AK Parti Gençlik Kollarının Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği temizlik etkinliğine katılan Belediye Başkanı Alper Taban, “Biz güzel bir şehiriz, daha güzel bir şehir olabilmek için de bu çalışmaları sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları, çevre haftası kapsamında sanayi bölgesinde temizlik etkinliği düzenledi. Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve aynı zamanda belediye meclis üyesi de olan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Selim Emre Aydın’ın da katıldığı etkinlikte, yeşil alan ve sokak üzerinde temizlik yapıldı.

Etkinlikte çevre temizliğine yardım eden Başkan Alper Taban, burada bir açıklama da yaptı. Temizlik konusuna vurgu yapan Taban, “Bugün AK Parti Gençlik Kollarımızın düzenlediği ve gerçekten bizim de üzerimizde hassasiyetle çalıştığımız, temizlik bilincinin arttırılması, temizliğin yaygınlaştırılması ve bir kültüre dönmesiyle ilgili bugün Çevre Haftası münasebetiyle yaptıkları çok güzel bir farkındalık var. Çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız gördüğünüz bu alandaki çöpleri hep birlikte toplayacak” dedi.

DUYMAYAN KALMASIN

Temizlik konusunda yapılan çalışmaları duymayan kalmasın istediklerini kaydeden Taban, “Yerde sigara izmaritleri görüyoruz, şehrimizi en fazla kirleten şey sigara izmaritleri. Sonrasında yenilen içilen gıdaların atıklarını görüyorsunuz. Bir su şişesini görüyorsunuz, bardağı atmış, sigara kabını atmış, poşet, kağıt, peçete… Bunları bir düşündürmek istiyoruz. Ben artık bu şehirde bunu fazlasıyla konuşalım ki duymayan kalmasın istiyorum. Bu söylenilenleri biz daha önce düşünmediysek bugün düşündürtelim diye bu çalışmaları yapıyoruz. Sesimizin ulaştığı yerdeki, duyan insanlar bizler bunun farkında değildik ama bugün farkındayız diyebilmeli. Saflarımızı şöyle bir ayrıştırmamız gerekiyor. Bugün de burada yapabileceğimiz en güzel şeyin bir başkası tarafından yere atılan çöpün onu atmayan insanlar tarafından toplanması ve bertaraf edilmesi olduğunu düşünüyorum. Ben arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bize bu konuda destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DAHA GÜZEL BİR İNEGÖL İÇİN

Başkan Taban, temizlik konusunun sadece belediye ile ve belediye çalışanlarıyla başarılmasının mümkün olmadığına da değinerek şöyle devam etti: “Gelişen toplumlar, duyarlı insanlar bunları kirletmeyerek sürece destek vermişler ve bunu başarmışlar. Bu bir mesele olmaktan çıkmış ve daha önemli meseleleri konuşur hale gelmişler. Biz bu şehirde pek çok güzelliği elde etmişiz. Güzel güzel mobilyalar üretiyoruz, mobilyalarımız var, sanayimi var, tarımımız var ancak her ne iş yapıyorsak yaptığımız işi yaparken en güzelini yaparken çevreyi de kirletmeden yapmaya dikkat etmeliyiz. Havaya, suya, toprağa zarar vermeden bu süreçleri işletmeyi öğrenmemiz gerektiğini ben bir kez daha hatırlatmış olayım. Belediye Başkanı olarak benim arabamın arkasında bir çöp poşeti mutlaka var. Ben yolda gördüğüm çöpü almakla eksilmem. Bunu atanların acaba farkına vardırabilir miyiz düşüncesiyle yapılabilecek en güzel adım olduğunu düşünüyorum. Sesimizin de tüm vatandaşlara ulaşmasını, vatandaşlarımızın düşünüp tartmasını istiyorum. Biz güzel bir şehiriz, daha güzel bir şehir olabilmek için de bu çalışmaları sonuna kadar devam ettireceğiz.”

DENETİMLER VE İŞLEMLER YAPILACAK

“Bundan sonraki aşamalarda bununla ilgili denetim ve kontroller neticesinde işlemler yapıldığını da göreceksiniz. Bunları istemeyerek de olsa belirtmek istiyorum. Israrla bu kadar anlatılmasına rağmen kirletmeye veya ben kasten kirletirim mantığıyla hareket eden vatandaşımız varsa yasalara göre çevreyi kirletmenin cezası neyse bu işlemleri de bireysel anlamda ortaya koyacağız.”

ASIL OLAN TEMİZLEMEK DEĞİL, KİRLETMEMEK

Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Selim Emre Aydın da “AK Parti Gençlik Kolları olarak bu etkinliği her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Farklı günlerde de benzer etkinlikler yapıyoruz. Asıl olan temizlemek değil, kirletmemektir diyerek çevre kirliliğine dikkat çekmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim