Belediye Başkanı Ali


Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, 19 Mayıs 2011 tarihinde Kent Müzesi Sergi Salonunda düzenlenecek olan “Çanakkale 1915” adlı Fotoğraf Sergisine tüm ilçe halkını davet etti.

Dün saat 13.00'de Kent Müzesinde düzenlenen basın toplantısında 17-24 Mayıs tarihleri arasının Müzeler Haftası olarak tüm yurtta kutlandığını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Tabi ki, Kent Müzesi olarak da buna kayıtsız kalamazdık. Koordinasyon kurulumuzun bununla alakalı farklı organizasyonları var. 10 Ocak 2009'da Bakanımız Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz müzemiz o günden bugüne kadar yaklaşık 2 sene 4 aylık süre zarfında 296 bin 252 kişiyi ağırlamış. Bu, gerçekten yıl ortalaması itibariyle 130 binlere tekabül eden bir rakamı gösteriyor ki, müzemizin çok ziyaret edildiğinin de bir ifadesidir” dedi.

Kent Müzesi vesilesiyle farklı etkinlikler de yaptıklarına işaret eden Başkan Alinur Aktaş,  bu güne kadar Mazideki İnegöl Resim Sergisi, Resim ve Fotoğraf Sergisi, Hat, Ebru ve Tezhip Sergisi, ‘İslam Sanatlarında Peygamber Sevgisi’ konulu Panel, Ateşteki Sır Çini ve Seramik Sergisi, Fotoğraf ve Mozaik Taş Sergisi, TMMOB tarafından İnegöl Evleri Fotoğraf Sergisi ve İslam Dünyasında Minareler Fotoğraf Sergisi gibi etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Müzeler Haftası nedeniyle Bursa Valiliğince de bir dizi etkinlikler düzenlendiğini de ifade eden Aktaş,  “Bunun bir ayağı da İnegöl Kent Müzesi öncülüğünde yapılıyor. Bursa’daki tüm müzeciler ile İnegöl Kent Konseyi işbirliği ile 19 Mayıs 2011 günü İnegöl Fatihi Turgutalp’in Türbesinin bulunduğu İnegöl’e bağlı Turgutalp köyüne tarih ve kültür gezisi düzenleniyor. Ayrıca, İstanbul Millet Kütüphanesi arşivinde bulunan ve Bursa Kent Müzesinin haricinde şu ana kadar hiç sergilenmemiş ve bir Alman tarafından çekilmiş fotoğraflardan oluşan Çanakkale 1915 sergisi de 19 Mayıs günü saat 15.00’de izlenime açılacak. 80 kadar eserin yer aldığı fotoğrafların yer alacağı bu sergimize tüm ilçe halkımızı davet ediyor, bu vesile ile Müzeler Haftasını Kutluyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim