Fuar alanına yeşil ışık 
MÜSİAD İnegöl Şubesinin ‘Kurumsal Sohbetler’ programlarının bu ayki konuğu Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş oldu. Başkan Aktaş, altyapı çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını 2.5 yılda tamamlanacağını söyledi. Başkan Aktaş, fuar alanı talebine ise olumlu baktı. 
MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, “Göreve geldiğimiz yaklaşık bir sene oldu. Programlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 20 senedir siyasi arenadasınız başkanım. Sizin çizginizin sürekli olarak yukarı gittiğini görmekteyiz. Sizi sevenler, sevmeyenler, eleştirenler oldu. Buradaki başarının sırrı nedir?” dedi.
İNEGÖL ALTYAPISINA NEŞTER
Bursa ya bir çivi daha çakabilir miyim in hesabı içinde olduğunu söyleyen Aktaş, “350 Milyon liraya mal olacak altyapı çalışmaları olacak. Bunun 100 Milyon lirası İnegöl’ün altyapı için kullanılacak. 2.5 yılda çalışmalar tamamlanacak. Yüzme havuzunu açacağız. Parkı bahçeyi söylemiyorum. Bana göre İnegöl ile alakalı altyapıyı toparlamak lazım. Mobilya ile alakalı da Yavuz Uğurdağ ile görüştük. Bunun adı fuar alanı olur başka bir şey olur. Eğer bu manada maddi manevi desteğimiz varsa bundan geri durmam. Benim olmadığım ortamda ismimin zikredilmesi benim adıma haksızlık olur dedim. Güven ortamını tedarik etmemiz lazım. Biraz paltoyla gezmemiz gerekin dönemden geçiyoruz. Türkiye’den beklentiler var. Genç ve kuvvetli bir nüfus var. Doğru manada stratejiler güdülürse iyi şeyler olacağına inanıyorum.  İşimizi iyi yaparsak güzel şeyler olur.” Dedi.
BİR FUAR ALANI İÇİN DEVLET 100 MİLYON LİRA VERMEZ!
Mobilya sektörünü değerlendiren Aktaş, “Mobilyacılarımızın ihracat rakamlarının artması beni mutlu ediyor. Bu devlet 100 milyon lirayı senede bir kez fuar yapılacak merkez için vermez. Eğri oturacağız doğru konuşacağız. Bir kere bir sektöre endekslenmek bir handikap. Mobilya ile alakalı doğru Pazar araştırmaları yapmak lazım.  MÜSİAD gibi kuruluşlarla bu güçleri birleştirmemiz lazım. Herkes İnegöl mobilyasının arkasına saklandı. Herkes kendi hesabını kitabını kendisi yapacak. “ ifadelerini kullandı.


MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel’in “Sizi eleştirenler de sevenlerde oldu İnegöl’de. Bunu seçimlerde de gördük İnegöl gerçekten sizi seviyormuş. Başka projeleriniz olacak mı?” sorusuna cevap veren Başkan Aktaş “Tüm köy yollarının asfaltlanması, altyapı, sulama suyu, içme suyu gibi projelerimiz var. 2020 yılından itibaren bir atak yılı olacağını düşünüyorum.” Dedi.
İŞADAMLARI FUAR ALANI İSTEDİ 
MUSİAD yönetim kurulu üyeleri İnegöl başta olmak üzere  Tüm Bursa'ya hitap edecek devasa büyüklükte uluslararası bir fuar alanı yapılmasını talep ettiler. Talebi olumlu bulan Aktaş Bursa'nın tüm dinamiklerinin bir araya geleceği toplantıda değerlendirilebileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim