Akhisar Mahallesine yapılan hizmetleri değerlendiren Muhtar Metin Kelebek, yapılan hizmetlerle birlikte Akhisar Mahallesinin bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

ALTYAPI SORUNU BÜYÜKŞEHİR ÇÖZECEK

2014 yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğini ifade eden Akhisar Mahallesi Muhtarı Metin Kelebek, “Ben 2014 seçimleriyle birlikte göreve geldim. Muhtarlar olarak bizler belediyelerle koordineli çalışmak durumundayız. Bizde İnegöl Belediyesiyle birlikte bugüne kadar mahallemize birçok hizmeti getirmeye çalıştık. Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir´e geçiş yaşandı. Her doğumda olduğu gibi bu durumda da bir sancılı dönem yaşandı. Şuanda Büyükşehir´e geçişle ilgili taşlar yerine oturdu. Bizde İnegöl Belediyesinden alabileceğimiz yardımları ve hizmetleri mümkün mertebe de almaya çalışıyoruz. İlk önce Akhisar Mahallesinin girişindeki caddenin tretuvar çalışmasını başlattık. Bunun yanında 214 ve 215´nci sokakların asfaltlama çalışmaları başladı. Hava muhalefeti nedeniyle biraz aksama oldu ama yakın zaman da bitirilecek. Atatürk Caddesinde pazar kurulan alanda atıl durumdaki yerin İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenmesini sağladık. Mümin Gençoğlu Caddesinde Sokak çeşmesi yapılıyor. Bunun yanında Akhisar Mahallemizin birçok noktasına çocuk oyun alanları yapılıyor. Dolayısıyla bir yıllık süre içinde Akhisar Mahallesi Muhtarlığı olarak, belediyeden almak istediğimiz hizmetlerin yüzde 80´ini aldık. Yapımı devam eden hizmetler de var. Bunlarda zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. Bunun yanında altyapıyla ilgili sıkıntılarımız var. Bu sorunu da Büyükşehir Belediyesinin çözeceğini ilettiler. İnşallah bu sorunda kısa zamanda çözülür” dedi.

AKHİSAR BİR CAZİBE MERKEZİ

Akhisar´ın 2006 yılında İnegöl´ün Mahallesi olduğunu ifade eden Kelebek, “2006 yılından sonraki süreçte İnegöl Belediyesinin uyguladığı politikayla bugün Yeni İnegöl Projesi Akhisar Mahallesini kapsayan bir projedir. Akhisar Mahallesinde çok geniş bir alan imara açıldı. İmara açılan alanlarla birlikte Akhisar Mahallesi bir cazibe merkezi haline geldi. İnşallah Yeni İnegöl Projesiyle birlikte başlayan ataktan Akhisar Mahallesi de nasibini alacaktır. Mahallemize yatırım yapmak isteyen vatandaşlarda hiç şüphe etmesinler, Akhisar Mahallesine yapılan yatırımdan hiç zarar etmezler. Akhisar Mahallesinde imara açılan alanların birçoğu konut alanı olarak düşünülmüş. Yeni İnegöl´de ise 7-9 kat arasında binalar var. Burada iş alanları, sosyal merkezler de var. İnegölspor Tesislerinin de yakın zamanda Akhisar Mahallesi ile Baykoca Mahallesi arasındaki bir alana yapılacağı söyleniyor. İnegölspor´un tesislerinin Akhisar Mahallesine yakın bir bölgede olması buraya bir ivme kazandıracaktır. Aynı zamanda Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü de mahallemize yakın bir alanda yapıldı. Mahallemize Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından 24 derslikli bir okul yapılacak. Bu yapılanlar sayesinde Akhisar Mahallemiz bir cazibe merkezi haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim