Belediye Başkanı Ali

Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün saat 15.00’de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya ve Belediyespor Sorumlusu Ahmet Bayhan ile birlikte makamında düzenlediği basın toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 25 Ekim 2009 günü ‘Bisiklet Yarışı’ düzenleneceğini bildirdi.

İnegöl’ün yapısının bisiklet kullanımına uygun olduğunu söyleyen Başkan Alinur Aktaş, bu durumu dikkate aldıklarını ve caddelere bisiklet yolları ve bisiklet parkları yaptıklarını hatırlattı. 1930’lu yıllara dayanan bir bisiklet ehliyetinin Kent Müzesinde sergilendiğini anlatan Aktaş, İnegöl’de daha önceki yıllarda da bisiklet yarışlarının yapıldığını söyleyerek böyle bir kültürel değeri tekrar canlandırmak istediklerini ifade etti. Ulaşımın yanı sıra bisiklet kullanımının zevkli bir spor olduğunun altını çizen Alinur Aktaş, 25 Ekim 2009 Pazar günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bisiklet yarışı düzenleyeceklerini iletti.

Bisiklet Yarışının, 12-16 yaş, 17-29 yaş ve 30 yaş üzeri olmak üzere üç kategoride yapılacağını belirten Başkan Aktaş, 17-29 yaş ve 30 yaş üzeri grupların Deydinler Kavşağından başlayıp Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, İstiklâl Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Atatürk Anıtı önüne kadar toplam 8 bin 250 metrede yarışacaklarını belirtirken, 12-16 yaş grubunun ise aynı parkura Cerrah Kavşağından başlayarak, 4 bin 200 metrede yarışacaklarını kaydetti.

Başvuruların 19 Ekim 2009 ile 23 Ekim 2009 tarihleri arasında kabul edileceğini bildiren Aktaş, katılmak isteyenlerin Belediye Hizmet Masalarına başvurmalarını gerektiğini ifade etti.

Tüm İnegöl halkının katılabileceği yarışmanın şartlarından bahseden Başkan Alinur Aktaş, yarışmaya bay bayan katılımcıların vitesli veya normal bisikletle katılabileceklerini, 18 yaşından küçüklerin velilerinin izni gerektiğini söyledi. Aktaş, yarışmaya yarış bisikletiyle katılmanın yasak olduğunu belirtti.

Yarışmaların birincilerinin bisiklet, ikincilerinin eşofman takımı, üçüncülerinin ise spor ayakkabı kazanacağını açıklayan Başkan Aktaş, ayrıca tüm katılımcılara şapka ve tişört verileceğini söyleyerek, ilçe halkını bisiklet yarışına katılmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim