“Kampanyaya ka

 

İnegöl Belediyesi ve Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) olarak ‘İnegöl’ü Ağaçlandırma Projesi’ adı  altında başlatılan ağaçlandırma kampanyası kapsamında, İnegöl Fuarcılık Organizasyonu (İFOR) tarafından, Akhisar'da bir ‘Koru’ oluşturuldu. Akhisar İlköğretim Okulu arkasında 10 bin metrekare alanda oluşturulan korunun 20 bin TL'ye mal olduğu bildirildi.

Dün saat 14.00'de 'İFOR Koru'sunun fidan dikim törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Belediye Meclis üyesi Nedim Bayram, İFOR Yönetim Kurulu üyeleri, Keresteciler Odası Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, Belediyenin daire müdürleri, ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan ve yönetim kurulu üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İnegöl Belediyesi ve Çevre Kültür Derneği olarak ‘İnegöl’ü Ağaçlandırma Projesi’ adı ile bir ağaçlandırma kampanyası başlattık. Kampanya çerçevesinde İnegöl halkını da bu çalışmaya dâhil ettik. Vatandaşlarımız kısa mesaj, bireysel fidan bağışı ve sponsorluk marifeti ile kampanyamıza destekte bulundular ve sürekli de bulunuyorlar. İki türlü sponsorluğumuz mevcut. A Tipi Sponsorluk: Bu sponsorlukta, ilgili şahıs veya kurumun, en az 5 bin metrekare alanın ağaçlandırılmasını taahhüt etmesi söz konusudur. B Tipi Sponsorlukta, ilgili şahıs veya kurum, en az 10 bin metrekare alanın ağaçlandırılmasını taahhüt ediyor. SMS yönteminde ise, tüm operatörlerden 7630 numaralı telefon hattına, 5 TL karşılığında fidan bağışı yapılabiliyor. SMS yöntemi sayesinde Türkiye’nin her yerinden İnegöl’e fidan bağışlanabiliyor. Kampanyamızın 2. ağaçlandırma çalışmasını yapacağız. İlkini Alanyurt Yeni Mahalle’de gerçekleştirmiştik. Bu ilk çalışma ÇEKÜD yönetiminin birebir topladığı ağaç bağışlarından oluşturulmuştu. 2. ağaçlandırmamız ise İFOR sponsorluğunda yapılmaktadır" dedi.

Ağaçlandırma kampanyasının ilk sponsorunun İFOR olduğunu kaydeden Aktaş, "Bu alan belediyemize ait bir alandır. Ağaçlandırma yapıldıktan sonra bu alana ‘İFOR Hatıra Koruluğu’ adını vereceğiz. Ben İFOR yönetimine çok teşekkür ediyorum. İFOR sponsorluğunda Akhisar Mahallemizdeki 4 bin 500 metrekarelik bu alan ile Ankara Karayoluna cepheli yine belediyemize ait 5 bin 500 metrekarelik alanların ağaçlandırması yapılıyor. Sponsorluk kapsamında İFOR, bu iki alana dikilecek ağaçların teminini, koruma altına alması için tel örgü ve korunakların yapılması, mermer kaidelerin teminini gerçekleştirmiştir. İFOR yönetimi, ağaçlandırma kampanyamıza 20 bin TL sponsorluk bedeli ile destek olmuştur. Bu iki alana 372 adet ağaç dikimi yapılacaktır. Ancak, buradaki ağaç sayısından daha önemlisi, nitelikli ağaç dikiminin yapılacak olmasıdır. Ağaçlar, hem uzun ömürlü hem de 2 metre boyundadır. Ağaç cinsi olarak Toros Sediri, Karaçam, Kırmızı Elma, Kırmızı Erik,  Akça Ağaç gibi uzun ömürlü ağaçları tercih ettik. Bu iki alanın zeminin iş makineleri hazırlanması, yeşillendirilme yapılması, ağaçların dikilmesi ve ağaçların yaşatılması anlamında sulama ve bakımlarının yapılması İnegöl Belediyemizin garantisi altındadır. İkincisini gerçekleştirdiğimiz bu ağaç dikim törenini, İnegöl’ün değişik yerlerinde gerçekleştireceğimiz diğer ağaç dikimleri izleyecektir" diye konuştu.

YEŞİL İNEGÖL OLACAK

Bu alanların sayısı çoğalarak, İnegöl'ün ‘Koruluklar Şehri’ haline geleceğini ifade eden Aktaş, "Yani, ilçemiz adına yakışır ‘Yeşil İnegöl’ olacaktır. Bireysel bağışlar, SMS ve sponsorluklar marifeti ile kampanyamıza ağaç teminlerimiz devam etmektedir. Başvurular, Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğümüze yapılabilmektedir. Herkesi sponsor olmaya davet ediyorum. Sponsorlarımızın ismi, oluşturulacak koroluklarda yaşatılacaktır. Diktiğimiz bu ağaçlar, umarım bu günlere gelmemize sebep olan ecdadımızla, atalarımızla köklerimizi sağlamlaştırır. Tarihimiz ve kültürümüzle köklerimizi sağlamlaştıracak bu ağaç kampanyamıza katılarak, ‘Sizin de Bir Dikili Ağacınız Olsun’ istemez misiniz? Kutlu Doğuma yakışan bu güzel törenimizin ve gelecek nesillere temiz hava, yeşil toplum bırakacak bu güzel uygulamamızın, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeşil bir İnegöl, yeşil bir Türkiye ve yeşil bir Dünya için herkesi kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum" dedi.

ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan'ın selamlama konuşmasının ardından, katılanlar tarafından ‘İFOR Hatıra Kuruluğu’na fidan dikimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim