İnegöl´deki Spina Bifida rahatsızlığı bulunan çocuklar ve anneleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldi. Engelliler Gündüz Bakım Evinde gerçekleşen buluşmada aileler, Başkan Aktaş´a yaşadıkları sorunları anlatıp bazı talepte bulundular.

AİLELER AYLIK BULUŞMALAR İÇİN DESTEK İSTEDİ

Spina Bifida hastalığı ve bu hastalığın İnegöl´deki yaygınlığına ilişkin bilgi alan Aktaş´a aileler, yaklaşık 45 Spina Bifida hastası çocuğun bulunduğunu söyledi. Ayrıca bu çocukların ailelerinin kendi imkanları ile tanışarak bir araya geldiklerini, ayda bir kez toplanarak sorunları hakkında istişareler yaptıklarını ifade eden aileler, bu faydalı buluşmalar için imkan sağlanması konusunda destek istedi.

Yapılan görüşme ve istişarelerin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hepsi birbirinden değerli anneleri misafir ettiklerini belirterek “Spina bifida rahatsızlığı olan çocuklarımızın annelerini ve beraberinde de Ümit Işığı Rehabilitasyon merkezinin değerli eğitmenleriyle beraberiz. Ben kendilerine bizleri ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYE OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ

Hiçbir şeyin imkansız ve çaresiz olmadığına dikkat çeken Aktaş, “Hamdolsun güçlü bir devletimiz var, güçlü bir Cumhurbaşkanımız var. Nihayetinde hem yaşlılarımızla alakalı hem engellilerimizle alakalı Belediyelerimiz, devletimiz, Bakanlıklarımız marifeti ile türlü türlü projeler üretilmeye çalışılıyor. Bu arada İnegöl Belediyesi olarak bizim de farklı projelerimiz bulunmakta. Ama önemli olan ailelerimizin de bilinçlenmesi. Burada çok mutlu olduğum bir şeyle daha karşılaştım. Gördüm ki İnegöl´de spina bifida rahatsızlığı bulunan yaklaşık 45 çocuğumuzun anneleri çok değerli hocamızın da katkılarıyla güzel bir örgütlenme içine girmişler ve İnegöl Şubesini teşekkül etmişler. Ailelerimizin bizlerden de istekleri oldu. Hem onları istişare ettik bugün hem de beraberinde ayda bir toplanabilmeleri için bizden imkan oluşturulması konusunda destek istediler. Belediye olarak bizde bunu karşılayacağımızı ifade ettik” diye konuştu.

SABIR VE FEDAKARLIK

Başkan Aktaş, anneliğin çok kutsal, çok özel bir durum olduğuna da dikkat çekerek şöyle devam etti: “Annesinin hayır duasını alan, annesinden helallik alanın hem dünyasının hem ahretinin çok güzel olacağı zaten müjdeleniyor. Ama ben burada görüyorum ki, sadece evlatlarına hizmet etmekle kalmayıp sıkıntılarıyla, rahatsızlıklarıyla dönem dönem ciddi ameliyatlara rağmen annelerimizin büyük bir sabır ve fedakarlıkla bu işi yaptıklarını biliyoruz. Ben sabırla ve heyecanla çocuklarına hizmet eden, onları çekip çevirmeye çalışan annelerimize çok teşekkür ediyorum. Şahsım ve belediye olarak da verebileceğimiz bir destek varsa her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Ayda bir toplanarak da inanıyor ve ümit ediyorum ki geleceğimiz olan yavrularımızın daha güzel yarınlara hazırlanması için farklı projeler ve etkinlikler üretiyorlar. Bizlerde gerek belediye gerek devlet imkanlarıyla bunları hayata geçirmeye gayret edeceğiz”

GURURLUYUZ FAKAT YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ

Engellilere yönelik hizmetlerin ve eğitimlerin önemli olduğunun bilincinde bir kurum olarak hareket ettiklerini de vurgulayan Aktaş, “Eski Engelliler Okulu Müdürü olan Başkan Yardımcımız var, şuanda içerisinde bulunduğumuz Engelliler Gündüz Bakım Evimiz ve rehabilitasyon merkezimiz var, Aile Danışma Merkezimiz var. Şehrimizde hakeza teşekkül etmiş birbirinden değerli rehabilitasyon merkezlerimiz var. Bunlardan dolayı mutluyuz, gururluyuz fakat yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Çok daha fazlası olması gerektiğini biliyoruz. Zaten bütün bu bir araya gelişlerin ana nedeni de budur” ifadelerinde bulundu.

Ziyarette Spina Bifida rahatsızlığı bulunan öğrenciler Başkan Aktaş´a çiçek takdiminde de bulundu. KURUM BÜLTENİ

 

Editör: TE Bilişim