12 Eylül 2010 tarih


12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandumun ardından teşekkür ziyaretlerine devam eden AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, önceki akşam da   Yönetim Kurulu üyeleri  Ayhan Güleç, Hüseyin Özdemir, Hüseyin Bayrak, Ahmet Erden, İl Genel Meclis üyeleri Murat Gültekin, Belediye Meclis Üyesi Aslan Taşhan  ile birlikte, Anayasa değişikliği referandumunda  %95 oranında ‘Evet’ oyu  veren İnegöl’e bağlı Gülbahçe köyünü ziyaret ederek, köy kahvesinde yapılan ve Gülbahçe köyü muhtarı Mehmet Şen ile köylülerin katıldığı toplantıda köylülere teşekkür ettiler.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda  İnegöl’ün tamamında önemli sonuçlar alındığını, özellikle de  20’nin üzerindeki köylerde % 90’ın üzerinde ‘Evet’ oyu çıktığını hatırlatan Bülent Temelli.  “Halkımız sağduyusunu gösterdi. Biz referandum sürecinde herkese, bunun bir parti meselesi olmadığını hep belirttik. Bu bir ülke meselesidir dedik. Bu referandumdan çıkacak sonuç, 2011 genel seçimlerinde iktidar olacak partinin elini kuvvetlendirecek. İnşallah bundan sonra demokrasisi, özgürlükleri ile daha rahat yaşanabilir bir hal alacak. Dünya standartlarına ulaşmış bir ülke konumuna emin adımlarla gidiyoruz. Türkiye, artık gerçek gündemine  döndü. Ekonomik dengemizi bozmadan, halkımızın refah seviyesini yükseltecek adımlar atılmaktadır. Çiftçimizin gelir seviyesinin artırılması adına çalışmalar hızlandırıldı. Geçen yıl startını verdiğimiz bir çalışma olan, ‘Şehir merkezinde ne varsa köyümüzde de olsun’ projemiz hızla devam ediyor. 2014 yılına kadar İl Genel Meclisimizle birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak, hedeflerimize ulaşacağız” dedi. Yaklaşık üç ay önce yapılan referandumda ‘Evet’ çıkmasından sonraki son bir ay içerisinde bunun meyvelerinin alınmaya başlandığına işaret eden Bülent Temelli,  “Hep bahsettiğimiz HSYK Hakimler Savcılar Kurulunun bir yapısı vardı, kurul geçtiğimiz ay seçimlerini gerçekleştirdi ve ilk defa Cumhuriyet tarihinde demokratik bir şekilde sandığa giderek Hakimler, Savcılar kendi yöneticilerini seçtiler. Nasıl mobilyacılar odası başkanını mobilyacılar, kasaplar odası başkanını kasaplar ve bunun gibi benzerlerini çoğaltabileceğimiz kurumların kuruluşların başkanları kendi meslektaşlarından seçilirken neden Türkiye’de yaklaşık onbirbine yakın Hakim ve Savcı kendi seçmiyor da bir yerlerden emri vaki geliyordu diyorduk, 12 Eylül Anayasasının ürünü olan sistemdi bu ve bizim itirazımız bunaydı. Türk insanı ve demokrasisine yakışan bir şekilde bu yolda adım adım ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Bu gün AK Partinin, Başbakan başta olmak üzere, Bakanları, İl ve İlçe Yöneticileri, Belediye Başkanları, İl Genel ve  Belediye Meclis üyeleri olmak üzere hep beraber Türkiye’yi, Cumhuriyetin kuruluşunun  100’ncü yılına hazırlamanın hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını kaydeden Temelli, “Türkiye, ekonomik alandaki hızlı gelişmesiyle  12 sene sonra dünyadaki gelişmiş ülkeler sıralamasında  ilk 10’da olacaktır. Bize göre bunlar hayal değil, 8 senede yaptıklarımıza baktığımızda görüyoruz. Nasıl ki, 22’nci sıradan 16’ıncı sıraya çıkmışsak, bundan sonrada inşallah ilk 10 ülke arasına gireriz. Düne kadar düşman olduğumuz ülkelerle aramızdaki  sınırların açıldığını görüyoruz. Dünyada söz sahibiyiz. Başbakanımız iktidara geldiğimizde, ‘bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. 2007 seçimlerinde ise, ‘Dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştir. Sizlerin vermiş olduğu destekle hedefler hayal olmaktan çıkıyor” dedi.

 

Editör: TE Bilişim