AK Parti’nin Salı günleri gerçekleştirilen grup toplantısına katılmak üzere 34 TK 1969 plakalı özel otomobili ile Ankara’ya gitmek için yola çıkan AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, İnegöl ile Bozüyük arası karayolu üzeri, Oylat köprülü kavşağı yakınlarında bir köpeğin aniden önüne çıkması sonucu, köpeğe çarpmamak için aracının direksiyonunu kırınca refüje çarptı.

Yoldan geçenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı, Kara’yı, İnegöl'deki özel bir hastaneye getirdi. Tülin Erkan Kara’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kontrol amaçlı bir süre hastanede tutulduktan sonra taburcu edildi.

EMNİYET KEMERİNİN TAKILI OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Kaza haberini alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan hastaneye gelerek, Kara’yı ziyaret etti. Ziyaretin sonunda Kara’nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Şahin, “Sabah 07.00 itibariyle Bursa Milletvekilimiz Tülin Erkal Kara hanımefendi, Bursa’dan Ankara’ya giderken Oylat kavşağını geçtikten sonra Çitli köyü mevkiinde önüne bir hayvanın çıkması sonucu hafif bir trafik kazası geçirdi. Emniyet kemerinin takılı olması ve hava yastığının açılmış olması sayın vekilimizin kazayı hasarsız atlatmasına vesile oldu. Kendisinin sağlık durumu şuanda çok iyi. Özel hastaneye kaldırıldı ve burada bütün tetkikleri yapıldı. Müşahede altına alındı ve şuanda istirahat ediyor. Burada özellikle emniyet birimimize, jandarma teşkilatımıza ve özellikle de 112 Acil İstasyon görevlisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız bilgilere göre, ilk müdahalenin yerinde, zamanında yapılmış olmasının çok önemli etkisi var. Kaza yapan vekilimizin sağlık durumunun iyi olduğunu, istirahat edeceğini ve hiçbir endişeye mahal olmadığını belirtmek istiyorum. Grubumuza, Grup Başkanvekillerimize ve sorumlu olduğumuz ilgili birimlere de durumu bildirdik” dedi.

BENDEN 20 DAKİKA ÖNDEYDİ

Milletvekili Tülin Erkal Kara’nın Ankara’ya giderken kaza yaptığını belirten Şahin, “Bugün sayın Başbakanımızın Başkanlığında olağan grup toplantımız var. Bursa Milletvekilleri olarak genelde Salı günü sabah saatlerinde Ankara’ya gitmeyi tercih ediyoruz. Önlü arkalı gidiyorduk. Benden 20 dakika öndeydi. Olaya ben hastanede müdahil oldum, hastanede yetiştim. Allah daha beterinden korusun. Sayın Vekilimize acil şifalar diliyorum. Allah çoluk çocuğuna bağışlamış. İnşallah memleketimize daha büyük hizmetleri olacaktır” şeklinde konuştu.

Özel Hastanenin bir yetkilisi ise, Milletvekilinin sağlık durumunun iyi olduğunu, kazaya dayalı herhangi bir yara veya kırığın olmadığını bildirerek, kontrol amaçlı hastanede tuttuklarını söyledi. 

Editör: TE Bilişim