‘Siyaset Yere


‘Siyaset Yerelde Başlar’ anlayışı ile yola çıkan ve AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde faaliyete geçirilen ‘Siyaset Akademisi’, Ekim-Aralık 2010 ve Şubat-Nisan 2011 tarihleri arasında iki dönemlik etaplarla gerçekleştirilecek.
AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, dün saat 17.00’de parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Siyaset Akademisi’ne katılmak isteyenlerin, söz konusu tarihlerde Bursa AK Parti İl Başkanlığına başvurmalarını istedi.
AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri Adem Demirel, Mustafa Ersan ve Abdullah Tuna’nın hazır bulunduğu toplantıda konuşan İlçe Başkanı Bülent Temelli, derslerin Bursa Yıldırım ilçesinde bulunan Adile Naşit Tiyatro salonunda gerçekleştirileceğini bildirdi.
Temelli, “Siyaset insana hizmet araçları içinde en değerli ve işlevsel olanıdır. Ve siyasetin merkezi olan insan, siyaset kelimesi ile girdiği her irtibatta bilgi ve bilinç seviyesince olumluluklar üretebilir. Siyaset, gelişen ve değişen dünyamızda geçmiş tecrübeler ışığında daha da büyük bir bilgi ve bilinç gerektirmektedir. Bu nedenle siyaseti hem alaylı ve hem de mektepli kılabilmek daha da bir önem arz etmektedir. Siyaset Akademisi, bugüne kadar mektepli siyasete dair atılmış önemli bir adım olarak Türkiye Siyaseti’nde büyük ve emsalsiz bir başarının ismi olmuş ve bundan sonraki süreçte de aynı azim içerisinde olacaktır” dedi.
Ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmanın, AK Parti ve Türkiye için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamanın, yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyan genç ve kadınların, siyasal donanım ve birikimlerini yükseltmenin, mevcut ve potansiyel siyasetçilerin bilgi birikimleri ile kişisel niteliklerini geliştirmenin Siyaset Akademisinin temel amaçları arasında yer aldığını kaydeden Temelli, “AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve her ilde yapılan Siyaset Akademisi Ekim-Aralık 2010 ve Şubat-Nisan 2011 tarihleri arasında iki dönemlik etaplarla başlayacak. Siyaset Akademisinin 2010-2011 eğitim döneminde ‘Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi’ konusu ele alınacak. Sorunların çözülmesi adına ülkenin hiçbir köşesini ihmal etmeden yoluna kararlılıkla devam eden Siyaset Akademisi’nin eğitim programı, haftada asgari iki ders olmak üzere toplamda 16 ders olacak. Dersler hafta içi iki gün veya hafta sonunda yapılabilecek” diye konuştu.
Ekonomiden siyasete, yerel yönetimlerden uluslararası ilişkilere kadar her alanı kapsayan ders programlarına tüm İnegöl halkının katılabileceğini söyleyen Temelli, “Amaç daha eğitimli siyasetçilerin yetişmesine katkıda bulunmak. Siyaset Akademisi'ne kayıt yaptırmak isteyenler, belli bir ücret karşılığı bugünden itibaren AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na müracaat edebilecekler. Akademiye katılmak isteyen katılımcılarda, hiçbir şekilde siyasal görüş veya partililik esası aranmayacaktır. Geçmiş eğitimlerimizde her fikirden ve siyasal düşünceden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Siyaset Akademisi’nde özgür iradeleri ile eğitim alabildikleri gibi bundan sonraki süreçte de alabileceklerdir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim