SMA hastası İnegöllü Eda’ya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ziyaret etti. Eda’nın tedavisi için başlatılan kampanyaya destek olma çağrısında bulunan Aktaş, Eda’ya Ayakta Durma Sehpası hediye etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte SMA hastası Eda’yı evinde ziyaret ederek, ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Alinur Aktaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

“SMA hastası 3 yaşındaki Eda kızımızı ziyaret ederek iyileşme sürecinde ufak da olsa bir katkımız olsun istedik, ayakta durma sehpası hediye ettik. Rabb’imden minik Eda'ya şifa diliyorum. Arkadaşlarınla oyunlar oynadığın neşeli günlerin olsun yavrum.”

20 MİLYON TL DESTEK GEREKİYOR

Ziyaretten dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür eden Eda’nın annesi Hatice Öz, yardım kampanyasının devam ettiğini ifade ederek, “Yürüme, solunumunu etkileyen kalıtsal bir hastalık. SMA Tip 1. Hastalığın en tehlikeli hali kızımda. Çocuklar için ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Ben kızımın rahat nefes alabilmesini istiyorum. Biz yaklaşık 2.5 yıldan beri bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Kızım midesinden besleniyor, hiçbir şey yiyemiyor. Çok araştırdık. 1.5 yılımız yoğun bakımda geçti. Şuan kızım yine eskiye nazaran biraz daha iyi. Bizim gibi zor durumda olan aileler var. Eda’nın şuan dünyanın en pahalı ilacı olan tedaviye ihtiyacı var. Tedavinin maliyeti 20 Milyon TL. Bu ilacı kendi imkanlarımızla almamız asla mümkün değil. Bu tedavi uygulanan çocukları görüyoruz. Onlar koşup oyunlar oynuyorlar, yemek yiyorlar. Bizde bu konuda şansımızı denemek istiyoruz. Her anne çocuğunun öncelikle rahat nefes alabilmesini, yemek yiyebilmesini, koşup oyunlar oynamasını ister. Eda’nın ağabeyi Ömer ile koşup, oyunlar oynadığı günleri görmek istiyorum. Kızım bu tedaviyi görünce kendi imkanlarıyla yemek yiyebilecek, oyunlar oynayabilecek” dedi.

Editör: TE Bilişim