 
8- MEHMET AKİF DİKİCİ 
9- İSMAİL TUĞRUL 
10- NUMAN YURTSEVER 
11- MEHMET FATİH ÇOLAK 
12- MEHMET TAŞAR 
13- ABDÜLKADİR TAŞÇI 
14- MUHAMMET ALİ BAKIR 
15- ERDAL KÜÇÜK
16- ZEHRANUR DALGIÇ 
17- FATİH DURSUN 
18- FATİH DÜZENLİ 
19- MEHMET ÇORUH
20- YAVUZ AMAN 
21- AHMET ARAS 
22- VOLKAN ALPEREN MENTEŞE
23- LATİF SAGLAM 
24- FARUK POLAT
25- ÖMER FARUK ÖZDEMİR

İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYE

1- MEHMET ZAHİT YANAR
2- EMRE BARIŞ ŞENKOYUNCU
3- ASİYE BAYRAM
4- ÖMER FARUK KOÇER
5- AYHAN ARSLAN

Ayhan Salman'ın bayrağı Davut Gürkan'a devrettiği AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi bugün gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongreye video konferansla katılarak Bursalılara seslenecek. Son Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da kongreye katıldı.

"YORULMADAN KOŞACAĞIZ"

Kongrede konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Partimizin 7. olağan kongresine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la aynı yolu yürümeyi bize nasip eden Allah'a şükürler olsun. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla bu yola çıktık. Milletimizin yolu bizim yolumuzdur. Milletimizin hayali bizim hayalimizdir. Her seçimde bizleri onurlandıran halkımızı hürmetle selamlıyorum. Böyle bir teşkilatla çalışacağım için onurluyum. Görevi teslim eden Ayhan Salman başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunun öğrencileriyiz. Buna tüm millet şahit. Şükürler olsun işte Bursa, işte ülkesine sevdalı olan AK Parti... Önümüzdeki yol uzun. Azalmadan çoğalacağız. Bölünmeden bütünleşeceğiz. Yorulmadan koşacağız. Ey Bursam sana söz veriyoruz. Her zaman bu teşkilat senin hizmetkarın kalacak. Senin için daha güçlü yarınlar inşa etmek için inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

"BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA İNANDIĞIM YOLDA İNANDIĞIM LİDERİN ARDINDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİM"

AK Parti'de bayrağı Davut Gürkan'a teslim eden Eski Başkan Ayhan Salman ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"7. olağan kongremiz ülkemize hayırlar getirsin. 19 yıl önce kurulan ve bugüne kadar verdiği bütün sözleri yerine getiren. Anadolunun her köşesine hizmet götürüp herkesin duasını alan böyle bir davada yürümeyi nasip eden rabbime şükürler olsun. Bundan 3,5 yıl önce devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalıştık. 3,5 yıllık görev süremde biri yerel ve genel seçim olmak üzere iki seçimde partime hizmet etme şerefine nail oldum. Parlamentoya 11 milletvekilimizi göndermeyi başardığımız seçimlerde sıkılmadık el bırakmadık. Var gücümüzle çalıştık. Bursa teşkilatları olarak suni gündemlere asla aldırmadan şehrimizin her köşesinde liderimize yakışır bir çalışmayı ortaya koyduk. Kurulduğu günden bu yana milletin memnuniyeti adına çalışmayı şiar edinmiş bir davanın neferi olarak bu anlayıştan hiçbir şekilde taviz vermedim. Teşkilatımdaki her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu onurlu ve şerefli vazifeyi bana layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlar sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da inandığım yolda inandığım liderin ardında yürümeye devam edeceğim. Kongremiz hayırlı olsun. Başta Davut Başkanımız olmak üzere yeni yönetimde görev alacak tüm dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, "Bursa il kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Heyecan, coşku, birlik ve beraberlik ruhu hepimizin göğsünü kabartıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başladığımız ilk andan itibaren çalışmalarımızı kararlılıkta sürdürüyoruz. Seçim kampanyamızda da canla başla çalışarak projelerimizi hazırladık, kapı kapı dolaşarak projelerimizi anlattık. Zorlu ama onurlu dava yolculuğumuzda aşkla yürüdük. Bursa'da AK Parti'nin bayrağını bir kez daha gururla dalgalandırdık. 2021 yılında 2020'de attığımız tohumların hep birlikte filizlendiğine tanıklık edeceğiz inşallah. Bursa için canla, başla çalışıyoruz. Biz iç çekişmelerle zaman kaybetmek yerine millete hizmet için çalışıyoruz. Ayhan Salman'a teşekkür ediyor, Davut Gürkan'a başarılar diliyorum" dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, konuşmasında, "Önümüzde 2023 giden bir yol var. Hep 2023 vizyonundan bahsettik. Artık az bir zaman kaldı. 2023 çok önemli bir kavşak noktası. Biz teşkilat mensuplarına çok büyük bir sorumluluk düşüyor. İnşallah Türkiye'yi çok daha iyi yerlere taşıma gayreti içindeyiz. Bursa, adeta Türkiye'nin bir izdüşümü. Yeni görev alan arkadaşlarımıza omuz vererek bu kutlu davayı daha ileriye taşımamız gerekiyor. Şu ana kadar hizmet eden tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tecrübeyle dinamizmin birlikte hareket edeceği bu yolculukta arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da "Bugün büyük bir coşkuyu bu salonu dolduran AK davanın mensuplarıyla yaşamak onur verici. Değerli dava arkadaşlarım AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin menfaati için yapılamaz denilen ne varsa yaptık. Gönül kapılarını çaldık. Sağımıza solumuza bakmadan biz varız buradayız dedik. Yasaklarla dolu Türkiye'ye son verdik. Ülkemizi yeni yollarla donattık. Hastaneler, barajlar yaptık. Kendi kendimize yeteriz dedik, yerli SİHA'mızı otomobilimizi ürettik. Hem ülkemize saldıranlarla mücadele ettik, hem de her bir vatandaşımızın gönlüne girdik. Kimsesizlerin kimsesi liderimiz sayesinde dik durduk. Hizmet aşkı ve geçmişimizden aldığımız güvenle Bursa'nın her ilçesini kalkındırmak adına pek çok projeyi hayata geçirdik. AK Parti olarak ülkemizi kalkındırmak, şehirlerimizi markalaştırmak için yola çıktık. En büyük yatırımımızı kardeşliğimize, birlik ve bebarliğimize yaptık. Ülkemizin menfaatini isteyenler kadar, zararını isteyenler de var. Terör örgütlerinden menfaat sağlamak isteyenler de var. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki sözde öğrenciler Kabe'mize saldırdılar. Biz asla pes etmeyeceğiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında mazlumların yaralarını sarmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Efkan Ala da coşkulu konuşmasında Bursa için yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim