Parti lokalindeki ilçe divan toplantısında, Milli Piyangonun 23 Nisan özel çekilişinin İnegöl’de yapılmasına tepki gösterildi. Başkan Ertan Sütçü, “Sayın Başkanımızın yeni dönemdeki ilk icraatlarının başında Milli Piyango çekilişini görünce, önümüzdeki 5 yıl için de karamsar olmaktan kendimizi alamıyoruz. Milli Piyangonun çekilişinin İnegöl’de yapılmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz” dedi.

Mustafa Hira’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıya, SP Bursa İl Başkan vekili İsmail Özdemir, İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan SP İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü, bir seçim dönemini daha geride bıraktıklarını, seçim sonuçlarının puansal oranı kaç olursa olsun, aynı aşk ve azimle çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Daha önce olduğu gibi bundan sonra da, İnegöl ilçe teşkilatının örnek model çalışmalarını hep beraber gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da İnegöl’ün en güçlü teşkilatı olarak yapacağımız çalışmalarla, hayra motor, şerre fren olmaya devam edeceğiz. Üzerimizde taşıdığımız manevi ve siyasi sorumluluk gereği, ilçemizin sorunlarına ve problemlerine karşı çözüm üretmeye ve bunları ilgililerine sunmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda adeta belediye meclisi üyesi gibi çalışacak, gölge belediye meclis üyesi komisyonumuzla belediyenin çalışmalarını yakından takip etmeye ve yanlış bulduğumuz işlerde gerekli uyarıları yapmaya ve çözüm üretmeye, doğru işlerinde ise yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

MİLLİ PİYANGO  ÇEKİLİŞİNİN İPTAL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Üçüncü dönem İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen Alinur Aktaş ile Meclis üyelerini tebrik ederek, hizmetlerinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Sütçü, İnegöl’de yapılacak Milli Piyango 23 Nisan çekilişi konusunda ise eleştirilerde bulundu. Sütçü, “Sayın Başkanımızın yeni dönemdeki ilk icraatlarının başında Milli Piyango çekilişini görünce, önümüzdeki 5 yıl için de karamsar olmaktan kendimizi alamıyoruz. Yapılan reklamlarla halkımızın umut kapısı haline gelen ve devlet eliyle de yaptırılarak, bir anlamda meşrulaştırılan, inancımız tarafından kesinlikle haram kılınan şans oyunlarının başını çeken Milli Piyangonun çekilişinin, İnegöl’de yapılmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu vesileyle, halkın manevi yapısının koruması ve güçlendirmesi gereken devlet iradesinin,  tam aksine hareket ederek, şans oyunlarını devlet eliyle yapması, bunu çeşitlendirerek bundan gelir elde etmesi, dinimize göre haram olan bir uygulamayı meşru hale getirmektedir. Tüm bunları yaparak inançlı nesil yetiştirmek gibi bir idealden bahsetmenin, hayal satmaktan öte gidemeyeceği de alenen aşikardır. Belediyemizin yapılan bu yanlıştan ve ağır vebalden biran evvel vazgeçmelerini ve programın iptal edilmesini bekliyoruz. Tüm STK’larımızın da bu konuda duyarlı olacaklarını umut ettiğimizi hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

OYUNUZ BOŞA GİTMEDİ

Saadet Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan adayı ve Bursa İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber ise, “Dillere destan bir seçim çalışması ortaya koyduk. Herkesin kalbine girdik. Halen daha Saadet Partisi en güzel çalışmayı ortaya koydu diyorlar. Bu kadar güzel çalışma sonucunda Belediye Başkanlığını kazanmamış olmamız, insanlarımızı, bize gönül verenleri, oy verenleri, hatta bize oy vermediği halde bizim kazanmamızı bekleyenleri üzmüştür. Saadet Partisi bu seçim 9 bin küsur oy almıştır. Bu azımsanacak bir oy değildir. Oyunuz boşa gitmedi. Gelecekte Hakka dayanan, insanımızın inanç değerlerine dayanan bir Türkiye kurulacaksa, bunun temelinde İnegöl’deki bu 9 bin civarındaki oy vardır” şeklinde konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ CAMİASININ OKULDAN KAÇANLARINA OY VERDİNİZ

Yerel seçimlerin, genel seçim havasına dönüştürüldüğünü de dile getiren Berber, “Onun için diyorum ki, biz başarılı olduk. Bizim çalışmalarımız, onların çalışmalarından daha verimli ve etkili oldu. Allah’ın izniyle biz şuanda mahzun da değiliz, pişman da değiliz. Yine bir seçim olsa, bundan daha azimli şekilde çalışırız. Bunun için bizi sandıktan çıkan oy sayısıyla değerlendirenlere şunu hatırlatmak isteriz; şuan sizin oy verdikleriniz Milli Görüş camiasının okuldan kaçanlarıdır. Bu camianın insanlarıdır. Geçmişte nice partiler gördük ki, şuanda tabelaları ortada yok. Ama Milli Görüş vardır, var olmaya devam edecektir. Bir savaş ortamı oluşturdular, biz herkese kardeşimizsiniz dedik. Ve insanlar korkularından dolayı oy vermiş oldular. Şuandaki tablo budur” dedi.

DERE YATAĞINA MUTLAKA DÖNER

Divan toplantısının son konuşmasını yapan SP Bursa İl Başkanvekili İsmail Özdemir’de, Saadet Partisi’nin seçim döneminde gerçekten kazanacak bir çalışmayı ortaya koyduğunu belirterek, “Hiçbir parti, Saadet Partisi’nin yaptığı çalışmayı ortaya koyamamıştır. Bu da Saadet Partisi’nin davasına ne kadar inandığını göstermektedir. Geçmişte nasıl olmuşsa, İnegöl’de de, Türkiye’de de Saadet Partisi mutlaka iktidara yeniden gelecektir. Dere yatağına mutlaka döner” dedi.

İCRAATA PİYANGO İLE BAŞLADILAR

İsmail Özdemir’de konuşmasında Milli Piyango’nun 23 Nisan özel çekişinin İnegöl’de yapılacak olmasını eleştirerek, “Belediye Başkanımız, icraatlarına Milli Piyango çekilişini İnegöl’e alarak, piyango çekerek başlamıştır. Halbuki maneviyatı yüksek ilçe halkımız, bunun için onlara oy vermemiştir. Sadece İnegöl’de değil, 12 yıldır iktidarda da hükümet aynı uygulamalarla devam etmektedir. Bu hükümet iktidara geldiğinde 2 tane kumar vardı, Milli Piyango ve Spor Toto. Bunların sayısı 12 yılda 12’ye çıktı. Bir 5 yıl daha olursa, her halde 5 tane daha kumar çeşidini icat edip piyasaya sürecekler. At yarışı sadece gündüz yapılıyordu, beygirleri gece de koşturmaya başladılar. Bu gösteriyor ki, iktidar maneviyat peşinde değil. Sadece seçimlerde maneviyatı öne çıkararak, çeşit çeşit senaryolarla seçimlere girmektedir. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar” şeklinde konuştu.

EKONOMİ ALARM VERİYOR

Özdemir, şuanda ülke ekonomisinin alarm sinyalleri verdiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Her geçen gün fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapmaktadır. Bu hükümet iktidara geldiğinde, 4 olan dolar milyarderi 50’ye tırmanmıştır. Diğer taraftan da milyonlarca insanımız 12 yıl önce icrayla hiç tanışmamışken, bu 12 yıl içerisinde hacizle, icrayla tanışmıştır. Bu bütün acımasızlığıyla devam etmektedir. Bu hükümet döneminde ortaya çıkan faktöring, yani tefeci şirketlerinin kucağına düşen insanlarımız acı içerisinde kıvranmaktadır. Yuvalar yıkılmaktadır. 80 yılda bu ülkede 800 bin boşanma olmuşken, 8 yılda 1 milyon boşanma, hatta evlilikleri geçecek sayılara ulaşmıştır. Biz bunları söylemeye devam edeceğiz”.

DÜNYAYI KURTARACAK OLAN İNSANLAR DEĞİL, SİSTEMLERDİR

“Ülkemizi de dünyayı da dünyadaki insanları da kurtaracak olan insanlar değildir” diyen Özdemir, “Kurtaracak olan sistemlerdir. Ve şuanda ülkemizde ve dünyada uygulanmakta olan faizci ve kapitalist sistem değişmeden, insanlarımız mutlu olamayacaktır. Kim gelirse gelsin, bu faizci kapitalist sistem değişmedikçe zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim