İnegöl’ün yeni

İnegöl’ün yeni yerleşim bölgelerinden olan Orhaniye mahallesi Kozluca yolu mevkiinde eğitim öğretimini sürdürmekte olan Akşemsettin İlköğretim Okulu Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl ilk sayısını İnegöllülerle buluşturduğu 'Akşemsettin Bilim ve Kültür Dergisi'nin ikinci sayısını hayata geçirmek için hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz Yıldırım Ajans tarafından hazırlanıp, gazetemizin ofset tesislerinde basımı yapılan derginin ikinci sayısı da Yıldırım Ajans tarafından hazırlanmaya başlandı.
Akşemsettin İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Kılıç, önceki gün Müdür Yardımcısı Bilal Çelik ve öğretmenler ile birlikte Gazetemizin Sahibi Mehmet Hanefi Yıldırım'ı makamında ziyaret ederek, derginin ikinci sayısı ile alakalı bilgiler verdi. Müdür Kılıç, Yıldırım Gazetesi ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Ziyaret sırasında konuşan Akşemsettin İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Kılıç, okulun 2009 yılında eğitim öğretime başladığını belirterek, "Faaliyetine yeni başlayan okulumuzla İnegöl'de yeni bir ses ve hamle yapalım istedik. Okullarda olması gereken ne var diye düşündük. Eğitimcinin işi eğitim, bilim, kültür olmalı. Bu düşünceden hareketle, bizim gözlemlerimiz sonucunda ilk ve çok kapsamlı olan Akşemsettin Bilim ve Kültür Dergisinin ilk sayısını geçen yıl çıkardık. Dergimizi tüm İnegöl'e dağıttık. Çok ciddi manada olumlu sonuç ve olumlu tepkiler aldık. Bu kadar güzel tepkiler almışken, dergimiz bölgesel açıdan kaynak bir dergi olmuşken, yarım bırakmak istemedik. Arkadaşlarımızla düşünüp, dergimizle aynı kalitede 50 sayfalık yeni versiyonuyla ikinci sayısını çıkarmak istiyoruz. Dergimizle ilgili dokümanları hazırladık, tasarım ve basım aşamasına getirdik" dedi.
BİLİMSEL AĞIRLIKLI DERGİ OLACAK
Derginin ikinci sayısının  İnegöl'e çok ciddi katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydeden Müdür Kılıç, "Okulumuzun isminden yola çıkarak, Akşemsettin isimli okulumuzun tarihi değerine göre Akşemsettin Fatih Sultan Mehmet'in hocasıdır.  Aslında Akşemsettin bir bilim adamıdır. Biz de bu şekilde derginin içinde bilimsel bilgilere yer vererek, daha çok bilimsel, kültürel ve çocuklarında faydalanacağı okulumuzun etkinliklerini içeren bir dergi olacak. Bilim, eğlence, karikatür gibi bilgilerde var. Okuyucu eline aldığı zaman sadece bir okulu anlatan değil de yararlanabileceği tüm bilgileri kapsayacaktır" şeklinde konuştu.
İnegöl’ün en yeni okullarından biri olan Akşemsettin İlköğretim Okulundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildiren Gazetemizin sahibi ve Sorumlu Genel Yayın Müdürü, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Mehmet Hanefi Yıldırım, okulda çok kısa sürede önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade ederek, Müdür Kılıç ve öğretmenlere başarılar diledi.

 

Editör: TE Bilişim