12 Eylül 2010 tarih


12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandumun ardından teşekkür ziyaretlerine start veren, AK Parti İnegöl İlçe yöneticileri, yüzde 100 ‘Evet’ oyu veren Hamidiye köyü ile yüzde 90 ‘Evet’ oyu veren Maden Köyü’ne teşekkür ziyaretleri  gerçekleştirdiler.
AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, önceki akşam saat 18.30’da Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Erden, Ayhan Güleç, Adem Demirel ve İl Genel Meclisi üyesi Murat Gültekin ile beraber ilk olarak Hamidiye köyünü ziyaret etti.
Hamidiye Köyü Muhtarı Hüseyin Erden, heyeti kendi evinde ağırlayarak, Gürcistan yöresine ait yemeklerden ikram etti. Yemeğin ardından akşam namazını cemaat halinde kılan heyet bir süre evde ağırlandı.
Köy camiinde kılınan yatsı namazının ardından köy kahvesine giden heyet, köylülerle  bir müddet sohbet edip, sıkıntılarını dinlediler. Muhtar Hüseyin Erden, 1970’li yıllarda yapılan elektrik hatlarının yenilenmesini istedi.
AK Parti heyeti, Hamidiye köyü ziyaretinin ardından Maden köyüne geçti. 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen Anayasa değişikliği ile ilgili Referandumda yüzde 90 oranında ‘Evet’ oyu  veren Maden’lilerle köy kahvesinde buluşan AK Partililer, köylülere teşekkür ettiler.
Maden Köyü Muhtarı Hüseyin Sağın, ziyaret sırasında AK Partililerden 2 bin metrekare parke taşı talep ederek,  sulama suyu çalışmalarının biran önce başlatılmasını istedi. 
Her iki köyün kahvesinde de ayrı ayrı konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, yaklaşık bir ay önce ülkenin beklide Cumhuriyet tarihinde önemli kilometre taşlarından birini geçirdiğini belirterek, “Özellikle 20 üzerindeki köylerimizde güzel sonuçlar aldık. Halkımız sağduyusunu gösterdi. Biz referandum sürecinde herkese, bunun bir parti meselesi olmadığını hep belirttik. Bu ülke meselesi. Bu referandumdan çıkacak sonuç 2011 genel seçimlerinde iktidar olacak partinin elini kuvvetlendirecek. İnşallah bundan sonra demokrasisi, özgürlükleri ile daha rahat yaşanabilir bir hal alacak. Dünya standartlarına ulaşmış bir ülke konumuna emin adımlarla gidiyoruz. Türkiye, artık gerçek gündemine  döndü. Ekonomik dengemizi bozmadan, halkımızın refah seviyesini yükseltecek adımlar atılmaktadır. Çiftçimizin gelir seviyesinin artırılması adına çalışmalar hızlandırıldı. Geçen yıl startını verdiğimiz bir çalışma olan, ‘şehrimizde ne varsa köyümüzde de olsun’ projemiz hızla devam ediyor. 2014 yılına kadar İl Genel Meclisimizle birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak hedeflerimize ulaşacağız” dedi.
Bu gün Ak Partinin, Başbakan başta olmak üzere, Bakanları, İl ve İlçe Yöneticileri, Belediye Başkanları, İl Genel ve  Belediye Meclis üyeleri olmak üzere hep beraber Türkiye’yi, Cumhuriyetin kuruluşunun  100’ncü yılına hazırlamanın hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ileri süren Temelli, “Özde Cumhuriyetçi, özde bir milliyetçi olarak Türkiye, ekonomisi, demokrasisi, özgürlükleri ile Dünyadaki  gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmelidir. Hedefimiz 2023 yılına iyi hazırlanmaktır. 13 sene sonra bütün bu özellikleri ile ilk 10’da olacaktır. Bize göre bunlar hayal değil, 8 senede yaptıklarımıza baktığımızda görüyoruz. 22’nci sıradan 16’ıncı sıraya çıkmışsak, bundan sonrada inşallah ilk 10 ülke arasına gireriz. Düne kadar düşman olduğumuz ülkelerle aramızdaki  sınırların açıldığını görüyoruz. Dünyada söz sahibiyiz. Başbakanımız iktidara geldiğimizde, ‘bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. 2007 seçimlerinde ise, ‘Dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştir. Sizlerin vermiş olduğu destekle hedefler hayal olmaktan çıkıyor” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Referandum öncesinde Başbakanımız, ‘ben asla bu oylar bizim oylarımız’ demeyeceğim demişti. Seçim bitti, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ‘Hayır’ oyları konusunda tartışmaya başladılar. Bu referandum, Türkiye tarihine önemli tarihlerinden biri olarak geçti. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Bu millet ne derse o olur demektir. Sandığa gitti milletimiz cevabını verdi. Hakimin, savcının, polisin, memurun, işadamının herkesin bir oyu vardır. Kanun önünde herkes eşittir. Dört dörtlük olduğumuzu asla söylemiyoruz. Ama iyi niyetle, samimiyetle çalışıyoruz. Yıllarca, kendi komşularımızla kavga ettik. Şimdi ise bölgemizin lideri konumuna geldik” dedi. İnegöl’de de Türkiye genelindeki gibi önemli hizmetleri hayata geçirdiklerine işaret eden Aktaş,  “2003 senesine kadar 6 lisemiz varken şimdi 13 lisemiz var. Hemen her mahallemizde bir Sağlık Ocağı hizmete açıldı. Eğitimden sağlığa, ekonomiye bakıldığında neler yapıldığını görüyorsunuz. Referandumdaki Evet oyları hizmete aynı zamanda umuda ve beklentiye verilmiş oylardır. Allah bizi mahcup etmesin” dedi.

Editör: TE Bilişim