Alanyurt-Yenişehir karayolunda genişletme çalışmaları devam ediyor. Çalışmayı AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, yolun daha kısa sürede tamamlanabilmesi için caddenin trafiğe kapatılarak bir süre güzergahın farklı caddelerden işleyeceğini açıkladı.
Belediye Başkanı Alper Taban, ilçe halkının uzun süredir beklediği İnegöl-Yenişehir yolunun Alanyurt bölümünde başlayan genişletme çalışmalarını AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile yerinde inceledi.


SÜREÇ HIZLANDIRILDI
Yapılan çalışma hakkında müteahhitle görüşüp ilçe halkına da bilgi veren Taban, “Bugün Alanyurt-Yenişehir yolu üzerinde karayollarına ait yolda devam eden çalışmayı yerinde inceliyoruz. Buralarda bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Karayolları Bölge Müdürümüzle, Milletvekilimizle, İlçe Başkanımızla bir dizi inceleme yapmıştık. Bu incelemeler sonrasında işlerin hemen salgın sonrası hızlı şekilde başlayabilmesiyle alakalı girişimler oldu. Bu girişimler neticesinde de çok şükür ilgili firma süreci başlattı. Şuanda çalışmalar yürütülüyor. Ben Milletvekilimize ve İlçe Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gayret ve girişimleriyle, bu işlerin takibiyle süreç hızlanmış oldu” dedi.


YOL BİR SÜRE TRAFİĞE KAPANACAK
Yolun bir süre trafiğe kapanacağını da duyuran Taban, şöyle devam etti: “Bugün vatandaşlarımıza da bir bilgilendirme yapmak için buradayız. Çalışma kapsamında bu işleyen yolun baypas edilmesi gerekiyor işin daha da hızlanması adına. Müteahhidimiz de ifade etti kapanan yolu biran evvel tekrar yeniden açabilmek adına çok yoğun şekilde işleyen yolun kesilmesi gerekiyor. UKOME’ye gerekli girişimleri Kara Yolları yaptı. UKOME kararını çıkardığı gibi gördüğümüz bu yol yukarıdan verilmeye başlayacak. Ana yol kapandıktan sonra ulaşım sağlanacak alternatif caddeler ise; Kent Caddesi, Menekşe Caddesi, Meydancık Sokak, Kanarya Caddesi ve Esenler Caddesi. Toplu ulaşım ağları da buna göre revize edilecek. Tabi bu kısmi bir çalışma olacak.”


ALT GEÇİT VE ÜST GEÇİT ÇALIŞMALARI
“Metal sanayi kavşağında da biliyorsunuz üst geçidimizin ayaklarının geleceği kısım tamamlandı. Şuanda çelik konstrüksiyon kısmı başlayacak. Orada da süreç ilerliyor. Kısa zaman içerisinde hayata geçecek. Diş Hastanemiz önünde de bir çalışma var. Burada da öncelikli olarak alt geçit olarak düşünüldü ama yapılan çalışma neticesinde fiziki anlamda yapılamayacağı yönünde bilgi verildi. Bu da üst geçit şeklinde uygulanacak. Esentepe kavşağımız var. Burada da hem yaya hem araç geçişi için düzenleme yapılmış olacak. Bir de Fen İşleri Müdürlüğümüzün öneri olarak sunduğu, şartlar sağlanırsa Kocatepe Spor Sahasının bulunduğu alanda da bir alt geçit yapılabilir mi bunu da arkadaşlarımız çalışıyor.”


İNEGÖL’E YAKIŞIR HALE GELECEK
“Yolun yükü ağır. İnşallah bu süreci daha güvenli hale getirme çabası ve yol aksının da daha kaldırımıyla, tretuvarıyla, yeşil alanıyla güzel hale getirilmesiyle şehrimize yakışır bir hale dönüştürmüş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


TÜRKİYE’DE HER YER ŞANTİYE
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise “Türkiye’de her yer inşaat, şantiye. Onlardan küçük bir örneğini de İnegöl’ümüzde görüyoruz. Çok şükür takip ettik daha önce Bölge Müdürümüzle de geldik acaba alt geçit mi olur üst geçit mi olur diye çalıştık. Nihayetinde bu aşamaya geldi ve en kısa zamanda da sonlandırmak üzereyiz. Milletimizin hizmetine sunmuş olacağız. Aynı Bursa’daki hızlı tren sözünü alıp tarihini öne çektiğimiz gibi bu çalışmanın da yılsonu bitmesi taahhüdü var ama öncesinde bitecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim