Geçtiğimiz hafta Bursa İl Başkanlığı’nda mülakata çağrılan AK Parti’nin muhtemel 9 başkan adayının kaderi bu hafta belli olacak. Parti içi yapılan temayül ve ardından gerçekleşen mülakatta öne çıkan 2 ya da 3 ismin Ankara’ya çağrılacağı ve bir isme adaylık vizesi verileceği öğrenildi. İşte öne çıkan o isimler…

28 Mart’ta gerçekleştirilecek AK Parti İnegöl Olağan genel kurul toplantısı öncesinde heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda İnegöl’e gelen Trabzon Milletvekili Muhammet Balta parti teşkilatını dinlemiş ve ardından temayül yoklaması yaparak sonuçları Ankara’ya götürmüştü.

Ardından geçtiğimiz hafta içinde Bursa İl Başkanlığı’na çağrılan Mustafa Durmuş, Nedim Bayram, Ömer Semiz, Oktay Arda, Savaş Ateş, Melih Ateş, Sedat Öpçiner, Ali Toprak ve Recep Göze’yle birebir görüşmeler yapılmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından tüm gözlerin çevrildiği AK Parti’de hangi isimlerin Ankara’ya davet edilerek, başkan adaylığı vizesi verileceği merak konusu oldu.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Edinilen bilgiye göre Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda son 2-3 dönemde parti içinde sivrilen isimler arasında, Ömer Semiz ve Nedim Bayram yer alıyor. Bilindiği üzere Ömer Semiz’in adı geçtiğimiz dönemlerde İlçe Başkanlığı için geçiyordu. Nedim Bayram ise mevcut Belediye Başkanı Alper Taban’la Ankara’ya davet edilen 2 isimden biriydi. Yapılan temayül yoklamasında her iki isme de hatırı sayılır oy çıktığı tahmin ediliyor.

Ak Parti’nin 20 yıllık icraatlarına bakıldığında, parti içi vefa stratejisi uygulanmış, gemiyi terk etmeyip aktif olarak çalışan isimler önemli görevlere getirilmişti.

AK Parti’de öne çıkan 3. sürpriz isim ise Mustafa Durmuş olmuştu. İl Başkanı Ayhan Salman’ın kontenjanından parti yönetimine alınan Durmuş’un muhtemel başkan adayları arasında Ankara’ya önerilecek isimlerden biri olması bekleniyor.

HANGİ KRİTERLER UYGULANACAK?

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan’ın AK Parti’den ayrılarak yeni parti kurma çalışmaları AK Parti’yi alarma geçirmiş ve parti içinde bölünmeler yaşanmaması için tüm teşkilatlara uyarılar yapılmıştı. Yeni küskünlerin oluşmamasına özen gösterecek olan AK Parti’nin seçimlerini de bu hassas durumu göz önünde bulundurması bekleniyor.

Yeni İlçe Başkanının seçiminde belirlenecek diğer bir kriterin ise kültürel dengelerin korunmasına yönelik olması bekleniyor. Bilindiği gibi AK Parti son seçimlerde İnegöl’de nüfus gücü olan seçmen yapısını da dikkate almıştı.

İlçe Başkan adaylığı seçiminde tecrübe ve insan ilişkileri konusunda deneyimde büyük önemi olacak. Bu arada proje geliştirmeye yatkın ve en önemlisi lider özelliği bulunan ismin en şanslı aday olması bekleniyor.

AK Parti’nin yeni dönemde başarılı olabilmesi için partiye tamamen hakim, geçtiğimiz yıllarda aktif görev almış ve siyasete ara vermiş isimleri de etrafında toplayacak isim yada isimleri Ankara’ya önerebileceği tahmin ediliyor.

Yeni ismin belirlenmesinde uyum kriteri de yer alacak. Özellikle İl Teşkilatı, Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediye başkanları ile kamu kurum kuruluşlarıyla sağlam bağlar kurabilecek, vatandaşların sorunlarına çözüm üretebilme kabiliyeti olan isim en şanslı adaylardan biri olacak.

PARTİLİLER NE DİYOR?

Bu arada AK Parti’nin kongre takviminin açıklanmasıyla birlikte sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlarda en çok destek verilen 3 isim Ömer Semiz, Nedim Bayram ve Oktay Arda oldu. Bu isimleri ise Ali Toprak, Sedat Öpçiner, Mustafa Durmuş, Recep Göze,  Savaş Ateş ve Melih Ateş izledi.

KRİTİK HAFTA

İlçe Teşkilatında meraklı bekleyiş sürerken, İl Yönetimi’nin Ankara’ya göndereceği isimlerin hangileri olduğu ise merak ediliyor.

Edinilen bilgiye göre bu hafta içinde İl Yönetimi tarafından önerilen 2 ya da 3 ismin Ankara’dan davet edileceği ve genel merkezde mülakata alınacağı öğrenildi. Mülakatın ardından ise bir isme yeni yönetim kurulunu oluşturma vizesi verilecek. Genel merkezin onay vereceği isim 28 Mart’ta ki seçimlere tek aday olarak girecek.

Editör: TE Bilişim