İnegöl´de bir yandan alt yapının tamamlandığı bölgelerde sıcak asfalt uygulamaları sürerken, bir yandan da henüz imarlaşmanın tamamlanmadığı, alt yapı çalışmalarının önümüzdeki yıllarda süreceği bölgelerde sathi kaplama (soğuk asfalt) çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Partili yöneticilerle birlikte Alanyurt bölgesinde Ertuğrulgazi Mahallesi´nde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. Aktaş, çalışmalar hakkında bir açıklama da yaptı.

3 KM HATTA SATHİ KAPLAMA YAPILACAK

Bölgedeki çalışmaları inceleyen Aktaş, İnegöl´de farklı mahallelerde devam eden asfalt ve tretuar çalışmalarını incelemek için bir araya geldiklerini söyledi. İnegöl´ün hızla geliştiğini ve büyüdüğünü belirten Aktaş, “İmarla ilgili yeni alanlar oluşuyor, yeni projeler çıkıyor. O modern konutların ve beraberinde yaşam alanlarının ortaya çıkmasıyla beraber takdir edersiniz ki herkesin sağlıklı bir şekilde ulaşım imkanına kavuşabilmesi adına özellikle yolla ilgili imkanların hayata geçirilmesi gerekiyor. Burada alt yapısı halledilmemiş yerlerle alakalı çalışmalarda da bir kerede yapmak mümkün değil. Görüldüğü gibi bitmiş binalar var, devam eden inşaatlar var, henüz hiç başlanmamış ve belki 5-10 yıl başlanmayacak yerler var. Dolayısıyla bunu da düşünürken buralar asfaltsız kalsın da istemiyoruz. Geçtiğimiz hafta Yunusemre Mahallemizde yaklaşık 5 km hatta yoğun bir çalışma hayata geçirmiştik ve çok ciddi teşekkürler de aldık bununla alakalı. Şimdi de yeni adıyla Ertuğrulgazi Mahallesi olan eski adıyla Üçevler Mahallemizde farklı mahaller ve sokaklarda yaklaşık 3 km´lik hattın sathi kaplama çalışmaları için bir araya geldik” dedi.

YOĞUN BİR ASFALT PROGRAMI HAZIRLANDI

Yaz sezonu için yoğun bir asfalt programı hazırlandığını da aktaran Aktaş, şöyle devam etti: “Yapılan çalışmada 2100 ton PMT malzemesi kullanıldı. Toplamda da 21 dekarlık sathi kaplama yapılacak. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yürüttüğü bu çalışmanın toplam maliyeti ise 200 bin TL. Bu yıl yoğun bir şekilde bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bütün programlarımızı yaptık. Yine kırsal mahallelerimizle ilgili çalışmalarımız da var. Ayçekirdeği alanına varana kadar asfaltlama çalışması yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Sanayi bölgesinde de aynı çalışmalar hayata geçirilecek. İnegöl Belediyesi´nin imkanları da bazı caddeler bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen sonuna kadar kullanılacak. Arzu ediyoruz ki özellikle asfaltın yoğun bir şekilde çalıştığı bu dönemde ilçe halkımızı yaz sürecinde yapacağımız çalışmalarla kışa çok rahat bir şekilde çıkaralım. Çünkü İnegöl hızla gelişiyor ve büyüyor. Alt yapısı bitmiş, suyuyla, telefonuyla, kanalizasyonuyla, elektriğiyle bitmiş yerlerde sıcak asfalt, henüz bunlarla ilgili eksiği olan ve imarla ilgili tamamlanmamış yerlerde de sathi kaplama yaparak bundan sonraki süreçte mevcutların daha rahat hareket edebilmesini sağlayacağız. Mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun.” SALİH BAKICI

Editör: TE Bilişim