10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde tatillerini İnegöl’de geçiren gurbetçi vatandaşların oylarını kullanabilmeleri için, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Eskişehir Tepebaşı Gümrüğüne ücretsiz otobüs kaldırılmaya başlandı.

HÜKÜMETİMİZİN YAPMAK İSTEDİĞİ KOLAYLIK, EZİYET HALİNE GETİRİLDİ

AK Parti İlçe Başkanlığı önünden 2 otobüsle hareket eden ilk kafilede, 80 gurbetçi vatandaş yer aldı. 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 hafta kaldığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Kısmet olursa haftaya bugün Cumhurbaşkanımız belli olacak. Bu bağlamda heyecan yavaş yavaş artıyor. Gurbetçi vatandaşlarımıza yönelik olarak ilk defa çalıştıkları ülkelerde oy kullanma imkanı sağlanarak yeni bir açılım yapılmıştı. Ancak şunu üzülerek gördük ki, Yüksek Seçim Kurulumuzun (YSK) yapmış olduğu bariz hatalar nedeniyle, özellikle yurtdışında çalışan vatandaşlarımıza uygulanan randevu sistemindeki, artık bunun kasıtlı olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz ama yapılan yanlış uygulamalar neticesinde aynı aileden anneye ayrı bir güne randevu, babaya ayrı güne randevu, çocuklara farklı yerlere farklı günlere randevu vererek, adeta hükümetimizin yapmak istediği kolaylık, vatandaşımıza bir eziyet haline getirilmiştir. Ve bu nedenle de oy kullanmanın yurtdışındaki gurbetçi vatandaşlarımız nezdinde istenilen hedefe ulaşmadığı görülmekte. Ancak biz şunu çok iyi biliyoruz ki, kurallar çerçevesinde vatandaşlarımızın, vatandaşlık görevini kolaylaştırmamız gerekiyor” dedi.

TALEP OLDUĞU TAKDİRDE YİNE ARAÇ TAHSİS EDİLECEK

İnegöl’de tatillerini geçiren gurbetçi vatandaşlara yönelik bir uygulama başlattıklarını belirten Başkan Bülent Temelli, “Bu anlamda yine 26 Temmuz 2014 tarihinde sınır kapılarında ve havaalanlarında kullanılmaya başlanan oylarımız 10 Ağustos 2014  Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Bu süre zarfında 25 Temmuz 2014 tarihinden önce ülkemize giriş yapmış ve 10 Ağustos 2014 tarihinden sonra çıkış yapacak gurbetçi vatandaşlarımıza da kolaylık olması amacıyla bir araştırma yaptık ve bu araştırmamız neticesinde, İnegöl’ümüze en yakın gümrüğün Eskişehir Havaalanı Tepebaşı Gümrüğü olduğunu tespit ettik. Ondan sonra da Yalova, Ayvalık var. Oralar Eskişehir’e nazaran daha uzak noktalar olduğu için, AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı olarak, bir organizasyon gerçekleştirdik. Ve gurbetçi vatandaşlarımızdan oylarını kullanmak isteyen hemşerilerimize topluca Eskişehir’e yönlendirerek orada oylarını kullanmalarını sağlayacağız. Bugün kısmet olursa ilk olarak Yönetim Kurulu Üyemiz Özgen Kurşun’un nezaretinde ilk kafile yola çıkıyor. Bugün bir araç diye duyuru yapmıştık. Talep fazla olunca ikinci araçta doldu. Ve önümüzdeki günlerde de talep olduğu takdirde yine araç tahsis edilecek. 24 saat boyunca yalnız bizim yaptığımız bu kafilelerle değil, özel araçlarıyla giden vatandaşlarımız da 24 saat boyunca, yani 3 vardiya şeklinde hazırlanan sandık kurulunda, Eskişehir Tepebaşı Gümrüğünde günün hangi saatinde isterlerse istesinler gidip oylarını huzur içerisinde kullanabilirler. Ancak tek başına değil de bu tür bir organizasyonla gitmek isteyen vatandaşlarımız, bizlere önceden bildirmeleri suretiyle yine bu şekilde organizasyonla gidebilirler. Özellikle 10 Ağustos 2014 Pazar günü bu talebin artacağını düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 10 Ağustos 2014 Pazar günü ilk defa kendi oylarıyla seçeceği Cumhurbaşkanı seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZA YARDIMCI OLUYORUZ

İlk kafilede 2 otobüsle yaklaşık 80 kişinin gönderildiğini ifade eden Temelli, “İleri ki günlerde bunun artması için, herkesin birbirine duyurmasını istiyorum. Talep olması durumunda ise vatandaşlarımıza yönelik bu tür organizasyonları herhangi bir sayı sınırı olmadan yapacağız. Şuan da şehir dışında, İstanbul’da yaz okuluna giden öğrenciler var. Memleketimize nasıl gideriz diye talepte bulunanlar var. Bunların da talepleri toplulaştırarak, takdir edersiniz ki tek tek uygulanamaz. İstanbul’daki öğrencilerimizi toplu olarak buraya getirmek, burada olup da memleketine gitmek isteyen vatandaşlarımıza gitme noktasında yardımcı olmak niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

GURBETÇİDEN UYGULAMAYA TEŞEKKÜR

Almanya’dan izne gelen gurbetçi vatandaş Nuri Ali Avcıbaş ise, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan uygulamadan dolayı teşekkür ederek, “AK Parti Eskişehir’i ayarlamasaydı, herhangi bir havaalanına gidip oyumuzu kullanacaktık. Bu organizasyonu düzenledikleri ve bu olanakları sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Daha önceden yurtdışında oy kullanma diye bir şey yoktu. Bu sene ilk defa kullanılıyor. Erken geldiğimiz için oda bize nasip olmadı. Bu organizasyonla ilk defa Türkiye’de oyumuzu kullanacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim